lørdag den 6. april 2019

Håbløst bagud i år

Forrige weekend kom vi endelig i gang med forårsoprydningen i haven.
Vi fik ikke nået meget andet end Flammebedet, fordi vi (af hensyn til 'Udbryderkongen') var nødt til at flytte den formklippede cypres (Chamaecyparis lawsoniana).

Vi troede den ville være nem at flytte, men niks....først var der rodklumpen...det var sådan set nemt nok...men så havde den en meget lang pælerod i midten, så Carsten kom ret meget på arbejde.
Den lange pælerod betød jo også, at der skulle graves endnu dybere i det nye hul....og med Zinnia som hjælper, så tog det temmelig lang tid - men var meget underholdende :)
 Men, endelig kom den da på plads. Den blev vandet grundigt og så håber vi den finder sig godt tilrette på sit nye sted.
En positiv sidegevinst ved flytningen er, at der nu også er højde i det lille bed. Det har længe irriteret mig, at det var helt "fladt".
En af grundene til vi ikke nåede så meget i bedene var selvfølgelig også, at det var tid til at vaske terrassefliserne - og så står alle terrassekrukker, - borde og -stole jo rundt på stierne, og så kan man ikke komme til bedene. 

Vi har fået købt os en børste til højtryksrenseren og fliserne bliver noget pænere  af det. Utroligt at der bare skal en børste og noget vand til at gøre sådan en forskel. Vi bruger ingen fliseimprægnering e.lign bagefter og det holder i godt og vel to år.
 Bagefter kommer der sand på - og så går der nogle dage med at gå og feje det, så det meste ender i fugerne.
 En nyudgivet havebog blev det også til. Som ejer af en lille have blev jeg jo nødt til at købe den.
 Der er mange fine haver i, men jeg syntes godt nok den var hurtigt læst. Der måtte gerne have været noget mere tekst om ejernes tanker og ideer om deres haver. Det er jo det jeg finder spændende; hvilke tanker folk har gjort sig. Jo, det er også interessant at se billeder, men lidt færre billeder og så mere tekst, tak :)

Mere tekst og færre billeder har jeg så fået i mit første medlemsblad fra The Alpine Garden Society. Jeg har samtidig meldt mig ind i den danske "afdeling"....hvad gør man ikke for de små fine krokus. Haha :)
 Apropos krokus, så var jeg til foredrag i onsdags. Det var min afdeling, der havde arrangeret et foredrag med Lars Birck fra Landbohøjskolen, hvor han fortalte om løg og knolde.
 Det var spændende, lærerigt og interessant, så jeg glemte næsten hvor træt jeg egentlig var den dag.
I det hele taget er trætheden en trofast følgesvend i disse måneder. Jeg må indrømme at mit overarbejde er begyndt at trække tænder ud. Heldigvis kan ekstraindsatsen spores i elevernes resultater, så det hjælper meget.
1. maj er sidste dag med overarbejde, så nu er der kun fire gange tilbage, takket være en fordybelsesuge og en påskeferie.

Desværre har overarbejdet haft indflydelse på mine nytårsforsætter, da det mildest talt ikke går godt med at holde det med min. fem blogindlæg om måneden.

Jeg satser dog på det bliver nemmere, når overarbejdet er slut, så har jeg noget tidligere fri to dage om ugen.

Hav en dejlig lørdag.

12 kommentarer:

 1. Jeg tror, jeg havde klippet pæleroden af ved de andre rødder, jeg ved godt nok ikke, om det vil have været en dårlig idé, men jeg havde ikke haft den udholdenhed, som I havde. Det pyntede da godt nok på fliserne. Det bliver godt til maj, når du får noget mere tid.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er dejligt at Carsten er så udholdende, ja :) Jeg glæder mig også til at få lidt mere tid til haven.

   Slet
 2. Hej Esther

  Super med AGS - kender du SRGS der skriver Ruksans ofte selv?
  Mon ikke du kommer på omgangshøjde i maj måned!

  Ha en dejlig weekend

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, den kender jeg ikke. Det må tjekkes ud :) Tak.

   Slet
 3. Foråret er jo voldsomt fremadskridende i det vejr vi har så jeg forstår godt at du føler dig bagud. Jeg tror at du får indhentet det meste, nu hvor du har styr på både katte og terrasse - det pynter med flisevask og du kan være helt tilfreds med dig selv.
  Spændende med et nyt blad med godt læsestof:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Satser på at have haven klaret i løbet af maj måned. I morgen er planen at få forårsklargjort udestuen, dvs. få pillet bobleplasten ned og vasket ned...og så kan jeg begynde at ompotte tomaterne. (Godt jeg såede dem så sent i år, at de stadig ikke er så høje igen.)

   Slet
 4. Jeg kan godt forstå at du er træt af at arbejdet tager din fritid. Men min ikke du når det, for planterne kommer jo som regel helt af sig selv, og så kan du måske give et ekstra ryk i maj. Det er nu da ellers gode og store ting, I har fået lavet: Planteflytning og fliserens.
  Og det er velfortjent med et ekstra blad til en pause :-)
  Det lyder som et spændende foredrag, og flot hvis det kunne trække mange.
  Mange hilsener Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg satser på at være igennem haven i løbet af maj måned :)

   Slet
 5. Det da en dejlig lille hjælper I har, hihi. Men nok ikke så effektiv.
  Jeg er nu osse bagud, som altid. Men bare gangene er ordnet så ses det ikke så voldsomt.. Bedene er jo tæt besat med diverse løgplanter og spierne stauder, så der er der ikke meget ukrudt. Det hele nås jo nok engang.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har desværre en del skvalderkål, der har kronede dage lige pt...for ikke at tale om naboens snerler...uf...men jeg mangler TID.
   I morgen er planen dog at få gjort udestuen klar (nedvaskning m.m.) for så har jeg et sted at stille mine småplanter.

   Slet
 6. Hej Esther, jeg kan fuldt ud følge dig i din træthed. Jeg er også fuldstændig tappet for overskud.

  Sjovt for jeg er vildt imponeret over bogen, det er så fedt med en masse billeder til inspiration i en lille have. Jeg glæder mig til at der jo snart kommer en bog hvor din have er med i ;o)

  Hold nu op et arbejde i har haft med den plante, den står virkeligt flot der hvor du har sat den nu.

  Håber altså at vi se på et tidspunkt i den kommende sommer, det er ved at være længe siden.

  Knus fra Mig

  SvarSlet
  Svar
  1. Rart at høre jeg ikke er den eneste, der er træt :) Okay, turen til Holland har givet nye kræfter - men ikke mere tid. I morgen står udestuen dog for tur - det plejer at tage en hel dag.

   Så vidt jeg har forstået på Nina er min have ikke med som "have", men der skulle være nogle ideer nuppet fra min have med i bogen. Under alle omstændigheder glæder jeg mig til at læse den :)
   Knus

   Slet