lørdag den 22. august 2020

Pop-upindlæg - mest om tomater (klamme fotos!) og lidt om nye stole (ikke-klamme fotos)

 De sidste par uger havde jeg godt nok bemærket en del små hvide fluer i udestuen (=drivhuset) men havde travlt med alt muligt andet, bl.a. skolestartsforberedelser i en covid-tid, så jeg slog det hen og tænkte jeg måtte få det undersøgt nærmere snarest.

Det gjorde jeg så sidste lørdag...ak og ve...det viste sig at være (væksthus)mellus!  Da angrebet så ret voldsomt ud, besluttede vi os for at smide alle planterne ud, da det ret sikkert ville være et sisyfosarbejde at bekæmpe mellusene.

Da vi begyndte at klippe tomatplanterne ned, måtte vi lige holde en pause og iføre os mundbind, for ikke at inhalere mellus, da store hvide skyer af dem fløj op hver gang vi klippede en gren. ADR!

Alle modne tomater blev også smidt ud, da de var totalt tilklistrede med honningdug. ADR igen.

Det så ellers ud til at blive en kæmpehøst i år... herover var det 'Tumbling Tom', der jo så fin nok ud - indtil man begyndte at pille lidt ved planten; så blev luften hvid af mellus!

ADVARSEL - klamme fotos på vej.

Langt de fleste blade var lige så hårdt angrebne som dette:
Så, alle vores tomatplanter røg altså ud.
Inden det bliver efterår har vi tænkt os at spule udestuen med højtryksrenser for at være sikker på alt skidt og skrammel er væk.
Godt nok har vi trægulv derude, men hvad pokker skal vi ellers gøre. Det er jo umuligt at rense alle fuger og revner effektivt med en klud.

Vi håber derfor på en september-weekend, med høj klar blå himmel og blæsevejr, så det kan tørre op så hurtigt som muligt.
For at være helt sikre på, at alt utøj er væk får udestuen en omgang igen til foråret OG vi dyrker heller ikke tomater i næste sæson. I hvert fald ikke i udestuen.
For at slutte af med noget mere positivt, så har vi fået os nogle nye stole af mærket Stressless - og hold nu op, hvor sidder man godt :


Da vi jo har katte, der ynder at ligge og "småkratte" i stolen, mens de sover, har vi dækket stolene med nogle nye plaider.


PS. Dette er mit første indlæg skrevet med det "nye" Blogger og hold nu k*** hvor er det ringe! For hvert museklik er der ingen reaktion før efter 9-16 sekunder, nogle gange mere. Jo, jeg har talt sekunder!
Det er næsten umuligt at indsætte flere billeder. Bøvler helt vildt med de to fotos af de nye stole. Det ene billede VIL partout placere sig oveni teksten og hvis jeg forsøger at flytte det...pouff, så slettes det. Derfor sidder det oveni teksten. Beklager.

Har prøvet at genstarte computeren, men der er ingen forskel i langsommeligheden. Kan stadig ikke få centreret stolefotos. Hver gang jeg markerer et af billeder og klikker en gang på centrer, så slettes billedet, så Jeg har opgivet at få det centreret. har dog fået fjernet det fra teksten, men det tog også 5-10 min!

Apropos det at indsætte fotos...fra jeg klikker på "Indsæt fotos" går der ca. 27 sekunder før der dukker en hvid kasse op...så går der 1-2 minutter før "kassen" er indlæst...og så kan jeg begynde at udvælge billeder....nøøøjj....hvor har jeg ikke tålmodighed til det her.

Andre der har bøvl med Blogger??

PS2. Og i samme sekund jeg vendte tilbage til det gamle Blogger var der ingen problemer. Desværre forsvinder det i september, hvad gør jeg så?!

14 kommentarer:

 1. Hej Esther
  Hvor er det ærgerligt med tomaterne, du som plejer at have sådan en succes med dem.
  Med hensyn til det nye blogger, havde jeg forventet mange besværligheder, men jeg har faktisk ingen haft, jeg kan dog stadig bedst lide den gamle version. Jeg arbejder i Chrome og bilder mig ind, at det er derfor, det er nemmere.
  Prøv det hvis du ikke bruger det nu.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg bruger hele tiden Chrome, så forstår slet ikke jeg har de problemer.

   Slet
  2. Æv hvor træls, nej så kan jeg desværre ikke hjælpe :(

   Slet
  3. Ja, det er møgærgerligt slet ikke at have tomater i år.
   Har ikke prøvet Blogger siden sidst, men kan læse, at jeg åbenbart ikke er den eneste, der har bøvl med det. Ærgerligt. Det gør jo ikke noget godt for bloglysten.

   Slet
 2. Efter jeg skiftede til Chrome med ny Blogger, har jeg heller ikke haft problemer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg bruger hele tiden Chrome, så forstår slet ikke jeg har de problemer.

   Slet
 3. Hej Esther!
  Så tråkigt med tomaterna, hoppas ni kan utrota alla kryp. Jag har inte börjat göra inlägg i nya blogger, har bara testat och tittat hur det fungerar. Kör det gamla så länge det går.
  Ha det gott /Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg bruger også det gamle så længe jeg kan, men det er vist ikke ret længe. Til september er det slut.

   Slet
 4. Jeg har lavet nogle indlæg i det nye Blogger, og har haft de samme problemer med billeder som du. Mit blodtryk steg betydeligt i starten, hvor jeg også måtte starte forfra flere gange - uden det i øvrigt hjalp.
  Jeg er stadig sur over de billeder jeg sætter ind forsvinder fra "galleriet", så jeg ikke kan huske hvilke fotos jeg allerede har brugt. Alt skal planlægges nøje på forhånd når det er så svært at redigere. Det er mildt sagt ikke en forbedring, så jeg føler med dig.
  Næsten værre er dog dine stakkels tomater! Sikke en nedtur... Jeg er lige ved at tro det efterhånden er nemmere at have tomater udendørs (du har jo mange plankeværker, hvor de godt kunne stå i krukker eller baljer) for med dette klima skal de nok blive modne. Det er i hvert fald min erfaring, at der ikke er så mange ulykker der rammer ude i den fri luft.
  Bedste råd lige nu: tag en slapper i den nye Stressless!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha...du kan tro jeg slapper af i min nye stol.

   Hvad angår tomater, så overvejer jeg også kun frilandstomater næste år hvis jeg overhovedet vil have det.

   Slet
 5. Hei!
  Det er litt av et angrep du har hatt.
  Jeg har også slitt med Blogger, særlig første gangen. Det har blitt litt lettere. Har ennå ikke funnet ut hvordan man legger til nye etiketter. Det er så irriterende at ting blir så vanskelig. Håper at det blir lettere etter hvert.
  Ha det godt! Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kan vældig godt lide devisen "If it ain't broken, don't fix it".... det er desværre sjældent computer-folk lytter til den slags.

   Slet
 6. Jeg tror, at det var meget fornuftigt, at fjerne alle tomater og tomatplanter, det er noget værre skidt og man opdager det aldrig før det er for sent, vi har prøvet det :-(
  Stolene ser godt nok behagelige ud, det er vigtigt at have et sted man kan sidde og slappe af.
  Jeg har stadig ikke prøvet det ny Blogger, men skal jo nok snart til det. Håber de når at få rettet alle fejl, det giver minder om al den døje vi har haft og har med Aula.
  Med venlig hilsen
  Lene Bedstemorshave

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det var desværre nødvendigt at fjerne alt. Vi mangler stadig den grundige rengøring derude, men det er ikke så nemt, når der er trægulv....

   Jeg har heldigvis ikke døjet med Aula, da vi stadig bruger Intra (friskole) men jeg har læst meget om bøvlet.

   Slet