fredag den 24. november 2006

Psykisk arbejdsmiljø

... bliver prioriteret meget højt på mit job - det er umådelig vigtigt for både lærere og ledelse samt kommunen, at de ansatte har et godt psykisk arbejdsmiljø, så f.eks. sygefraværet kan mindskes.

 Vi bruger årligt en pæn portion timer på temadage om psykisk arbejdsmiljø, og har generelt meget fokus på området i alle sammenhænge........skrev jeg alle?

Nå nej, næsten alle sammenhænge... psykisk arbejdsmiljø bliver nemlig slet ikke nævnt, når vi snakker om de nye ekstremt restriktive rygeregler, gældende pr. 1.1.07!

 Det er som om man ikke mener, rygere også har behov for et godt psykisk arbejdsmiljø (Ikke at det undrer mig, i disse radigale-sundhedsfanatiske-tider) - "De kan jo bare lade være og ta' og blive sunde ligesom os i stedet for!"

 Selvom "establishmentet" efterhånden mener at en usund levevis ikke er en privatsag, men derimod en sag for det offentlige, så mener jeg nu stadig, at det er en privatsag om man vil æde, drikke eller ryge sig ihjel! Så længe man ikke generer andre med sin last. (I mit tilfælde; at jeg ikke udsætter ikke-rygere for passiv rygning)

I forbindelse med de nye rygeregler på mit job, har kommunen forøvrigt tilbudt rygestopkurser/plastre o. lign. til rygerne. Et tilbud jeg ikke kunne drømme om at tage imod!

 Min arbejdsgiver skal overhovedet slet ikke blande sig i, om jeg ryger eller ej, så længe min røg ikke generer mine ikke-rygende kolleger/elever!!

 Jeg bliver ved med at ryge, indtil den dag jeg 100% af egen fri vilje vælger at stoppe - og det bliver ikke lige med det samme!

 Da jeg godt ved, hvor utålelig jeg bliver, når jeg trænger til nikotin, og jeg jo ikke må forlade skolens område i mine pauser, må jeg ty til at få sneget minimum en mellemtime om dagen ind i mit skema. Skemaet for perioden efter jul er ellers blevet lagt, men vi har - heldigvis - opdaget nogle fejl, så vi skal have kigget på det igen en gang i december - og ved den lejlighed skal jeg skisme nok sørge for at få raget nogle mellemtimer til mig, selvom det betyder jeg får et dårligere skema.

 Men hellere det, end at lade mine voldsomme humørsvingninger pga. nikotintrang gå ud over mine sagesløse elever ;o) Nå, ikke mere skriveri herfra - skal ha' mig en smøg :o)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar