tirsdag den 18. februar 2014

EU skal bare holde snitterne fra frø og planter!

I stedet for at jeg forsøger at give en fyldestgørende sammenfatning af hvad EU har gang i, vil jeg hellere linke til to sider, hvor de forklarer det ret tydeligt.

http://kpnet.dk/artikler/okonomi/13/0516_eus_froelov.html

 http://www.mayday-info.dk/forslag-fra-eu-om-froe.aspx

Det er ikke fordi det er en nyhed, de har været i gang i et pænt stykke tid, men jeg fik lige genopfrisket min vrede over EU's indblanding, da jeg læste lederen i det svenske haveblad "Trädgård og Blommor", som jeg købte i går.

Den 11. februar skriver bladet heldigvis(?)  følgende på deres facebookside:


Opslag af Trädgård & Blommor.

Man kan håbe på, at EU kommer til besindelse, men jeg har da godt nok mine tvivl. Nok også fordi mastodonten EU aldrig har været min kop te.

Hvad tænker du om EU's indblanding/forslag til nyt frødirektiv?

4 kommentarer:

 1. hej Esther

  ja, det havde været rigtig dumt hvis dette var blevet gennemført!
  Al handel med frø skulle pludselig kontolleres og godkendes - Og ja, man så de store GMO (bla monsanto) firmaer bag dette forsøg. Men det var aldrig helt farligt - og blev ikke så omtalt herhjemme ingen danskere i EUs landbrugs udvalg havde jo tænkt sig at stemme for da jeg tjekkede:
  Debatten havde mere energi i sverige idet en enkelt EU politiker (Marit Paulsen) først havde tænkt sig at stemme for - Hun brugte længe industriens "talking points" men så besindede hun sig og stemte imod.

  Ha en dejlig aften med eller uden the:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Er du helt sikker på, at der ikke er nogen fare mere? Kommisionen skal jo udarbejde et nyt forslag til efteråret?

   Jeg håber virkelig aldrig det lykkes dem at ensrette på dét område...! Synes EU har lavet nok ulykker.

   Slet
  2. Nej Esther - jeg kan ikke være sikker på hvad andre mennesker finder på, men det ville da være godt dumt af dem at komme med et lignende forslag, dette blev stemt ned 49 mod 2 tror jeg det var. Og industriens hensigter er jo blevet helt åbenlyse - Monsantos er klare: Round-up på alle marker og så selvfølgelig deres GMO-frø, der er lavet til at tåle giften.

   Slet
  3. Haha, nej det kan man jo ikke :D
   Jeg er generelt bare mistroisk overfor det meste, der kommer fra EU ;)

   Slet