mandag den 5. september 2016

Clematis 'Duchess of Edinburgh'

Jeg plantede to af dem sidste år - og det så hele året ud som om kun den ene ville overleve.. Den fik et par små blomster sidste år og det var det.

I år kom der så også liv i den anden plante - og jeg besluttede at klippe dem ned i det tidlige forår. Den er gruppe II, men jeg klippede den, for ligesom at "kickstarte" dem. Det hjalp, for de har begge skudt godt i år. 
 Blomsterne troede jeg dog ikke jeg ville få at se i år...men så pludselig her i slutningen af august opdagede jeg at der sørme var kommet blomster.
 I år er blomsterne så store som de gerne skulle være - og åh, hvor er den smuk.


 Nu har begge planter fået fat - så jeg kan da næsten ikke vente til næste år, hvor jeg håber at plankeværket vil blive totalt dækket af smukke, store hvide blomster.
En anden clematis, der blomstrer smukt endnu er 'Lady Northcliffe'. Den har den smukkeste blå farve.


Min Alpina, som jeg måtte klippe helt ned pga. total indfiltrering af snerler, har skudt godt i løbet af sommeren.
Ellers har det nu ikke rigtig været et godt clematis-år her hos mig. Jeg har mistet flere clematis, der bare døde...andre har været angrebet af visnesyge...ØV.

Derfor køber jeg heller ingen clematis dette efterår. Jeg venter til foråret og ser hvor mange, der kommer igen.

Af de 7-8 stykker, der enten er døde eller ramt af visnesyge, vil jeg anskaffe mig de samme igen (=en god undskyldning for atter at shoppe hos Westphal...hihi) men jeg skal som sagt først lige se, om de kommer igen.

Jeg har ikke fået opdateret min clematis-liste. Det gør jeg først til foråret, når jeg har overblik over 
hvilke clematis, der stadig er i live.

6 kommentarer:

 1. Så fin den hvite var! Dessverre så er clematis utsatt for sykdom, så de tåler ikke så mye.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg elsker clematis, så jeg må leve med at de bliver syge og dør...så må jeg erstatte dem, for undvære dem vil jeg ikke. Det er min drøm at jeg med tiden får fyldt det meste af mine plankeværk med clematis.

   Slet
 2. Det engelske aristokrati trives åbenbart godt i din have:-}Det er sikkert en god idé at vente med at plante nye klematis til det tidlige forår og lade dem overvintre i planteskolen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha...ja det kan der være noget om. Jeg havde slet ikke bemærket det var de adelige, jeg omtalte. Haha.
   Vi overvejer en bil-miniferie en gang til foråret...Hvis det bliver til noget skal jeg da forbi Westphal Clematis igen igen... :)

   Slet
 3. Den er godt nok fin, godt den kom igen. Måske skulle man vove at klippe 2´erne ned en gang imellem.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kan i hvert fald anbefale at gøre det ved Alpinaen. Min var efterhånden blevet meget vissen og grim at se på forneden. Der blev den slet ikke grøn mere, så tror jeg fremover giver den en ordentlig tur med saksen hvert 4.-5. år...alt efter hvor slem den ser ud.
   Min ser i hvert fald ud til at være blevet smukt forynget.

   Slet