mandag den 29. maj 2017

Akelejer, akelejer, akelejer

I løbet af den sidste uges tid er akelejerne sprunget ud. Den er en af mine yndlingsforårsblomster - og hvert år er jeg spændt på, hvilke krydsninger, der nu dukker op i haven.

Hvert år køber jeg også nye akelejer - og i år er da heller ingen undtagelse.

Jeg har forsøgt at tage billede af hver slags i haven, men jeg har garanteret overset nogle.

Ikke så meget tekst, men mange billeder af disse skønne blomster:'Winky Double Blue & White'
Disse selvsåede, der står opad udestuen, er jeg meget begejstrede for. De er bare så smukke, synes jeg.
 Her lidt tættere på.

De står forøvrigt ved de krukker jeg - endelig - fik tilplantet i går. Det tager sin tid at tilplante, når planterne allerede er så store, som tilfældet er.
Derfor er nogle af dem også lidt gule, da de har manglet næring i potterne. (Pga. det kolde forår har de stået længere end normalt i 11 cm potter.)
Der er to krukker med pragtsnerler, en med to slags blomsterkarse ('Orchid Cream' og 'Tip Top') og en krukke med lathyrus ('Royal Navy Dark Blue' og 'Royal'.)
Nu har de fået god pottemuld og gødning, så håber jeg de får grønne blade igen.

I den sidste af krukkerne plantede jeg zinnia. De hænger lidt med hovedet, da det var temmelig varmt igår - men de har fået masser af vand, så jeg regner med, de har rettet sig til i eftermiddag, når jeg ser dem igen.

Og nu...flere billeder af mine akelejer:'Crimson Star'

'Green Apples'

Den sidste her, troede jeg først var 'White Barlow', men det er den slet ikke fyldig nok til at være. Det er en jeg købte sidste år, men jeg kan simpelthen ikke komme på navnet.
Smuk er den dog også uden navn.

6 kommentarer:

 1. Skønne akelejer du har, jeg har også en del, både som stauder, og nogle der har krydset sig.

  SvarSlet
 2. Smukke ballerinaer alle sammen! Akelejerne er så fine, efterhånden er flertallet af mine akelejer blålige med meget få indslag af rosa og lidt flere creme og hvide. Men pyt! De er lækre alle sammen!

  SvarSlet
 3. Ja hold da op du har mange akelejer og imponerende at du husker navnene.Det er også en af mine yndlingsplanter da de tilfører bedene en særlig lethed.
  Fine krukker du har plantet til.Jeg oplever hvert år at det går trægt med udplantningen fordi det enten er for koldt eller varmt eller blæser for meget.Men alligevel fabrikerer jeg hvert år mange planter og nogle af dem overvintrer i såpotterne.Mon jeg bliver klogere!
  God aften!

  SvarSlet
 4. Hej Esther!
  Är helt enig med dig, så vackra Aklejorna är och i många färger och former. Det är alltid spännande att se hur de kommer upp, några byter färg. Barlow, Green Apples och Lime är jag extra förtjust i. Mina har inte börjat blomma än, så jag har mycket att se fram emot.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlet
 5. Oj så många aklejor du har. Visst är de vackra när de dansar över rabatterna som små ballerinor. De korsar sig friskt med varandra så det kan uppstå många spännande konstellationer.

  Ha det gott

  /Gunilla

  SvarSlet
 6. Skønne akelejer du har og så så mange forskellige :-). Den helt mørke er jeg ret vild med :-). God aften til dig. Kh Mette

  SvarSlet