torsdag den 29. marts 2012

Kattesikring af haven/I

Det er altså noget af et projekt - og det kan ikke undgås det går ud over nogle af planterne. Jeg må trøste mig med, at det er en engangs-forestilling, at der rodes så meget i mine bede.

 Nogle fordele er der selvfølgelig også ved roderiet (udover selve kattesikringen) - jeg har f.eks. fået mig et helt nyt bed, langs hegnet - hvor det tidligere så ualmindelig rodet ud med planter og ukrudt i en stor sammenblanding.
 

Der har jeg så sat alle de planter, jeg måtte "redde" (=grave op). Det er et bed helt i skyggen, men planterne stod i forvejen på den side, så de klarer det nok. Kristtjørnen ser godt nok ikke superfrisk ud - men så kan den jo fjernes.

Som den vakse læser formodentlig allerede har bemærket, så er der huller i buksbomhækken - det er bl.a. der nogle af "børnene" skal plantes ud.

Første etape af kattesikringen kan også ses; der er gravet hegn ned i 35 cm's dybde....så kan de vel for hulan ikke grave sig ud :o)

Når vinklerne med net bliver sat på foroven, kommer det nok til at se lidt voldsomt ud - men sådan er det altså. Jeg vil vide, hvor mine kræ befinder sig og i disse tider ved man jo heller ikke, om en eller anden skydegal finder på at plaffe dem ned, hvis de er på en andens grund...så...

 Det kommer dog nok til at hjælpe lidt, at hegnet og vinklerne (laves i træ) bliver malet mørkegrønne bagefter. Et af de bede, det er gået hårdest udover indtil nu, er det lyserøde:

 

Her har jeg klippet høstanemonerne ned, så der var plads til at grave. Nedenfor ses at hegnet er kommet på - og høstanemonerne nærmest trådt under fode...men mon ikke de kommer op igen - de er jo først lige begyndt at komme i gang.

 

 Forrest i bedet har jeg i dag sat en helt klump af lyserøde hyacinter, der havde formastet sig til at dukke op i et forkert bed....jeg ved godt, der også er et par blå....de får lov at blive - lidt kontrast skader ikke.

 Jeg håber, at kattesikringen er færdig senest 1. maj - for da gror der så meget i bedene, at jeg helst ikke vil have en håndværker til at trampe rundt derinde ;o)

 I det øjeblik påsætningen af nettet forneden er overstået, kommer det også til at gå noget hurtigere, når nettet foroven skal på; der skal jo ikke graves til den opgave. Jeg glæder mig til den dag mine kræ kan løbe frit rundt i størstedelen af haven :o)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar