torsdag den 30. januar 2014

Sådan laver man gode have-omlægningsprogrammer

Rent tilfældigt faldt jeg her til aften over programmet "Haveglæder" på TV2 Fri med en af mine yndlingshaveguruer; Alan Titchmarsh.


Selve konceptet har DR/TV2 nok lånt til deres Hokus Krokus o. lign. programmer, nemlig at hjælpe folk, der pga. sorg/handicap osv. ikke selv kan overskue opgaven med at få styr på deres have.

Men, så hører ligheden altså også op, for her er der ikke den samme, skrupskøre fokus på tiden. Det er som om danske haveprogram-opfindere tror et haveprogram kun er interessant, hvis der er enorm megen fokus på tiden; som om havearbejde pr. definition er stressende...!I "Haveglæder" (eller "Love your Garden", som originaltitlen lyder) er det tydeligt, at der ikke kun er brugt en eller tre dage på haveomlægningen, men den tid det nu tager for anlægsgartnere at omlægge en have. Faktisk nævnes det slet ikke i programmet (Jeg hørte det i hvert fald ikke, men så ikke de første 5 minutter), hvor lang tid haveomlægningen tager...nok fordi det ikke vurderes som særlig vigtigt.

Det lader til at TV2 Fri sender Haveglæder hver dag omkring kl. 19.00.

Jeg skal helt sikkert også se de næste udsendelser!

En blog om programmet

Programmets Facebookside

2 kommentarer:

 1. Har også set et par stykker. Dejligt program, og Alan Titchmarsh er bare så lige ud af landevejen.


  SvarSlet
  Svar
  1. Du har helt ret. Han er meget sympatisk. Ligesom Geoff Hamilton var det, og som Monty Don er.
   Han skriver også godt :)

   Slet