torsdag den 22. oktober 2015

Tyskland - Kreis Dithmarschen, Schleswig-Holstein

Mandagen var jo "Store Clematis-dag" - og også den dag vi ankom den anden gren af familien. Udover at snakke og spise, fik vi handlet i et supermarked, så vi ikke skulle tænke mere på det. Derfor kunne vi om tirsdagen tage på en lang rundtur i området Dithmarschen.

Vejret havde skiftet og det var overskyet og ikke meget mere end 6-7 grader...men i det mindste holdt det tørt - indtil vi atter havde sat os i bilen - god timing!

Først genså jeg den opstilling, der var blevet lavet til minde om Slaget ved Hemmingstedt i år 1500 og som jeg så første gang i 2007.


Bagefter så vi et af de steder, hvor der er 2-3 meters forskel på flod og ebbe. Egentlig var det meningen vi vi tilbage det samme sted, når der var flod, men det satte eftermiddagens regnvejr så en stopper for, for så varmt var det sørme heller ikke at opholde sig ude.


Derefter gik turen til Eidersperrwerk (som jeg også så i 2007).


Der morede jeg mig over et skilt, hvor nogle havde fjernet et k foran eine og et n på Möve, så skiltet fik en noget andet mening.

(For de ikke-tyskkyndige: Det oprindelige skilt sagde; "Vær venlig ikke at fodre mågerne. Tak." Den nye udgave af skiltet siger dog: "Vær så venlig at fodre en måge. Tak.")
Skt. Peter-Ording var næste stop. Det er en del af Vadehavet, og der har de også klitter. Det var helt underligt pludselig at se lidt højde i landskabet, da Dittmarschen jo ellers er et meget fladt marskområde.

Via broen langs det røde hus kunne man gå helt ud til vandet, men da det kostede 2 euro pr, mand og det som sagt ikke var specielt varmt, så droppede vi den ide.

I stedet besluttede vi os for at tage til Heide og indtage kaffe og kage.


Vi havde forøvrigt knap nok sat os ind i bilen før det begyndte at regne... og det regnede stadig, da vi efter ca. 40 minutter nåede til Heide.

Efter indtagelsen af kaffe/chokolade og et stykke lækkert lagkage, opdagede vi at regnen var holdt op - og så kunne vi alligevel få set lidt af byens gågade.


Eurobutikken svarer til vores 10-kronersbutikker. Der brugte vi noget tid inde. Det var bl.a. der jeg fandt de blomsterløg jeg viste i et tidligere indlæg.


Jeg var også inde i en brugskunstbutik, hvor jeg fandt nogle fine lysestager nedsat med 50%, så de i alt kostede mig 6,50 euro.


Dem vil jeg først og fremmest bruge, når jeg igen i år vil lave en lille "julestue" i udestuen. Den bliver dog nok mindre i år end sidste år, da der både står tomatstativ og løgkasser derude nu.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar