tirsdag den 10. januar 2017

Forberedelser

Som det jo nok er læsere af denne blog bekendt, så har jeg en vis evne til at få sået rigtig mange frø hvert eneste forår. Således bliver i år da heller ingen undtagelse på det punkt :)

Jeg hygger mig gevaldigt med frøsåningen - og jubler højlydt, når de første små, grønne spirer dukker op. Det er så livsbekræftende at se :)

Jeg kan også vældig godt lide at prikle frølingerne, men en af de ting, der småirriterer mig i den forbindelse, er alt det skriveri på plantepinde. Jeg vil gerne have det ser læseligt ud, men når jeg skal skrive +20 med det samme navn, så bliver min skrift temmelig sjusket efterhånden.
Derfor tænkte jeg, at det skulle være anderledes i år.

Så på min sidste "Esther-feriedag" startede jeg med at vaske alle de gamle plantepinde, så de var rene.
På computeren skrev jeg så en masse navnesedler, printede ud, laminerede dem og klippede dem ud, for derefter at sætte dem fast på pindene med tape. Et noget omstændeligt arbejde, men nu havde jeg jo tiden til det.
Jeg er meget tilfreds med resultatet. Om det så også er en holdbar løsning, det må tiden (og vejret) jo vise.
Jeg havde først overvejet blot at rengøre pindene med rensebenzin og så skrive på dem, men jeg vidste af erfaring, at en hel del af dem ikke lod sig rengøre helt, så derfor måtte jeg prøve noget andet.

Selvfølgelig havde jeg blot kunnet smide dem ud, men de fejler jo ikke noget, så det havde jeg ikke lyst til.

Nu er det bare sådan, at jeg slet ikke har plantepinde nok til alle de frølinger jeg får (Hvis min så-succesrate bliver lige så høj som den plejer.)
I stedet for at indkøbe endnu flere, satte jeg mig i stedet til computeren igen og lavede skiltene der. Efter udprintning, blev de alle laminerede (39 ark!)
Derefter blev de "klippet til" og sorteret i hver sin pose, så de er nemme at komme til, når jeg skal bruge dem. Hvis jeg får brug for flere, jamen så ligger dokumentet jo stadig på min pc.

Jeg mangler stadig at klippe skiltene helt ud, men det er et fint arbejde at sidde med, når jeg alligevel sidder og ser tv...desuden er der stadig fem-seks uger til jeg skal bruge de første.
Jeg er meget tilfreds med mine hjemmelavede planteskilte. Det er ikke meningen, de skal bruges mere end en sæson. Jeg kan nemlig godt forestille mig, at de vil blive temmelig medtagede af vand og jord, men bare navnet stadig kan læses til plantet bliver udplantet, så er det fint nok med mig.
Jeg har det rigtig godt med at have fået lavet disse planteskilte, men der er heller ingen tvivl om, at jeg ikke havde fået lavet dem, hvis ikke det var for min "Esther-ferie".

Hav en dejlig dag :)

14 kommentarer:

 1. Sikken et arbejde, det er en grund mere til at jeg ikke sår ret meget :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha....som jeg skrev, så skyldes det også kun min ekstraferie :)

   Slet
 2. Kæmpe arbejde, men det bliver skønt, når du går i gang med såning og prikling - det bliver da så nemt. Kender godt det der med intentionerne om den pæne skrift, og hvordan det så i realiteten kommer til at se ud allerede fra nr. 10ish! Det kalder jeg grundig forberedelse!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, i år kan jeg da glæde mig over, at skriften på skiltene er lige så pæn på skilt nr. 100 som på nr. 1 :D

   Slet
 3. Hej Esther

  Sætter du virkeligt et skilt ved hver enkelt frøling når den er priklet? Det er da imponerende gennemført!
  Selv sætter jeg dem gerne (altså frølingerne) på en sådan måde, måske i en række? at et enkelt skilt er nok:)

  Jeg laminerer også skiltene af 2 omgange idet jeg efter at have klippet dem ud, giver dem endnu et laminat. Det gør dem kraftigere synes jeg.

  Ha en dejlig dag!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten.
   Både ja og nej...de tidligere år, når jeg ikke har orket at skrive så mange skilte, har jeg haft et sindrigt system med små pinde (De der træspyd til grill...som jeg klipper i 3-4 stykker) med forskelligt farvede ringe (malet med tusch) på....men ringene kunne efterhånen godt blive lidt halvopløste...så...

   Tak for tippet med endnu en gang laminering. Hvis jeg gør det, når de også er klippet ud, så er det jo muligt en hel del af dem kan vaskes af og genbruges næste år eller?

   Kan jo starte med at gøre det med tomat-skiltene, da det er dem jeg skal bruge først. (uge 8).

   Slet
 4. Hold op, hvor er du tjekket, Esther! Tænk hvad sådan en Esther-ferie kan føre til :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha...ja, der er jo nærmest ingen grænser, åbenbart :)

   Slet
 5. Skal si det er litt av et arbeide du har gjennomført! Da vil du ikke få problemer med å vite hvem som har spirt hos deg :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak. Netop, jeg satser på det bliver noget nemmere at udprikle :)

   Slet
 6. Det ser godt nok flot og professionelt ud med alle de skilte. Selv har jeg ingen lamineringsmaskine, så jeg bruger gamle plastpersienner, som jeg klipper til så de passer. Det kan nu også godt tage sin tid, men er ret hyggeligt når man gør det i god tid. Kender godt det der med at skriften bliver mere og mere ulæselig, men det er jo kun mig selv der skal se det, så bare jeg kan se hvad det er, så er alt godt. Glæder mig til at se hvad du får tryllet frem af jorden i år. Varme januarhilsner fra

  fru Jensen
  Gudhjem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Kirsten
   Jeg købte en lamineringsmaskine (400,-) for et par år siden, da jeg ofte har brug for at laminere til mine elever. Jeg blev træt af at skolens maskine enten var blevet lånt og ikke sat på plads...eller var blevet ødelagt.
   Laminering er ret tidskrævende, men hvis jeg sidder og ser tv samtidig, bemærker jeg egentlig ikke, hvor meget tid det tager. Så, jeg er superglad for at kunne laminere herhjemme.

   Slet
 7. Hej Esther!
  Nu är det bara att sätta igång med frösådden.
  Fina namnskyltar.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marika.
   Jeg har netop sået de første frø i dag :)

   Slet