søndag den 15. oktober 2017

Fotoforedrag, efterårsferie og start på løglægningen

Tirsdag d. 10. oktober var jeg til fotoforedrag med Signe Goldmann i Roskilde-Køge Afdelingen. (Forøvrigt det første arrangement, som jeg stod for.)

Jeg kunne godt have tænkt mig flere tilhørere, men de der kom fik et spændende, interessant og lærerigt fotoforedrag. Det var de flere, der gav udtryk for bagefter.

Jeg synes, det var dejligt endelig at få hilst på Signe -vi har jo efterhånden "kendt" hinanden et par år.
Jeg selv fik også masser af brugbare fototips - og jeg leder stadig efter mit gamle digitalkamera, som jeg ikke har brugt i flere år....indtil videre har jeg fundet opladeren, så det går da fremad....omend langsomt.

Håber jeg snart finder det, så jeg kan komme ud og "lege" :)

Min telefon, som jeg tager praktisk talt alle billeder med, har de sidste par måneder opført sig åndssvagt; jeg kan ikke selv skrue op og ned for lysstyrken mere - det gør telefonen selv - i tide og utide, så selv uden jeg egentlig benytter telefonen i løbet af en dag på jobbet, så er den nede på 15-19%, når jeg kører hjemad. (Fuldt opladt om morgenen.)
Det har åbenbart også indvirkning på telefonens kamera, i hvert fald synes jeg ikke det tager særlig gode billeder mere - og det hjælper heller ikke, at lyset udenfor ikke altid er supergodt.

Her er det min pragtsnerle 'Heavenly Blue', der har blomstret uafbrudt hver eneste dag siden den begyndte. I går var det åbenbart slut, jeg så i hvert fald ikke en eneste blomst.
Jeg håber, det varer lidt inden frosten kommer, så den kan nå at lave masser af frø til mig.

De sidste tomater er blevet plukket - og har ligget og modnet. Baljerne, de har stået i, er blevet fjernet fra udestuen og mine løgbakker ligger nu på stativet i stedet for - med masser af forårsløg, der venter på at komme i jorden!

Det er derfor på høje tid, jeg kommer i gang med løglægningen, så i dag gik jeg så småt i gang. Undervejs stødte jeg på denne lille fyr, som kom til syne, da jeg hev nogle iris op. De var vokset op under plankeværket og da jeg ikke ønsker de ødelægger det, måtte de væk. Jeg satte den ned et sted, hvor den ikke ville komme i vejen for mig.
Dagens arbejde var de blå bede. Utroligt hvilken forskel det gør, når man lige går igennem med en saks og en kost.
Normalt klipper jeg ikke stauder ned om efteråret, men venter til foråret...men....i år har jeg simpelthen så mange løg, så jeg har brug for plads til at kunne lægge dem (=så mange som muligt) i bedene.

Jeg har ikke talt, hvor mange løg jeg egentlig skal have lagt, men det er mere end 2000 - og nok også mere end 3000, i betragtning af hvor mange krokusløg jeg har....!

I dag har jeg fået lagt 100-150 tulipanløg i de blå bede. Desuden nogenlunde samme antal i fire store krukker....og øverst i krukkerne har jeg nok lagt 200-250 krokus....og der er SÅ mange løg på løgbakkerne endnu. Foruden alle de nye løg jeg har indkøbt (830 styk!)

I det lyserøde bed fik jeg lagt 30 allium 'Purple Sensation' (intet billede.)
Så, nu er jeg i det mindste kommet i gang.

En del af løgene må jeg vente med at lægge indtil vi er kommet lidt længere hen. F.eks. vil jeg gerne lægge løg i Flammebedet, men jeg kan slet ikke komme til endnu...jeg kan ikke nænne at klippe der endnu.

Glemte at tage et "efter-billede" af Flammebedet, så I må nøjes med et "før-billede".
Hvis du undrer dig over løgbakkerne på billedet herunder, så ligger de der pga. kattene, der ellers ville bruge den friske jord som kattebakke - og derved få gravet løgene op.
De fleste af de nyindkøbte løg skal lægges i krukker. Bl.a. vil jeg igen fylde det første højbed med masser af blomsterløg. Det så supergodt ud i foråret. Første skal jeg dog have fjernet sommerblomsterne der.

 I den kommende uge har jeg efterårsferie ( Ret beset er det 0-dage, da mine fem ugers ferie ligger samlet i sommerferien.) Derfor skal jeg også have lavet en del skolearbejde i løbet af ugen. Men, der er også tid til andre ting, som at komme i haven - og få læst blogs...for første gang i en måned!

I dag har jeg brugt en del timer på at få læst de seks haveblade, jeg manglede at få læst. Det var nu helt rart at få "klaret" det hængeparti.

8 kommentarer:

 1. Det er tit man tænker efter et foredrag, at dem der ikke var der gik da godt nok glip af noget, det er godt nok svært at finde ud af hvad det er der trækker folk til. Nogle gange kommer der bare 20 til et spændende foredrag og andre gange måske 60.
  Jeg bruger også min telefon til at tage billeder med, men jeg har også et godt kamera, men er bare ikke så god til at bruge det, planlægger ofte, at nu skal jeg sætte mig bedre ind i hvordan det virker, men så er det lige lettere at tage telefonen :-(
  Det er godt nok mange løg du lægger, tager du alle dine løg op, når de er afblomstret ? Jeg har bare lidt forskellige narcisser, der skal i jorden og så tror jeg nok at jeg vil købe lidt tulipaner til nogle krukker.
  Dine bede ser fine ud, både før og efter trimningen, men jeg har også bestemt, at i år klipper jeg staudetopper,når jeg gør bedene vinterklar, det må gøre det lidt lettere til foråret.
  Mvh
  Lene Bedstemorshave

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er godt nok svært at finde ud af, hvad folk vil have. Vi (i bestyrelsen) synes selv, vi finder på en masse forskellige aktiviteter, men alligevel har vi meget svært ved at finde ud af, hvad der kan trække folk af huse.
   Nu dækker vi så også et område fra Roskilde til Køge (inkl. Greve) så rent geografisk er et det stort område og derfor kan man ikke forvente at "Køge-borgere" deltager i de aktiviteter vi afholder i Greve eller Roskilde og omvendt...
   Når vi til generalforsamlingen spørger, hvad medlemmerne synes om vores vifte af arrangementer, er de tilfredse....men alligevel dukker de ikke op...
   Måske vi næste gang skulle spørge om HVORFOR de ikke dukker op...

   De sidste par år - hvor jeg hvert år har købt løg - har jeg haft dem stående i både krukker og murerbaljer. Sidstnævnte fyldte meget og så ikke særlig kønt ud. I forbindelse med min Åbne Have fik vi ryddet godt og grundigt op - og alle krukker og baljer blev tømt. Derfor har jeg ekstra mange "gamle" løg i år. Det er dem jeg forsøger at finde plads til i bedene, men en del af dem ender nok i krukker, da jeg ikke kan finde plads til dem alle i bedene.

   Det pynter faktisk ret meget i haven, at klippe stauder ned...jeg venter dog lidt med at klippe flere ned, da der stadig er så grønt.

   Slet
 2. HVis Signe holdt et foredrag i Jylland, ville jeg godt køre en del kilometer for at høre det. Løg og klematis, mon ikke de i særklasse er dine favoritter?

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan du også roligt gøre. Det var et rigtig godt foredrag, hvor jeg syntes det var meget lærerigt, at få en hel masse fif.

   Haha....det kan do jo nok have ret i... Clematis er nummer 1....og så kommer jo nok forårsløg, tæt forfulgt af en masse andre planter :)

   Slet
 3. Tænk at du skal lægge så mange løg i din lille have, men det er forresten ikke noget nyt, det plejer du jo. Jeg er glad for det ikke er mig, men flot bliver det uden tvivl.
  Synd der ikke kom så mange til Signes foredrag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha...ja hvad angår løg er jeg vist ikke helt normal ;)

   Ja, der var mange, der gik glip af en meget interessant foredrag, synes jeg.

   Slet
 4. Hej Esther!
  Låter trevligt med en fotokurs, det skulle jag behöva. Signe tar så fina bilder, följer hennes blogg. Det kommer bli så fint i vår hos dig, med alla lökväxter i blom.
  Ha en fin dag /Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det var et godt foredrag - og nu har jeg fundet mit kamera.

   Slet