fredag den 20. oktober 2017

Leg med kameraet

I forågrs aftes fandt jeg endelig mit digitalkamera igen, så igår formiddag var jeg en smule ude og "lege" - og se om jeg kunne huske noget af det, Signe havde sagt.

Først tog jeg et par billeder med auto - som jeg plejer at bruge.

Jeg kan godt mærke, det er lang tid siden jeg har brugt kameraet - og jeg synes altså min telefons billeder er skarpere - også selvom jeg bruger makrofunktionen.
Desuden var det noget sværere at få kameraet til at fokusere på lige den ting, jeg gerne ville tage billedet af.
Er vant til - på telefonen - at jeg kan trykke på skærmen, der hvor motivet er og så bliver der stillet skarpt på det.
Jeg måtte derfor opgive at tage billede af en rosenhyben, kameraet ville kun stille skarpt på bladene omkring. Jeg kunne selvfølgelig have taget billedet med telefonen, men jeg var jo i gang med at bruge kameraet.

Da jeg havde taget billedet af denne rudbeckia, blev jeg irriteret over farven, den var forkert i forhold til virkeligheden.
 Derfor begyndte jeg at lede i kameraets funktioner.
Jeg fandt et sted, hvor der stod noget med "eksp. komp." og der kunne jeg se, at lyset ændrede sig.

 Min dahlia 'Arabian Night' er ret svær at fotografere, så farven bliver korrekt, men ved at lege lidt med "eksp. komp.", opdagede jeg, at der var ret stor forskel på resultatet:
 Og her "full face":
 Jeg gik videre med at tage billeder af min røde alpeviol - og også her er der tydelig forskel.
Til sidst prøvede jeg et par alunrod-blade:

 Manglen på skarphed irriterer mig dog voldsomt. jeg overvejer derfor, om jeg skal investere i et nyere digicam....eller om jeg skal købe en ny telefon med et rigtig godt kamera.

Jeg har dog ikke opgivet mit kamera helt endnu - det bør da for pokker kunne tage skarpere billeder. Det er måske bare mig, der er ude af træning med at bruge det.

10 kommentarer:

 1. Der er stor forskel på dine billeder, jeg tror også, det kan stille skarpt, jeg har ofte samme problem, når jeg bruger mit store kamera, med det lille går det fint.
  Vi må have Karsten på banen.

  SvarSlet
 2. Flotte bilder! Stor forskjell på de, ja. Jeg gjorde samme vurdering, og endte på å kjøpe meg en ny telefon. Men på lang avstand klarer ikke telefonen å konkurrere synes jeg. Det er fordeler og ulemper med begge deler.
  God weekend.

  SvarSlet
 3. Det er sjovt at forsøge at tage billeder der reelt ligner planten, så jeg forstår godt du bliver fustreret.
  Mit kamera, Både det gamle og det nye har en knap med en blomst på. Når jeg trykker på den stiller kameraet skarpt på blomsten eller planten jeg tager billede af og gør baggrunden sådan lidt sløret.
  Fnis..:o)) jeg er jo absolut ikke nogen ekspert inden for foto, men jeg tror det har noget med dine indstillinger at gøre...eller blomster knappen :o))
  Knus

  SvarSlet
 4. Hvis du vil have skarpere billeder, bliver du nok nødt til at opgive autofokus og selv indstille dit fokus. Mit nikon har en berøringsskærm ligesom en mobiltelefon, og det nyder jeg meget.

  SvarSlet
 5. Hej Esther

  Det lader til at være en ældre model, der er sket så meget indenfor de sidste år.
  Kan man overhovedet stille skarpt manuelt på dit kamera, dens automatik klarer ikke opgaven specielt godt, men jeg får også det indtryk at der var for lidt lys, måske er billederne også rystede?
  Prøv når solen skinner:)
  Lindas blomsterknap er sædvanligvis et macrosymbol. altså når man vil tæt på.

  Allertiders at du eksperimenterer!

  SvarSlet
 6. Hej Esther!
  Oftast tar jag min lilla fickkamera eller telefonen, det blir ok bilder med båda. Men när jag väl tar min stora kamera,så blir bildkvaliteten bättre, men jag kan inte alla finesser på den.
  Det är nog bara att göra flera försök.
  Lycka till och ha en trevlig helg /Marika

  SvarSlet
 7. Hei Ester!
  Morsomt å se hvor stor forskjell det blir på bildene. Dette skulle jeg lært mye mer om.
  Ha det godt! Anne
  Ps takk for komplimentet om rene bilvinduer, men det er kamerat som har fokus lengre unna. Apropos fokus. Vinduene er langt fra rene.

  SvarSlet
 8. Åh jeg er også igang med at lege med kamera - har faktisk meldt til et fotokursus ;0)
  Jeg plejer kun at bruge autofunktionen, så der er meget at lære..måske er det dig jeg skal hente hjælp hos, når det hele driller..

  SvarSlet
 9. Fint med dine forskellige forsøg med kameraindstillinger. Der er da virkelig forskel. På mit - ret primitive kamera - kan jeg trykke knappen halvt ned og indstille fokus på det rigtige sted. Det lykkes engang imellem...

  Hav en god ny uge!
  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
 10. Det er dog nogle meget smukke farver - det er noget af det bedste ved efteråret :-)

  SvarSlet