søndag den 14. januar 2018

Hængerpartiernes weekend

Så fik vi - endelig - klaret det værste hængeparti; nemlig at få lagt alle de resterende løg.

Jeg talte dem ikke, men der var mange!

I hvert fald over 1000...jeg gætter på et sted mellem 1200-1500.

Kassen herunder er fyldt med poser/net med løg, ligesom poser og net på bordet indeholder løg. Der var både nye løg (især krokus og allium) og rigtig mange "gamle" løg; tulipaner, narcisser samt lidt iris og scilla.

Som det ses på øverste billede var de i fuld gang med at spire - altså var det på høje tid at få dem i jorden.
Det var så en bidende kold fornøjelse, så vi fordelte arbejdet over lørdag og søndag formiddag.

I starten lagde vi dem i krukker, men kunne godt se, at det ville komme til at tage alt for lang tid, så derfor inddrog vi i istedet tre murerspande (Dem vil jeg ellers ikke have med løgplanter i mere, da de fylder for meget og heller ikke er specielt kønne.)

Nu var det dog vigtigst at få løgene i jorden og derfor kom de i murerbaljer. Det er så planen, at de til foråret skal graves op og sættes ud i bedene, hvor jeg kan finde plads. Hvor utroligt det end kan lyde, er der nemlig stadig "løgfri steder" i mine bede.
Carsten var sød at lægge løgene, da arbejdstillingen ikke er for god ved min ryg, der stadig ikke er helt i orden.

Her et udsnit af krukker og baljer fyldt med løg.
Et andet hængeparti var mine dahliaer - de lå også i udestuen - ovenpå løgene. Tildækket af fiberdug.
Forbavsende mange af dem (ca. en tredjedel) var stadig fine at se på, på trods af flere gange med 5 frostgrader. De blev renset for jord og pakket ind i avispapir og sat ud i det store, frostfri, skur, hvor de plejer at stå vinteren over.

Jeg havde regnet med at skulle kassere dem alle - det er derfor jeg har bestilt en pæn portion hos Blomsterverden,dk - så det skal nok give pladsproblemer til foråret. Haha.

Af andre hængepartier fik vi vinterdækket roser og enkelte clematis med juletræets gran og de store clematis ved rosenbuen blev klippet ned.

Jeg opdagede forøvrigt to plasticposer med helleborus, som jeg havde købt på Køge Torv, lige før lukketid, for flere uger siden. (Mener jeg kun gav 120,- kr. for seks styk.)

De havde det heldigvis fint - de havde jo stået køligt i udestuen. De blev taget udenfor og vandet - og efter afdrypning blev de atter sat ind i udestuen. Så må de stå der og se fine ud indtil videre.
Jeg købte tre mørkere.

...og tre hvide.


Til sidst skal I lige se min Philadelphus - her lidt over to år efter den blev flyttet fra en krukke og ud i bedet. Det har den haft vældig godt af :)
Indtil videre har den ikke rigtig blomstret, men det håber jeg den gør i år.

Selvom det var koldt at være ude og det var rart at komme ind, så er det nu en dejlig fornemmelse, når der er blevet klaret så mange hængepartier.

Om lidt vil jeg læse lidt blogs og så vil jeg tage en af mine julegaver i brug. Weekendens opgaver skal da noteres :)

22 kommentarer:

 1. Hold da op alle de løg, jeg fatter ikke, du kan have alt det og masser af dahlia til sommer, ja der bliver nok pladsmangel. Flotte helleborus du fik fat i for billige penge. Buske bliver altid glade for at få noget mere plads, så du skal nok få blomster på din philadelphus om ikke i år, så næste år.

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha...ja, jeg ved heller ikke, hvor jeg skal gøre af dem alle...."fordelen" ved tulipaner er dog at de forsvinder efter et par år - og så bliver der lidt plads.
   Philadelphus'en har haft en enkelt gren med meget velduftende blomster. I år vil jeg ikke klippe den overhovedet (medmindre den bliver megastor). Vi måtte klippe den helt ned, da vi flyttede den i 2015 og ellers har vi kun klippet den lige efter blomstring...men den er åbenbart lidt længe om at komme i gang.

   Slet
 2. Der var mange hængepartier, fedt at få dem ekspederet, og det er jo faktisk omtrent hele haveåret, du været i gang med at forberede.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er en ubeskrivelig skøn fornemmelse at have klaret hængepartierne..især nu hvor de (måske) lover sne og kulde. Behøver ikke have "ondt i maven" over løg og dahliaer, der ligger i udestuen.

   Slet
 3. Hej Esther

  Det var da imponerende - godt alle disse løg ikke gik tabt! Du må vise billeder når de blomstrer!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten

   Det har hele tiden været meningen, at løgene skulle lægges, men jeg har haft meget travlt på jobbet - og så da jeg fik tiden gik ryggen i udu...men i denne weekend lykkedes det altså :)

   Bare rolig - I slipper ikke for billeder af blomsterne :)

   Slet
 4. Det var da godt nok en stor portion løg, I fik sat.:-)
  Dejligt at få nogle hængepartier til en side før det rigtig går løs i haven igen om ikke så lang tid :-)
  Fine Helleborus, de ser da rigtig fine ud.
  mvh
  Lene Bedstemorshave

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, tror vi ialt har lagt omkring 2500-3000 løg, hvis ikke flere.

   Det er nogle fine helleborus ja...og kan allerede se hvor der bliver plads til dem i det ene skyggebed. Der skal vi dog først have hevet den fiberdug op, der ligger der. Mener nemlig kun vi fik ordnet det ene af skyggebedene sidste forår.

   Slet
 5. Sikke meget I har nået - og så i den kulde! Imponerende mange løg - det skal nok blive skønt!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det var en heftig kulde...godt vi begge har "Thyborønhabitter" - ellers havde vi ikke kunnet holde til det.

   Slet
 6. Tillykke med vel overstået havearbejde. Det har været en kold omgang, men hvor bliver det skønt for dig til foråret med alle de løg, du skal sætte ud. Det er en super ide at lægge dem i krukker i efteråret/nu og sætte dem ud til foråret, når man kan se, hvor der der plads. Den vil jeg tage til mig.
  Mange hilsener, Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak - det er en dejlig fornemmelse at have klaret opgaverne.

   Nu får jeg se, hvor mange "huller" der dukker op i bedene til foråret.

   Slet
 7. Det blir spennende å se når alle dine løk blomstrer! Det må jo bli veldig fint hos deg da :)
  Litt av en jobb, men nå er det gjort!
  Ha en deilig uke!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det var noget af et job, men så dejlig en fornemmelse at få det overstået :)

   Slet
 8. Kan man sagtens lægge løg så tæt? Spørger novicen her? For så skal jeg da vist have købt nogle løg til mine tomme krukker der bagefter kan graves ud i et ret tomt bed jeg har forsøgt at rydde fra skvalderkål...

  SvarSlet
  Svar
  1. Det plejer at fungere, ja. Men jeg tømmer for det meste også krukkerne og lader løgene tørre. I år er det dog planen at få plads til så mange som muligt af løgene i havens allerede-tæt-proppede bede....så kan jeg nemlig købe masser af nye løg til efteråret...haha.

   Slet
 9. uha... sikken arbejde :) - men flot klaret ;)

  SvarSlet
 10. Det var da en stor portion løg I skulle lægge! Det er rart når det er overstået og endnu bedre når løgplanterne sætter kulør på forårshaven.
  Fine juleroser/påskeklokker du viser.Skønt med nogle blomstrende planter i denne mørke,kolde tid.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja....tror vi i alt har fået lagt mellem 2500-3000 løg siden efteråret (de fleste af dem krokus - jeg elsker krokus.)
   Det er dejligt med blomster i haven på denne årstid - jeg har også nogle små cyclamen, som blomstrer nu. Skønt.

   Slet
 11. Du er altså skøn, for hvem andre end dig kan glemme to poser med Hellebrus :o))))
  Nå men godt i fik løgene i jorden og pakket dahlierne væk. Man får det straks meget bedre når man ved at det er klaret.
  Masser af knus og hilsner til jer begge.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hahaha...ja, det er vist mig i en nøddeskal ;)

   Du har helt ret; det er en fantastisk dejlig fornemmelse at få opgaven klaret - kan slappe mere af, fordi jeg ved, der ikke ligger den opgave og venter.

   Knus

   Slet