tirsdag den 22. november 2011

London t/r - Whitechapel og TV•2

Som en hel del af jer nok ved, så har jeg meget længe været fascineret af seriemorderen "Jack the Ripper" og gør oftest, hvad jeg kan for at "overtale" mine elever til at blive undervist i emnet i engelsk - det lykkes for det meste :o)

 Jeg nåede ikke den "rigtige" Jack the Ripper-tour denne gang -

 

 - men jeg nåede altså - til min store glæde - min egen private spadseretur i Whitechapel/Spitalfield :o) Det betød godt nok også, at jeg ikke nåede ind i en stor engelsk boghandel, men det må så blive en anden gang. Whitechapel ville jeg opleve. Aldgate Station - på vej mod Whitechapel.

 

 Så er vi ved at være der.

 

 Da jeg så en af disse typiske engelske telefonbokse måtte jeg selvfølgelig have et billede :o)

 

 ...og lige efter fik jeg så øje på det længe ventede skilt:

 Whitechapel var et fattigt kvarter dengang i 1888 - og det ses tydeligt, at området stadig hører til den fattigste del af London. Allerede i 1888 var der her immigranterne landede, når de ankom London - og det gør de vist også i dag. I hvert fald var der rigtig mange ikke-engelske butikker/folk på gaden. Men nu var det jo ikke pga. det multikulturelle islæt, at jeg rendte rundt i Whitechapel; det var da for at mærke historiens vingesus - og gå i nogle af de gader, hvor Jack sneg sig omkring for over 100 år siden. Mange af gaderne har skiftet navn siden da - og jeg kunne selvfølgelig ikke huske nogen som helst gadenavne, bortset fra Buck's Row (som nutildags så hedder Durward Street!) og Hanbury Street. Hanbury Street fandt vi - dog ikke nr. 29 - men det er også lige meget. Jeg skal nok få alle stederne at se, næste gang jeg rejser til London...!

 

Efter godt 1½ times gåtur i området, hoppede vi på en af de røde dobbeltdækker-busser, for sådan en skulle jeg naturligvis også nå at prøve. Var heldig at få plads på forreste sæde øverst oppe, så jeg havde en virkelig god udsigt - omend den var noget tåget :o)

 

 St. Paul's Cathedral nåede jeg at få et enkelt glimt af:

 

 På vej til Regent Street, hvor vi hoppede af.

 

 Regent Street - med en formidabel julebelysning - inkl. reklame for den nye julefilm "Arthur Christmas".

 

 Efter en kort tur i Hamley's gik turen videre ned mod Piccadilly Circus, så jeg også lige nåede at se det.

 

 Jeg havde fået adressen på en god boghandel, der skulle ligge i nærheden, men da vi nåede frem, var det allerede så sent, at vi måtte hoppe på et tog og skynde os tilbage til hotellet og skifte tøj, inden vi skulle mødes med en del andre TV•2-fans på pubben O'Neill's lige ved siden af spillestedet og få noget at spise inden, der stod TV•2 på programmet.

 

  Koncerten var eminent - du kan forøvrigt selv overvære koncerten, når den bliver vist på TV2 (=TV-kanalen) nytårsaften i år :o) Næste dag, lørdag, blev morgenmaden indtaget på Cafe Rouge, og så tog vi afsted til vore respektive lufthavne (Stanstead/Heathrow) og fløj hjem til DK.

Forøvrigt ikke en særlig behagelig tur; turbulens i 25-30 minutter....og jeg var LYKKELIG, da vi landede i Kastrup uden jeg havde kastet op! Denne London-tur kom jo kun i stand, fordi jeg ville prøve at opleve TV•2 udenlands, men den næste tur derover - med fokus på BYEN - måtte da gerne være allerede en gang til foråret....må se om jeg ikke kan få kradset nogle kroner sammen, for jeg er jo kun lige begyndt at lære byen at kende.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar