tirsdag den 24. december 2013

Juleaftensdagsmorgen

Tror selv kattene ved, det er jul.

I hvert fald ventede Quintus helt til kl. 7.45 før han vækkede mig, næsten to timer senere end normalt.

Jeg var selvfølgelig spændt på at se, hvordan Felix havde det her til morgen, for i går var han ikke meget værd.  Han var sløv og endte med at sove hele eftermiddagen, aftenen og natten, men det er der jo heller ikke noget at sige til. Han har formodentlig haft ondt efter at være blevet "klipset sammen" - endda uden bedøvelse.


I dag har han det dog bedre og opfører sig næsten som han plejer og det glæder mig at se. Jeg kan ikke fordrage at se mine kræ have det skidt.

I dag var så også dagen for 1. pillegivning - og det lykkedes da i 2. forsøg. At give en kat piller er ikke just det nemmeste, og når det nu skal være, så er jeg egentlig glad for det er Felix og ikke Quintus, der skal have dem. Quintus ville simpelthen blive fuldstændig rasende og gå helt amok med kløer og tænder... ;)

Selvom det nu blev til, at jeg skal holde jul alene, betyder det jo ikke at jeg ville droppe alt, der har med jul at gøre. Som tidligere skrevet fik jeg købt ind til julemaden i går.

I går aftes fik jeg smuttet mandler, gourmetsaltet stegen og lavet risengrøden. Om lidt vil jeg så atter gå i køkkenet og få skrællet kartoflerne og lavet ris a la mande, så jeg kan koncentrere mig om stegen og sovsen i aften. 

Det er dælme mange år siden jeg har lavet flæskesteg - det plejer at være min søster, der står for tilberedelsen af julemiddagen (og jeg for ris a la mande), men jeg har printet en opskrift ud fra nettet, så det kan ikke gå helt galt.

I eftermiddag tager jeg måske en tur i kirken, men det kommer da godt nok an på vejret, kan jeg mærke.

I går var jeg ret ked af at skulle holde jul alene og syntes, at en julegudstjeneste måtte være det helt rigtige. I dag har jeg det egentlig okay med at julen er blevet som den er, og synes ikke en julegudstjeneste er så nødvendig, hvis det står ned i stænger, som de har truet med. 

Ellers får jeg nok dagen til at gå med at læse (Har stadig nogle haveblade liggende) og se tv..og ellers bare at være :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar