onsdag den 18. december 2013

Synes godt nok jeg har et mærkeligt efterår/vinter... LANGT indlæg!

Belært af sidste års "nedtur" i oktober/november (Vinterdepression for fuld udblæsning) gik jeg i gang med at indtage mine perikon-antidepressiver allerede fra d. 9. september, fordi det varer op til fire uger før effekten kan mærkes.

Jeg er godt klar over, at mit job (eller rettere LOV 409) OGSÅ bærer en stor del af ansvaret for mit "ligeglade humør" og mangel på entusiasme/energi - og har gjort det siden foråret med lockout og det deraf følgende overgreb (L409), i stedet for overenskomst.

Uvisheden om hvordan mine arbejdsbetingelser bliver til næste år fylder rigtig meget. Her tænker jeg i høj grad på den arbejdsplads/kontorplads jeg og mine kolleger i følge arbejdsmiljøloven (AML) har krav på.

Hvordan den kommer til at se ud/om jeg får plads til alle mine skolesager/om jeg får et aflåseligt skab/skuffe (som jeg også har krav på ifølge AML!)....for der skal absolut INGEN "skoleting" være at forefinde på min matrikel pr. 1/8-14, det er da helt sikkert! Sikke meget plads jeg får herhjemme :)

Jeg har faktisk også krav på en telefonforbindelse på min arbejdsplads.... Ja faktisk siger AML, at lærerarbejdspladser på skoler skal være lige så gode som f.eks. kontorarbejdspladser på rådhuset!

Jeg er selvfølgelig også jeg ret spændt/bekymret over, hvor lidt forberedelsestid jeg vil blive spist af med - til flere undervisningstimer...og hvilke opgaver jeg så IKKE skal lave til næste år...! (Det sidste fixer jeg dog nok bare selv, det siger Antorini jo jeg skal...*1*)

Ovenstående fylder altså rigtig meget, eftersom det vil have stor indflydelse på, hvordan jeg vil kunne udføre mit arbejde, som vil have direkte indflydelse på kvaliteten af min undervisning, som igen vil kunne afspejles direkte i elevernes resultater...

(Samtidig har jeg sådan på fornemmelsen, at regeringen får udtænkt - endnu - et krumspring, som betyder at arbejdsmiljøloven ikke behøver gælde for lærere! De kan jo åbenbart få lov til at slippe af sted med det meste.)

Til gengæld har jeg det helt fint med at skulle være på jobbet fra 8-16 mandag-fredag, sådan som det lige er blevet meldt ud i min arbejdskommune.

Det kommer nemlig til at betyde at jeg skal bruge mindre tid på at arbejde :)

Fremover har jeg FRI allerede kl. 16....og hver eneste weekend....for ikke at tale om HELT fri i mine fem ugers ferie. Aldrig mere skal jeg sidde og bruge feriedage på at planlægge næste skoleår...hurra, hurra :)

Indtil videre får jeg 6. ferieuge udbetalt, men såfremt det bliver muligt fremover selv at vælge placeringen af denne ferieuge, så vælger jeg højst sandsynligt at holde ferie. De andre ferieuger forbliver jo låste - så meget for normalisering!....Vi skal sørme kun normaliseres på de områder, hvor det gavner kommunen!

Der er sikkert også andre "fordele" ved denne fantastisk rigide og ufleksible arbejdslov - jeg har bare ikke opdaget dem endnu....til gengæld er der temmelig mange ulemper...her skal blot nævnes to af dem:

1) eleverne kommer til at risikere at skulle vente meeeeeeeeget længe på at få rettede opgaver tilbage.

Fremover kan jeg jo IKKE bruge en weekend på det, men må bruge den eventuelle "overskudstid" der er tilbage inden kl. 16. (Efter jeg har holdt møder og forberedt mig til de 5-7 lektioner jeg har dagen efter.  Der er jeg selvfølgelig også mest frisk i hovedet...! ;) (Ironi KAN være anvendt!)

Medmindre jeg altså arbejder gratis (=mere) - og eftersom KL, Antorini m. fl. meget klart har meldt ud, *2* at lærerne ikke skal arbejde mere, blot anderledes, så må det tage den tid det tager.

Hvis jeg fortsætter med samme antal skriftlige afleveringer pr. hold som jeg har nu, så vil jeg altid være bagud med retteopgaver...og det går ikke....men bare rolig....jeg skal nok fikse problemet....stol på det.! ;)

2) Det der med pludselig at få en sk***god ide til et undervisningsforløb, når jeg slapper af i sofaen/arbejder i haven/ser en film - det er det slut med. Den slags ideer må jeg fremover kun få om hverdagen mellem 8-16.
Det vil helt sikkert gøre min undervisning mere spændende og anderledes ;)

Nå, det her om skolen kom så til at fylde en hel del mere end beregnet, men det er jo sådan set et ganske godt billede på, hvor meget det fylder i mit liv.

------------

Jeg vil gerne lige understrege, at jeg hverken føler mig deprimeret eller (ret meget) mere træt end normalt, jeg er bare sådan lidt ligeglad med det meste og der er ikke rigtig noget jeg sådan GLÆDER mig til.....Selv alt der har med HAVE at gøre, interesserer mig ikke meget.....!

Det havde jeg ikke lige set komme!

F.eks. så købte jeg jo en hel del haveblade, da jeg var et smut til Tyskland d. 20/11....af dem har jeg kun fået kigget i to af dem. (Læg mærke til jeg ikke en gang har LÆST dem, selvom jeg behersker det tyske sprog!) Resten af dem ligger stadig blot i en bunke sammen med andre blade jeg har købt, men bare ikke lige taget mig sammen til at læse endnu....

Jeg er forlængst holdt op med at se Gardener's World på TV2Fri...

Det er da forøvrigt også kun fordi jeg passede min nevø sidste weekend - og sammen med ham fik lagt de sidste tulipanløg, at jeg fik lagt dem overhovedet! Ellers var de nok blevet liggende i skuret - for derefter at blive kasseret pga. råd...!

Regnvandstønden er ikke blevet tømt for vand for endnu, ej heller frakoblet tagrenden...osv. osv... og det kan jeg heller ikke hidse mig op over...

Jeg får ikke læst blogs. Min "rigtige" computer (den stationære) tænder jeg 2-3 gange om ugen for lige at tjekke mails, den bærbare bruger jeg ikke (Har ellers wi-fi nu)....

Jeg klarer mig fint med den af skolen til rådighed stillede iPad. (Den bruger jeg til gengæld også meget til at læse bunker af nyheder, Skoleintra, Facebook, Instagram, Pinterest, Twitter, BitStrips (Jeps, er vist på "det hele" nu...selvom jeg ikke troede det var noget for mig...?!)

Bloggen er som bekendt også mere eller mindre tom for nye indlæg (Nu kommer der så et!)

Nå ja...og så er der jo den tilstundende julehøjtid.

Her er pyntet lidt op til jul i køkken og stue, men ikke så meget som jeg kunne (Pyntede kun op fordi familien kom til juletamtam d. 1/12)....

Udendørs julepyntning bruger jeg ikke rigtig. Undtagelsen er det "lys-træ" jeg fik for tre år siden...det står i den gamle "tomatbalje" i udestuen og lyser et par timer hver dag.

Claus Dalbys juleudsendelser har jeg set 2 minutter af det første program (via nettet)...og så slukkede jeg igen, da det ikke fangede mig...

---------

Alt dette lyder nok vældig trist, men sådan opfatter jeg det egentlig ikke....jeg trækker bare lidt på skuldrene..... jeg er ret ligeglad.......og jeg ved jo det blot er en fase jeg skal igennem.

Jeg VED at i hvert fald haveglæden/iveren/entusiasmen ligger der et eller andet sted og kommer igen til februar/marts.....

Jeg lavede nemlig lige et ganske uvidenskabeligt forsøg for 5 minutter siden: Jeg kiggede mine blogindlæg fra maj-juni-juli-august igennem og kunne med det samme mærke, at jeg glædede mig til foråret og til at komme i gang med alle de der haveplaner... ;) - jeg skal bare lige igennem vinteren først... :)


*1* "Men hvis jeg var medarbejder, ville jeg aldrig sige til min leder, at hvis du siger, jeg skal lave det og det, så skal du også sige, hvad jeg så ikke skal lave. Jeg ville selv fikse det. Det er den måde, vi skal til at tænke på. Vi skal tænke arbejde på en anden måde. Vi spiller bolden tilbage til jer. Nu har jeg hørt det med, hvad skal vi så ikke lave, hele foråret…", tilføjer ministeren".  http://www.folkeskolen.dk/532046/soroemoedet-viser-antorinis-eksempler-paa-god-skole

*2* http://www.folkeskolen.dk/519789/antorini-laererne-skal-ikke-arbejde-mere

Ingen kommentarer:

Send en kommentar