søndag den 21. september 2014

Tiltrængt haveoprydning

Som skrevet i mit første indlæg efter en blogpause på flere måneder, så er haven ikke noget jeg har prioriteret særlig højt denne sommer, men NU skal der altså gøres noget, ellers finder jeg da aldrig plads til alle mine løg...og haven ville udvikle sig til det totale vildnis.

Derfor gik vi i haven lørdag formiddag - og jeg skal da love for det rykker, når man er to, der knokler løs :)

En helt anden ting er, at det er en helt ny fornemmelse for mig ikke at være alene om havearbejdet; jeg har pludselig fået en at snakke med, en der også har ideer til forbedringer/ændringer. Ikke så meget hvad angår havens indretning/bede, men f.eks. hvad angår skurene, komposten osv. Det er vildt dejligt :)


Her nogle før og efterbilleder:

Buen var efterhånden blevet ret besværlig at gå igennem - især her i edderkoppesæsonen - så der blev klippet i den voldsomme clematis og den blev bundet godt ind og det samme gjorde rosen.


Så nu kan man faktisk komme igennem buen igen uden problemer.


Nedenfor ses clematisen fra den anden side... Okay, når ret skal være ret, så er der jo faktisk 2 gule (Golden Tiara og Guldclematis) og en blå, men det er især de gule, der går helt amok og breder sig vildt og voldsomt.

Jeg mener, de blev alle beskåret ekstra kraftigt her i foråret, 30 cm høje var de max, fordi de skulle have nyt stativ efter Allans og Bodils hærgen. Nu rager de tre meter op! Mindst.


Her er den blevet tæmmet en smule.


Det er muligvis ikke så nemt at se hvor forvokset haven er på de første billeder, men her kommer et billede, hvor man ikke er tvivl om, at haven trænger gevaldigt til en kærlig hånd:


Se bare forskellen :)


Det er forbløffende, hvor meget mere lys og luft en gang klipning af diverse planter samt oprydning og fliselugning giver.

Lørdag blev vi "kun" færdige med Sydhaven, okay der mangler lige at blive opsat et clematisstativ, det nåede manden ikke, da vi havde en anden aftale fra lørdag eftermiddag.
Men, hvis vejret ellers arter sig nogenlunde, går vi atter i haven i dag, søndag, og tager endnu en tørn.

Der er forøvrigt en "fordel" ved at have nedprioriteret haven denne sommer; det er ganske tydeligt, hvor langt vi er nået i oprydningen ;)

Hav en god søndag derude :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar