søndag den 28. september 2014

Endnu et nøk

Det var ikke fordi vi havde så meget tid i dag (gæster fra middagstid) men vi nåede da halvanden time i "køkkenhaveafdelingen" inden det var tid til at lave mad, dække bord osv..


Surbundsbedet blev luget, hvilket var meget tiltrængt.

I løbet af den kommende uge skulle vi gerne få fjernet de grimme buske (med lyserøde!! blomster), der vokser langs plankeværket. Jeg gider dem ikke. Derefter skal der lægges en bunke tulipan- og krokusløg der i stedet for, samt plantes en enkelt sommerfuglebusk.

Som det kan anes på skuret i baggrunden har min rådhusvin - endelig - fået ordentligt fat. Jeg købte faktisk to for tre år siden men den ene døde. Jeg må dog nok få anskaffet en til venstre side af skuret, så det også kan blive dækket af rådhusvin.

----

Igår sagde vi farvel og tak til bønneplanterne i højbedet, og så blev der lagt løg...denne gang dog i løgkurve, så det er nemmere at få alle løg op.

  • 15 Narcis 'Mount Hood'
  • 30 Miniature narcis  'Thalia Tiandrus'
  • 10 narcisser 'Minnow'
  • 10 narcisser 'Ice King'
  • 25 Puschkinia 'Libanotica'
  • 10 hyacinter 'Amethyst'
  • 10 tulipaner (papegøje) 'Texas Gold


Jeg såede jo en hel del (ahem!) planter i foråret og efter at have foræret overskudsplanter til højre og venstre, stod jeg stadig tilbage med temmelig mange planter....

Smide dem ud kunne jeg ikke nænne, så jeg tilplantede det ene højbed (hvor jeg ellers ville have haft salat, radiser og gulerødder i denne sæson) med resterne og det er faktisk blevet ret godt, når jeg selv skal sige det.


Der er artiskokker, limefarvet tobaksplante, frøkenhat 'Old Mexico' og frøkenhat 'Envy' i højbedet.

----

Vi mangler stadig en hel del i køkkenhaveafdelingen, men nu er det store bed i det mindste klaret.

Der skal færdiglaves mistbænke, så jeg kan få sået stauder. (Bl.a. lammeøre og en hvid alunrod)

Der skal laves en grundig oprydning af diverse krukker, spande og skure. Det lille bed skal luges. Granitskærverne skal renses for ukrudt...så der er altså nok at gå i gang med...men nu begynder vi i det mindste at kunne se en ende på det.

Hvis vi på noget tidspunkt skulle komme i tvivl om vi overhovedet har arbejdet i haven, kan vi bare tage et kig på bunken med haveaffald, der ligger og fylder i indkørslen... Den bliver forhåbentlig også fjernet i løbet af den kommende uge, for den er ikke særlig køn at se på... :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar