tirsdag den 18. november 2014

Mistbænkene

Det har taget sin tid at få dem færdige; mistbænkene, men nu er de taget i brug.

Det hele startede jo med afhentning af et par gamle vinduer i (hm..februar 2013).. I marts 2014 var mistbænkene så blevet lavet, men vinduerne var stadig ikke sat på, da der skulle males først.

Eftersom jeg havde gang i alt muligt andet også, tog det sin tid at få malet færdigt. Faktisk blev vinduesrammerne først malet her for et par uger siden (af manden!)...

I sidste weekend var det så endelig så vidt. Manden monterede vinduerne på kasserne...og voila....to styk mistbænke :)

Den ene står for enden af skuret :


Begge kasser er forede indvendigt med fiberdug. Som det ses er der ikke meget jord i, men der kommer et par sække i i den nærmeste fremtid. jeg har nemlig besluttet, at mine netop bestilte løg fra blomsterverden.dk bliver lagt i mistbænken her - af to grunde:

1) Det kniber jo gevaldigt med at finde plads til flere spande med løg...
2) Så bliver mistbænken brugt i vinterens løb...og som bonus, blomstrer løgene nok lidt tidligere. (Det kan jeg da håbe på...)


Den anden mistbænk står på mc-parkeringspladsen, opad plankeværket.


Den har fået så meget jord, som jeg kunne skaffe - uden at skulle indkøbe sække. Dvs. nederst er restjorden fra tomatkasserne, dernæst den halvanden sæk planteskolejord, jeg havde tilbage og øverst en sæk så- og priklemuld.....

...og så har jeg sået; hvid alunrod, edelweiss og lammeøre. I alt ca. 5-700 frø, så der burde vel spire bare nogle af dem.. ;)

Jeg er mægtig glad for at mistbænkene er blevet færdige og at jeg har fået plads til dem begge i køkkenhaveafdelingen - det troede jeg ellers ikke var muligt, da det ene højbed stod i vejen...

...men så flyttede vi da bare højbedet de tyve cm...med jord og fliser og det hele... Jeg fatter stadig ikke det kunne lade sig gøre, men det kunne det altså... så nu har jeg begge mistbænke stående, hvor jeg vil have dem.


Udover at få mistbænkene færdige, fik vi også vinterklargjort udestuen og nu er der klar til jeg kan begynde at "jule" derude...

Så må jeg se, om jeg overhovedet kan få lavet noget jeg bliver tilfreds med...jeg har jo ikke prøvet den slags før.


2 kommentarer:

 1. Jeg må også også have fat i nogle gamle vinduer og lave nogle mistbænke som dem du har. Er lidt misundelig på dem :) Har en del planter der godt kunne bruge en overvintring i sådan en fætter og de er også super gode i foråret når man skal så eller akklimatisere små planter til livet udenfor.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er også meget glad for mine...
   Det hele startede med HAVEN 3/13, hvor de gav anvisning på, hvordan man lavede en mistbænk...et par uger efter, tror jeg det var, faldt jeg ved et tilfælde over vinduerne, der stod og skulle kasseres.

   Mine mistbænke er dog noget højere end i opskriften...jeg vil gerne kunne dyrke squash i dem og har derfor brug for at de var dybere, så jeg ikke behøver gøde/vande konstant.

   Slet