lørdag den 10. januar 2015

Endnu et større haveomlægningsprojekt på bedding

....hvem skulle nu have troet det?

Forleden kommenterede jeg et indlæg om belægning i en køkkenhave hos Sandie. Jeg skrev bl.a.:
Jeg har skærver i min køkkenhaveafdeling af haven. Jeg anlagde den ret tidligt i min "havekarriere" og derfor valgte jeg skærver, jeg syntes det lød som det nemmeste... nu er jeg ikke mere så sikker. Bevares, jeg kan sagtens køre med trillebør der, men eftersom jeg også har mit plantebord der og der jo generelt drysser jord ned på skærverne, så skal der luges voldsomt en gang imellem og skærver er så ikke lige det nemmeste at luge. Ligesom det er næsten umuligt at fjerne visne blade fra skærverne...det er langsommeligt (og kedeligt) lugearbejde!
Indtil videre lader jeg dog skærverne ligge...og når jeg så en gang har energien...og pengene...nok mest det første...ja...så tror jeg at jeg vil udskifte skærverne med chaussesten...da jeg har en del af dem i haven allerede. Det er dog muligt jeg finder på noget andet lige under plantebordet. 
...og lige siden jeg skrev det, har tankerne om køkkenhaven "buldret" i hovedet på mig...og nu er jeg så nået frem til, at jeg da vist tog fejl, da jeg troede at havesæsonen 2015 kun ville indeholde småprojekter, såsom et par stativer til klatreplanter, afskærmning af komposten (= flere klatreplanter) og ellers bare "pasning af haven".

For det "store projekt" ligger jo lige dér, for næsen af mig:

K Ø K K E N H A V E A F D E L I N G E N

Der skal da ske noget drastisk med de skærver...det er da lige det, der skal! Bum!

Så rent og fint der så ud. Skærverne var godt nok mere grå end sorte, men det skyldtes stenstøv, som efterhånden forsvinder med regnen.

Efteråret '14. Selvom jeg næsten lige har luget skærverne...ligger der igen igen blade, det tager en krig bare at få fjernet nogenlunde...

Beslutningen er truffet og kæresten er indforstået; Skærverne skal VÆK!  Heldigvis kan jeg mærke at den føromtalte energi er ankommet, nu beslutningen er taget - og det er godt, for vi taler om to TONS skærver, der skal væk.

Vi skal lykkeligvis ikke transportere dem så langt, da der allerede ligger skærver i indkørslen og på p-pladsen. Det lag bliver blot en smule tykkere :)

Hvad skal der så være der i stedet for?

Tja...jeg har vist nok bestemt mig for chaussesten. det har jeg jo i en stor del af haven i forvejen og jeg fandt ud af sidste år, at de slet ikke er så dyre igen (når man kan leve med de er nye og ikke "patinerede", that is.) - og sidst, men ikke mindst, er jeg meget glad for chaussesten.


Jeg overvejer dog også ganske almindelige betonsten, 30 x 30 cm, men jeg har på fornemmelsen, at det ville virke helt forkert med sådan et "fortov" rundt om højbedene.

Rent lugemæssigt ville betonfliserne nok være bedst - og så alligevel ikke. Der ligger betonfliser på terrassen og det er da noget af det mest enerverende at luge (efter skærver, altså.)

Til gengæld har jeg ikke det store imod lugning af chausseesten; jeg kommer i en dejlig meditativ tilstand...nok fordi det er nemmere at hive planter op i mellemrummene mellem stenene end mellem fliserne.

Såeh - det bliver nok chausseesten, men uanset hvad så GLÆDER jeg mig til skærverne er væk og blade blot kan fjernes med en kost :)

4 kommentarer:

 1. Det lyder super spændende!
  Og sikke lækre havebilleder....

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marianne. Ja, det er altid spændende med større haveprojekter, især. Jeg glæder mig :)

   Slet
 2. Held og lykke med det :D Jeg leder stadig efter gode tilbud på enten grus/stenmel eller pæne fliser rundt omkring. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jo tak. Jeg regner blot med at købe en maxibag med stenene ligesom sidste år :)

   Slet