søndag den 26. april 2015

Øv-vejr

Det har været fint havevejr hele ugen, hvor jeg ikke har haft meget tid til at komme i haven...men så havde jeg da i det mindste søndagen (lørdag var vi nemlig til et heldagsarrangement)...og hvad vågner vi så op til her til morgen?
Regn, regn og atter regn... ØV.

Jeg trodsede dog regnen i en halv times tid i løbet af eftermidagen og fik luget lidt skvalderkål væk - det er alt andet lige nemmere, når lerjorden er godt våd - men jeg blev godt nok også våd ind til skindet.

Kort før aftensmaden holdt regnvejret endelig en pause på et kvarters tid - og jeg skyndte mig ud med kameraet...og her er resultatet:

I udestuen trives det hele rigtig godt....og jeg glæder mig til på fredag, d. 1. maj, hvor jeg har besluttet at alle klatreplanter (lathyrus og pragtsnerler) flytter udenfor.


Jeg skal gerne finde plads på gulvet til de 21-22 dahliaer, der har stået til forspiring i krearummet...To af dem er dog ikke spiret, så dem hiver jeg nok op for at se om der overhovedet er noget liv. Hvis ikke kasserer jeg dem. Derfor må krukkerne med klatreplanterne vige pladsen.

I de runde murerbaljer er som sagt busktomaterne...og her nedenfor ses dem, der bliver pænt høje; 'Black cherry' og 'Datterino'


Som det ses har de det glimrende....de har stået uden fiberdug/varme de sidste 8-10 dage..men jeg holder øje med vejrudsigten...De skal have lidt fiberdug over, hvis temp. nærmer sig 0 om natten.


Her er det min yndlings-pragtsnerle 'Heavenly Blue' der har fået godt gang i klatringen :)

Flammebedet

Jeg ved godt det ser ud som om jeg har et pænt stort ledigt stykke jord....men det er skam reserveret til nogle af alle mine frølinger...så...

Forleden plantede jeg de fleste af mine blomsterkarse 'Phoenix' og 'Indian Chief' og det har de klaret i fin stil. Jeg bruger dem som bunddække i Flammebedet i år...så må jeg se, hvordan det går.


Kun den ene af mine tre nye orange kejserkroner har vist tænkt sig at blomstre i år, ser det ud til. Sommerfuglebuisken er begyndt at skyde. Den er godt nok blå, men det ser knaldgodt ud mod de orange montbretia ved siden af, når de er sprunget ud.


En lille busk jeg købte til juleudsmykningen i november. Den er nu begyndt at blomstre...med røde blomster, så det er da heldigt jeg fandt plads til den i Flammebedet :)


Grunden til der ses en del bar jord, skyldes at jeg lige har fjernet den skvalderkål, der var der før...

Her det blå bed, der ikke er synderlig blåt så tidligt på sæsonen. Det generer mig nu ikke. I det tidlige forår skal jeg bare have så mange farver som muligt, så mange steder som muligt.

Det er forøvrigt Felix, der ses på billedet. Han benyttede sig lige af tørvejret til at sondere terrænet.


To af mine nye clematis er nu sprunget ud: 'White Swan', der godt må se at få udtonet det der pink-noget... :)


...og 'Cyanea', der vist skulle blive noget mere blå i det.


En del af de løg jeg måtte lægge i spande er også begyndt at springe ud. Her er det Apeldoorn, rød.


Mit lille æbletræ er også sprunget ud.


Tulipan 'Princess Irene' - dem skulle vist være trefarvet, så vidt jeg husker...og den skal jeg finde plads til i Flammebedet.


Endnu en narcis er sprunget ud 'White Lion', hedder den.


Den er jeg voldsomt begejstret for, så her er lige et billede mere.


Perlehyacint.


Min Clematis 'Alpina' som virkelig har blomsterknopper i år - fordi jeg ikke har klippet den ned på det forkerte tidspunkt...haha :)


Jeg måtte jo pille rådhusvinen ned fra skuret, mens det blev malet...Da jeg satte den op igen, beskar jeg den...og for sjovs skyld satte jeg nogle grene i en potte...og halløjsa...det lader til de  fleste bliver til nye planter :)


Denne narcis hedder 'Cragfort'


Storkonvallerne i det ene skyggebed har fået fart på. Dette bed skal jeg snarest have luget.


Narcis 'Thalia Tiandrus', som er så fantastisk smuk.


Den har stået i det ene højbed, men har klaret flytningen til det nye minibed i køkkenhaveafdelingen glimrende.

Den står foran det nye rionet, hvor jeg har plantet de to hvide clematis 'Duchess of Edinburgh'.


Clematisen længst til venstre (der stadig har bambuspinden) har hele tiden været ret sølle at se på, så om den bliver til noget, det må tiden vise. 
Den til højre har det til gengæld glimrende; den er begyndt at kravle opad rionettet og er vist også ved at danne blomster, ser det ud til:


Judaspengene er også sprunget ud.


Rabarberplanterne stortrives - alle fire. De to forreste blev plantet d. 18. april, altså for 8 dage siden...og de er vokset pænt siden.


Vibeæg i surbundsbedet.


Tulipan 'Willem van Oranje'


Tulipan 'Helmar'.


Narcis 'Cheerfulness' (som jeg har sat 100 af!) Min smukke, hvide løjtnantshjerte.


Jo, det er altså en skøn tid - og selvom regnvejret har bremset mig i mine haveudfoldelser i dag, så er regnvejr (eller rettere; ophold i det!) i det mindste perfekt til at tage billeder i :)

10 kommentarer:

 1. Ærgerligt med det regnvejr, men godt du nåede at få taget alle de fine billeder med regndråber, især clematis er interessante. Jeg tror din busk er en Pieris, det ligner det.
  Dine dahliaer kan der godt være liv i, selvom de ikke har spiret, det havde mine heller ikke, men der var fine rødder. Mine er plantet ud nu, da de ikke har grønt ovenfor jorden, regner jeg med, det går.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for plantenavnet - den ser ret sød ud.

   Slet
 2. Ærgerligt for jer, at i har haft regnvejr i dag, hos os har der været sol en stor del af dagen.
  Sikke en masse dejlige planter der står i blomst i din have lige nu :-)

  SvarSlet
 3. Wow, hvor du er produktiv. Du er langt foran med frøplanter og tilsyneladende også med dahlia. Der er vist tryk på alle kedler hos dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja...her er rigeligt tryk på kedlerne....irriterende jobbet også skal passes. Haha. :)

   Slet
 4. Så mange fine bilder du fikk tatt likevel i regnet! Jeg misunner deg egentlig det regnet, for her kom det kun 4 mm på lørdag. Jeg leste i går om hvorfor det regner i helgene, og det er pga. at det er mer forurensning i uken, og mindre i helgen. Da kommer visst regnet...Tomatplantene dine ser så flotte ut!
  Clematis alpina har jeg flere av også, og de er så søte med sine små knopper og blomster.

  Ønsker deg en god uke!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg elsker at tage regnvejrsbilleder...altså billeder af planter EFTER regnen er holdt op ;)

   Slet
 5. Der er fuld gang i haven. Og, i dine forspiringer. Fantastisk. Og, skønne narcisser. Du ved godt, man bare kan tage en af hver ind i en vase, ikke ? ;-). Sidder selv i en duft af narcisser godt lænet tilbage i lænestolen. Det kan anbefales ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jo, jeg ved godt jeg bare kunne tage en af hver ind...jeg er bare rigtig dårlig til at gøre det. Sidste år måtte jeg huske mig selv på at lave en lille buket bare en gang imellem...nåede det 4 gange i løbet af sommeren...hihi..

   Slet