tirsdag den 22. december 2015

Jeg tror jeg når det...!

Endnu en dag, hvor vi har knoklet - men dog lidt mindre end i går.
Vi har:
 • Kogt og pillet kartofler til brune kartofler 
 • Bagt fem plader peberkager
 • Kogt risengrød
 • Lavet ris a la mande
 • Rengjort 4/5 af huset (resten tages i morgen formiddag)
 • Vasket tøj
 • Omrokeret i stuen, så der er plads til juletræet
 • Fået juletræet placeret i stuen og pyntet det
Desuden nåede jeg at få en meget tiltrængt lur på en times tid!

Juletræet tog vi ind allerede til formiddag, da det begyndte at regne udenfor og vi gad altså ikke have et vådt et af slagsen ind i stuen. De første par timer stod det i badeværelset, da vi jo først skulle have omrokeret i stuen, før der var plads til det.

Det skabte naturligvis en vis nysgerrighed hos kattene, men ikke specielt meget. Er dog lidt spændt på, hvordan det ser ud i morgen tidlig, efter en nat stående med julepynt på...men indtil nu har de ikke virket ret interesserede i det. Fint med mig :)
Jeg bryder mig ikke om et overpyntet juletræ i min stue og derfor har vi heller ikke særlig meget pynt på træet.

De fleste ting er glasting i farverne sølv, guld eller bronze...men der er lige enkelte undtagelser, som kattene her og motorcyklen:
Nisserne er købt på Bornholmerbåden, da den agerede juleskib for en måneds tid siden. Vi købte tre, men jeg har kun fået taget billeder af de to af dem.
Juletræet står på det juletræstæppe jeg broderede tilbage i 1991. Det var et pænt stort arbejde, husker jeg, men jeg er stadig meget tilfreds med resultatet.
I morgen eftermiddag kommer kærestens børn og så holder vi juleaften sammen her. Det betyder at jeg skal stå i køkkenet en stor del af eftermiddagen, og det vil morgendagens opgaver så også bære præg af.

Allerførst skal vi dog lige have rengjort det sidste og jeg skal have bundet borddekorationen..! Godt jeg har lavet forarbejdet til den, for det tog to timer.

Nu vil jeg lige tage mig en hurtig blogrundfart og så vil jeg smutte i seng.

6 kommentarer:

 1. Hold da op - jeg bliver helt træt af at læse om alt det du laver.
  Forhåbentlig får I en hyggelig før juleaften med kærestens børn.

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha...ja, jeg er godt nok også træt...men nu skal jeg ikke sådan rigtig på den igen før d. 26...og det er kun en enkelt dag, så det går nok. Forarbejdet er jo klaret.

   Vi havde en dejlig aften i går aftes :)

   Slet
 2. Jul gir oss mye arbeide, men det er jo også hyggelig. Vi hadde besøk av min mor, tre barn og to barnebarn på sist søndag. Veldig hyggelig, men mye jobb med matlaging.

  Jeg ønsker deg/dere en riktig gledelig jul!

  SvarSlet
 3. God jul til dig - det bliver da sikkert rigtigt hyggeligt med børn og dejlig mad - du har jo gjort et stort forarbejde allerede. Vi har ikke kat længere (den døde af alderdom sidste år) men den var også altid meget interesseret i juletræet og elskede at drikke vand af juletræsfoden og ligge under træet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak og i lige måde. Heldigvis er det kun den ene kat, der er en smule interesseret i nogle af kuglerne...ellers ignorerer de bare træet :)

   Slet