tirsdag den 31. december 2019

Hvordan gik det så med mine nytårsforsætter?

Sidste år ved denne tid lavede jeg tre nytårsforsætter:

1. Kun luge 2-3 bede ad gangen, så jeg skåner ryggen.
2. Tage fotos i haven mindst tre gange om ugen.
3. Mindst fem indlæg på bloggen om måneden.

ad 1) Jeg er blevet bedre til ikke at ville ordne hele haven på en gang, men der er stadig plads til forbedringer, så lader forsættet køre et år mere.

ad 2) Det vil jeg mene er opfyldt. Jeg har godt nok taget mange billeder i år.

ad 3) Det kan man vist roligt sige jeg ikke nåede. 
Med dette indlæg nåede jeg op på 41 indlæg for hele 2019.

Sidste år var jeg ærgerlig over kun at have skrevet 65 indlæg i 2018 - det var derfor jeg lavede forsættet - og så får jeg skrevet endnu færre...Haha ;)


Så, der er rigtig god plads til forbedringer i 2020 :)


Jeg har derfor også tre nytårsforsætter for 2020:

1) Stadig blive bedre til at fordele havearbejdet, så ryggen skånes. Jeg bliver jo ikke yngre.
2) Skrive mindst fem indlæg på bloggen om måneden.
3) Komme ud og se nogle flere haver.


Tredje nytårsforsæt er noget af det, der irriterede mig mest ved 2019; jeg nåede nærmest aldrig ud for at se andre haver og det er ellers så inspirerende. Det kan jeg gøre bedre i 2020.


Til forskel fra sidste år, har jeg i første halvdel af 2020 ingen ekstratimer og hvis skemaet ikke laves om, har jeg kun en dag til kl. 16.

Jeg har afsat torsdag og fredag i denne uge til at få planlagt al min undervisning (5 engelskhold og 4 tyskhold) i januar måned, altså de overordnede linjer, såsom emner, tekster/opgaver osv.

Det burde lette hverdagen lidt, for i januar er der også et par forældremøder og skolehjemsamtaler...foruden terminsprøver, der skal rettes!


Hvis vejret ellers er til det, går vi også stille og roligt videre med at gøre haven klar til min åbne forårshave i april.

Forleden fik vi fejet alle stier i den indhegnede del af haven - og jeg fik luget et lille stykke af chaussestens-stien, som bagefter fik nyt grus i fugerne. Så er det nemt at se, hvor langt jeg er nået.


Bedene gør jeg ikke noget ved før til marts, men så længe der ikke ligger sne, gør jeg så meget ved stierne, som muligt, da det er meget tidskrævende at luge dem....og lugetid har jeg nok ikke så meget af, jo tættere vi kommer på d. 19. april - for der vil være alt muligt andet, der kræver min opmærksomhed.


I dag blæser der dog en strid vind, så jeg venter med at luge videre. I morgen håber jeg dog på mere vindstille vejr, så jeg kan få taget et stykke mere af stien.


I aften bliver vi os to og kattene - som sædvanlig. Jeg foretrækker en stille og rolig nytårsaften med god mad...og så være frisk i hovedet den første januar. Vi nupper dog en mojito eller to ved midnatstid - i stedet for "brus".


Jo ældre jeg bliver, jo mere holder jeg af den første januar. Det er den første dag i et helt nyt år, der blot venter på at blive fyldt med gode oplevelser :)

Alt føles så friskt og sprødt - ligesom knitrende tulipaner....hm....jeg må have nogle tulipaner...!


Billederne er taget i haven idag, hvor vi har haft det skønneste solskinsvejr i et par timer. Det nød Quintus godt af :)

...

...og så kom Carsten ind ad døren; han var så sød lige at smutte over til blomsterhandleren for mig, fordi jeg trængte til tulipaner :)


 I ønskes alle et rigtig godt nytår - vi ses i 2020 :)

16 kommentarer:

 1. Godt Nytår :)
  Sjovt med dine nytårsforsætter - jeg holder mig klogeligt fra at mene noget om hvor mange blogindlæg jeg vil lave i 2020, idet jeg kan se at min frekvens også er nedadgående. Lidt, men godt må være vores motto, Esther.
  At besøge haver er bare så givende og inspirerende, det skal vi og forhåbentlig også du, gøre en masse i 2020.
  Skål :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror faktisk, at jeg fik lavet flere blogindlæg i 2019 pga. mit forsæt, ellers havde der måske kun været et om måneden :)
   Jeg kan rigtig godt lide at skrive på min blog - tiden har bare ikke altid været til det i 2019 - og da jeg også tidligere har brugt bloggen som "havedagbog" er det lidt frustrerende ikke at have skrevet så meget.

   Jeg tror jeg vil sætte mig med min kalender og haveselskabets ditto og putte lidt haver ind...når noget står i min kalender, er der større chance for jeg får det gjort :)

   Den første åbne have i 2020 bliver dog min egen d. 19. april - eftersom jeg ikke holder åben have senere på året (Det er i hvert fald ikke tanken) så burde der blive tid til at komme ud - på trods af flere konfirmationer, barnedåb, fødselsdage etc.

   Slet
 2. Ja du når det du kan og føler for, sådan må det være, når alt skal passes og intet forsømmes. Godt er det, at du vil holde ved, for mange er der ikke tilbage. Du er velkommen til at komme og se min have, men desværre bor vi lidt langt fra hinanden. Heldigvis har vi da nu hilst på hinanden.
  Godt nytår til jer

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kan rigtig godt lide at skrive på min blog - tiden har bare ikke altid været til det i 2019 - og da jeg også tidligere har brugt bloggen som "havedagbog" er det lidt frustrerende ikke at have skrevet så meget. Derfor håber jeg virkelig også jeg får skrevet mere i 2020.

   Ja, vi har i det mindste fået hilst på hinanden :)

   På et eller andet tidspunkt lykkes det vel med at komme en tur til Samsø :)

   Slet
 3. Jeres nytårsaften lyder ret meget som vores. Vi foretrækker også en stille aften :-)
  Hvor ER billedet af Quintus altså skønt. Han er så smuk. Sådan en stribet kat er totalt fascinerende at kikke på. Han ligner slet ikke et tamdyr, men et farligt jungledyr :-)
  Godt nytår, Esther!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak. Jeg er også selv ret tilfreds med billederne af Quintus :)

   Også godt nytår til dig/jer :)

   Slet
 4. Godt nytt år til deg også!

  SvarSlet
 5. Hej Esther

  Alletiders at så meget er lykkedes for dig i 19!

  Godt nyt år også herfra:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jo tak, Karsten :)

   Satser på at 2020 bliver et helt fantastisk år på alle fronter :)

   Slet
 6. Jeg kender godt dette med at trænge til tulipaner... Nå, men ellers er det modigt af dig med disse nytårsforsætter - en sport jeg aldrig har dyrket.
  Under alle omstændigheder ønsker jeg dig et godt nytår!

  Mange hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg plejer at have det nytårsforsæt ikke at have noget, men et par haverelaterede forsætter kan jeg godt klare - de er jo hyggelige :)

   Slet
 7. God fortsättning på 2020! Nyårslöften - jag beundra er som ger dem och uppfyller dem :) Men brukar inte ge några själv. Hoppas du får en härlig vår i din trädgård.

  Ha det gott! Carina

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg laver kun haverelaterede nytårsforsætter - de er jo hyggelige og kræver ikke så meget i forhold til almindelige forsætter :)
   Tak - jeg er meget spændt på, hvordan her kommer til at se ud til foråret :)

   Slet
 8. Hej Esther!
  Ett riktigt Gott Nytt År önskar jag dig.
  Allt gott /Marika

  SvarSlet