lørdag den 6. april 2013

Planteskole-forårs-åbning

Her til formiddag var der forårsåbning i en af de stevnske planteskoler, nemlig Haarlev Planteskole.

Heldigvis var vejret i forårshumør og lod solen skinne fra en næsten skyfri himmel.

Inde i det store, uopvarmede, drivhus var der - trods manglen på sommerblomsterne (pga. nattefrosten) - alligevel en del planter at kigge på og pga. solen var der også en behagelig temperatur.

Selvfølgelig var der mange rhododendron, som planteskolen har specialiseret sig i, men der var også en pæn portion forskellige stauder.

Jeg fik bl.a. øje på både en guldakeleje og en storkenæb jeg godt gad have, men det må lige vente til jeg i det hele taget kan komme i haven. (Der ligger jo stadig sne og jorden er hård.)

 Den clematis ('Miss Bateman') jeg nævnte i sidste indlæg, var jeg dog bare nødt til at tage med hjem i dag :)

Planteskolen ejes af Abas Camili, som rhododendron-nørder måske har hørt om før?!

Nylig artikel fra Dagbladet Køge om Abas' rhododendronpassion og planteskolen.

Det var et skønt syn med alle de ranunkler - øjnene har virkelig brug for FARVER efter denne lange vinter.
Der manglede heller ikke stedmoderblomster og hornvioler - sidstnævnte forsynede jeg mig jo ganske pænt af.
 Et kor sang forårssange bl.a. "Det er i dag et vejr" + der både var lidt spiseligt og drikkeligt, så det var et ganske hyggeligt besøg.
Hvis vi nu snart slipper for den konstante nattefrost, så varer det nok ikke længe før jeg lige skal en tur forbi igen - der var jo lige de der stauder.... ;)


5 kommentarer:

 1. De ranunkler ser skønne ud. Jeg har ikke været på planteskole/havecenter endnu. Tør ikke blive fristet. Men om et par uger skal jeg da nok afsted.

  SvarSlet
 2. Det lyder som en skøn dag på planteskolen. Måske skulle jeg lige kigge forbi en forårsklar planteskole i morgen. Jeg var forbi for et par uger siden, men de ville ikke sælge mig noget, for det var stadig frosset fast i jorden. Måske er jeg heldigere nu...

  SvarSlet
 3. Jeg længes efter at kunne købe forårsblomster til krukkerne men jeg venter lige til der ikke er nattefrost. Det er nogle skønne billeder fra planteskolen :)

  SvarSlet
 4. Anette> Hornvioler kan jo heldigvis tåle en smule frost. Har dem dog endnu stående i udestuen, men regner da med at få dem i potter snarest.

  SvarSlet
 5. Gitte> Det er også svært IKKE at blive fristet ;)

  Rikke> Pas dog på, havecentre/planteskoler er meget fristende ;)

  SvarSlet