torsdag den 5. april 2012

Lang, men hyggelig dag i København

I går var jeg en tur i København. Havde en aftale med en kollega om en "kulturel dag, iblandet lidt shopping" og det skal jeg love for vi fik.

 Vi mødtes på Hovedbanen og startede med en gåtur nedad Strøget, helt ned til Skjalm P. - en meget farlig butik, forøvrigt! Jeg havde ikke været der siden efteråret 2009, hvor jeg var der sammen med min nu afdøde kollega.

 Dengang lykkedes det mig at nøjes med at spendere 20,- kr. Det kunne jeg så ikke nøjes med i går. Kollegaen skulle nemlig have en fødselsdagsgave - og gerne noget til hendes nye lejlighed. Det endte med to grydelapper i pink nuancer og fire matchende viskestykker, med hvert sit mønster, som hun blev vældig glad for :o)

 Pink nuancer er jo ikke lige mine farver, men viskestykker ville jeg nu have - og det fik jeg - og selvfølgelig i mine farver.

 

 Siden jeg flyttede ind i mit dejlige hus, har jeg kun indkøbt husgeråd i farverne; turkis, sort, hvid, lime og grå....og så et par enkelte "farveklatter" i orange eller mørk lilla.

 Hvad angår viskestykker/håndklæder er der dog nogle enkelte farve-undtagelser og det er, når jeg falder over et viskestykke med et kattemotiv jeg kan lide ;o)

 

 Som f.eks. ovenstående, jeg købte sidst jeg var i Skåne - på trods af de mange "forkerte" farver. Sådan at bruge penge gør jo sulten, så vi gik op til Jensens Bøfhus og indtog en frokostbøf med salat. 

Det gav nye kræfter og da vi fortsatte turen, startede vi med en rundtur i "Søstrene Grene" og så var det tid at være kulturelle og vi satte kursen mod Tøjhusmuseet. Desværre var noget af udstillingen lukket pga. ombygning, men der var en ganske fin udstilling om Afghanistan og da det var onsdag, kom vi også gratis ind :o)

 Bagefter ville vi lige tage et kig på Bibliotekshaven....men den nåede vi så ikke rigtigt, da vi faldt over et skilt til en udstilling om Struensee - på Rigsarkivet.

Det var også en fin og interessant udstilling. Ikke særlig stor, men interessant....og som en ekstra bonus fik jeg jo også lige set Læsesalen, som på et tidspunkt vil blive aktuel at bruge i forbindelse med min slægtsforskning.

 Inspireret af udstillingen, spurgte kollegaen om ikke jeg ville med i biffen og se "En kongelig affære"....tjoe....hvorfor ikke?

 Det viste sig dog, at den næste forestilling først var kl. 18.30 og det var mig noget sent (Jeg skulle jo også hele den lange vej hjem igen) og når klokken på daværende tidspunkt kun var 15.40, så droppede vi den ide. Altså filmen, ikke biografturen.

Vi opdagede nemlig at "Hvidsten gruppen" startede i Grand 16.30....så den så vi. Det var en rigtig god film, så den vil jeg gerne anbefale.

 Forøvrigt lidt sjovt, at den sidste film jeg så i biografen også omhandlede 2. Verdenskrig. Det var "Der Untergang", som jeg så i februar 2005....!

 Efter filmen gik det atter mod Hovedbanen - og så hjemad. Jo, det var en god dag.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar