torsdag den 5. april 2012

Nå...så laver jeg da lige sådan et bed!

Blev fristet over evne i dag, da jeg handlede i Fakta...

 Hjembragte 13 stenbedsplanter ('Sedum mix', 'Aubrieta hybrid' blue, Husløg 'sempervivum' og Saxifraga 'Peter Pan white'). Umiddelbart lyder det vel ikke af meget...der er bare lige det, at jeg ikke har havde noget stenbed at sætte dem i!

 

 Den tidligere ejer har godt nok lavet en slags stenbed ved siden af det lyserøde bed, men det er allerede proppet med planter, så jeg måtte finde på noget andet. Som sagt, så gjort. Efter en gåtur i haven besluttede jeg, at jeg da "bare lige" kunne lave et nyt, lille stenbed - inde i det "blå bed", der jo slet ikke er færdiglavet endnu....

 

 Efter at have kørt fem af de seks større sten, der stod i forhaven, jord, grus og planter om til det kommende bed, kunne jeg så gå i gang. Jord blev blandet sammen med noget grus og der kom fiberdug på græsset - endnu et stykke græs, jeg slipper for at grave op, takket være fiberdugen :o)

 

Et tyndt lag jord på, så det ikke rykkede sig og så på med de store sten.

 

 Da stenene var sat hvor jeg ville have dem, kom der lidt mere jord på, så stenene stod stabilt....og så kunne jeg plante :o)
 
 Her ses så dagens arbejde ovenfra.

Bedet er ikke helt færdigt endnu. Jeg må lige på stenjagt, så det kan blive omkranset af sten på de tre af siderne. Det er selvfølgelig heller ikke meningen, at fiberdugen skal kunne ses, men jeg skal "lige" have lagt en flisegang gennem bedet, inden jeg fylder mere jord på.
 
 Jeg er meget tilfreds med mit nye stenbed - som jeg slet ikke vidste jeg skulle have - især taget i betragtning, at jeg overhovedet ikke havde nogen plan for, hvordan det skulle se ud og ikke før har prøvet at anlægge et sådant.

 

 Især på de to sidste billeder, der er taget tæt på, så græsset ikke ses, synes jeg det ser rigtig godt ud :o) Jeg er overbevist om, det nok skal blive pænt, når planterne har bredt sig lidt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar