søndag den 16. september 2018

The Floating Flower Market

Selvom jeg nu for alvor er begyndt at kunne mærke den forkølelse, der er under opsejling (En typisk reaktion efter en studietur, hvor man har været "på" 24/7 og haft ansvaret for 19 teenagere i 5½ døgn.) så skal I da have mit indlæg om det flydende blomstermarked. :)

Vi ankom blomstermarkedet omkring middagstid om onsdagen.

Det regnede, hvilket besværliggjorde det hele lidt, når man stod med paraply og skulle tage billeder samtidig.

Desuden måtte man ikke have paraplyen oppe inde under halvtagene, så den blev lukket op og i gentagne gange, samtidig med jeg skulle passe på ikke at tabe min telefon.
Stor var min lettelse, da regnen ophørte :)

Det flydende blomstermarked er, som det kan ses herunder, en masse små overdækkede boder, der næsten allesammen har det samme sortiment - dog til forskellige priser.

Det første jeg gjorde, var derfor at gå alle boderne igennem (og tage billeder) og få tjekket udvalget og priserne. Bagefter gik jeg så tilbage til start og så begyndte jeg at shoppe :)
Jeg havde fra flere hørt, at man hurtigt kan blive snydt; at de farvestrålende poser meget ofte blot viser sig at indeholde røde og/eller gule Appeldorn-tulipaner.



Derfor havde jeg da også besluttet, at jeg slet ikke ville købe tulipaner, i hvert fald ikke der.
Nogle steder var der selvbetjening, andre steder var det sælgerne, der puttede løg i poser for en.





Der var rigtig mange kunstige tulipaner. Disse her var af træ og blev vist kaldt "Rembrandt-tulipaner".
Jeg brød mig ikke så meget om de store trætulipaner, de var for voldsomme. Til gengæld kunne jeg vældig godt lide de små udgaver, så jeg købte otte styk (Billigste pris jeg så var 0,99 € pr. styk. Så priser helt op til 3,50 € pr. styk)



Turist-gejl var der også. Her en masse kanalhuse.







Det var en stor oplevelse at se markedet. Der var godt nok mange fristelser, men det lykkedes mig faktisk at holde mig i skindet og undlade at købe tulipanløg.


Til gengæld købte jeg en del andre løg:

Crocus species chrys. 'Fuscotinctus' - 40x
Crocus 'Ladykiller' - 10x
Crocus'Orange Monarch' - 20x
Crocus vernus 'Vanguard' - 30x
Allium 'Forelock'- 3x
Allium 'Atropurpureum' - 5x
Chionodoxa Luciliae mixed - 20x
Muscari aucheri 'Mount Hood' - 10x
Hyacint 'Kronos' - 4x
Hyacint 'Gypsy Queen' - 2x
Hyacint 'Amsterdam' - 4x
Fritillaria 'Rubra' - 3x

Efter knap 1½ time på markedet, var det frokosttid og derefter tog eleverne og min kollega på Anne Frank Museet, mens jeg fandt Amsterdam Tulip Museeum (Det ligger et stenkast fra Anne Franks Hus).
Museet må I dog vente lidt med at høre om - dette indlæg er blevet langt nok og jeg trænger til at hvile mig.

16 kommentarer:

  1. Hyggeligt gensyn med markedet. Der er VIRKELIG mange løg, og jeg er jo en af dem, der kom hjem med 'forkerte' løg - men det er jo så i hvert fald en god historie.
    Jeg synes, du har begrænset dig pænt :-) Nu bliver det spændende, hvad der kommer op næste år ;-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, jeg er også lidt stolt over at have begrænset mig så, forholdsvist, meget :)

      Jeg tænker, at jeg da selvfølgelig gerne ser det er de rigtige løg, der dukker op til foråret, men at skaden ellers ikke er så stor, da jeg jo kan se på løgene, at det er hhv. krokus, allium osv.

      Slet
  2. Hej Esther

    Der er jo noget over at være på sådan et marked. og priserne er sikkert rimelige!
    Den eneste fra din liste jeg også køber i år er Fritillaria 'rubra' som jeg fik til 3:10€ stykket - du fik nok dine billigere!

    Tak for gensynet!

    Ha en dejlig ny uge

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Karsten

      Du har fået dine billigere, for jeg gav 12,50€ for tre :)

      Slet
  3. Hvorfor blev jeg ikke forbavset over, at du er ved at blive forkølet. Jo sådan en tur er belastende for helbredet, for man for ikke nok søvn. Aircondition i bussen kan også være synderen.
    Forbavsende at du ikke lod dig friste mere, der var meget at blive fristet af, men måske lidt for mange kulørte billeder til at friste, det kan virke modsat.
    God bedring

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er nemlig rigtigt; for lidt søvn, stort ansvar, aircon i bussen og så bliver kroppen brugt mere end normalt. Jeg gik f.eks. over 35 km på de dage (Min kollega havde en app, der talte.) Til daglig går jeg vist ikke en gang en km!

      Tror jeg ikke lod mig friste mere, var fordi jeg jo trods alt skulle slæbe rundt på sækken hele dagen :D (Havde en særlig stofpose med hele dagen, medbragt netop til at fragte løg i, så jeg slap for at holde styr på adskillige plasticposer.)

      Forkølelsen er stadig ikke brudt helt ud - smadderirriterende, at den har brug for så lang en opstart....min kollega er forøvrigt også ramt.

      Slet
  4. God bedring med forkølelsen. Og orv, det var et sted jeg kunne have lyst til at se, jeg har kun været i Holland om foråret og set tulipaner i blomst - og på det tidspunkt har man ikke rigtig lyst til at købe løg, selvom der er masser af boder hvor man kan købe dem. Jeg synes nu heller ikke at det var de mest spændende sorter de havde i de boder.

    SvarSlet
    Svar
    1. Forkølelsen er heldigvis næsten væk nu - det samme er den hoste, der efterfulgte den.
      Det var fristende at gå rundt, men da jeg havde fået advarsler om at tulipanløgene oftest var de alm. røde og gule, så kunne jeg holde mig i skindet.

      Slet
  5. Dét må jeg se, hvis vi kommer til Amsterdam igen en anden gang. Vi var der i sommer. Du fik mig lige til at mindes Rembrandt muséet, som var hans hjem, genskabt så tro som muligt. Det allermest spændende fandt vi på øverste etage, hvor en mand meget medrivende fortalte om, hvordan farverpulver m.m. blev til på Rembrandts tid. Fascinerende! Tillykke med købene og god bedring.

    Hjerteligst
    Zep

    SvarSlet
    Svar
    1. Mange tak.
      Jeg har overvejet Rembrandtmuseet næste gang vi er i Amsterdam, men det er muligt vi i stedet tager Rijksmuseet...hvis vi når det.

      Slet
  6. Hej Esther!
    Lyckades också komma hem utan tulpanlökar, men med en del rötter till växter, som inte blev något av. Ångrar att jag inte köpte löken till en Blå Amaryllis, hade varit skoj att se vad det blev av den. Det är en upplevelse att se den långa raden av bodar.
    Ha det fint /Marika

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg lykkedes at undgå indkøb af tulipanløg på markedet - men ikke i Tulipanmuseet :)

      Slet
  7. Låter som en spännande upplevelse :) Har aldrig varit där. Men påminner om en lökförsäljning som kommer till helgen. Dock med skillnaden att det är regel att det är korrekt innehåll och lur :)

    Krya på dig! Carina

    SvarSlet
    Svar
    1. Det var en meget spændende oplevelse at se blomstermarkedet. Nu skal jeg også bare have set det om foråret :)

      Slet
  8. Wow! Der hadde jeg nok gått amok...
    Har også hørt om tulipanlureri. Synd at det skal være sånn, men da holder man seg jo unna.

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, så kan man nære sig for at købe løg....men det kunne jeg så ikke på tulipanmuseet...hihi :)

      Slet