torsdag den 4. oktober 2018

Havebøger med posten

Samtidig med jeg fik mit, indtil videre, alvorligste tilfælde af "krokusløg-flip", besøgte jeg også både den tyske og den engelske amazon...og derfor begynder der nu at "vælte" havebøger ned i postkassen.

Nå, så mange er det nu heller ikke... :)

Selvfølgelig bøger om krokus - og jeg skal da lige love for, at det er noget nørdet noget :D Tag nu bare dette genoptryk af en bog fra 1847:
Jeg ved ikke, hvor meget jeg kommer til at gå i detaljer med de allermest nørdede informationer (hvor af man heller ikke kan regne med at "reglerne" stadig gælder) men selve historien skal nu nok blive interessant at læse.
Jeg købte også en lille bog om krokustæppet i Husum bypark - tror den er 12 x 12 cm eller deromkring - og den var hurtigt læst:
 Husum er jo ikke ret langt væk fra DK og jeg har da tysk familie i det område, så hvis vi nu en gang er i nærheden alligevel i marts måned, så kunne det være sjovt at se det flotte blomstertæppe af krokus.
 I går lå der endnu to bøger i postkassen. Denne er en (brugt) om krokus og colchium. Den er også gammel, men trods alt noget mere moderne end førstnævnte bog. Denne her er der også enkelte tegninger i.
 Jeg har bestilt endnu en bog om krokus - en stor en med mange billeder - men den er i restordre lige nu, så jeg må væbne mig med tålmodighed. De sender en mail, når de atter har den på lager, og så går der vel 8-21 dage før jeg har den (takket være Post Danmarks langsommelighed.)

Den anden bog, der kom i går, var endnu en (brugt) bog til min Geoff Hamilton-samling, skrevet af hans bror :)
 Til sidst købte jeg også denne tyske bog om den mediterrane have. Som bekendt er jeg jo ved at omlægge min terrasse til en Middelhavsterrasse og denne bog ser det ud til, der er rigtig mange gode ideer i.
Godt der stadig er en smule plads i min havebogsreol...!

14 kommentarer:

 1. Der er gang i indkøbene hos dig :) Det lyder spændende med en Middelhavsterrasse.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg er ret spændt på, hvordan den kommer til at se ud - skal spare en hel del penge op til ny belægning jo :)

   Slet
 2. Hej Esther

  Godt med lidt at læse i nu hvor aftenerne bliver så mørke!
  Det ser ud til at være nogen klenodier du har fået anskaffet:)

  Ha en dejlig weekend

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det tror jeg også de er. De fleste af dem er købt brugte - men ser nærmest nye ud.

   Slet
 3. Det er helt utroligt, så billigt man kan købe brugte bøger f.eks. på Amazon. Man kan selvfølgelig ikke bladre i dem som i en fysisk boghandel, men til prisen gør det jo heller ikke så meget, hvis de skufffer lidt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Enig. To af de brugte var faktisk dyrere i porto end hvad de kostede. Geoff Hamilton-bogen kostede lidt over 2 euro..og det dobbelte i porto, men stadig billigt.
   Crocus and colchium kostede 1,50 pund og 4 i porto.

   Slet
 4. Det er godt at forberede sig til vinterens armchair gardening, rigtig god fornøjelse med både læsning og planlægning af udflugten til Husum.
  Middelhavsterrasser er lige min interesse også, det er så dejligt med siddepladser fyldt med dufte og sommerstemning :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg har i hvert fald rigeligt med bøger til vinteren :)

   Slet
 5. Flotte bøker du har kjøpt! Den om Geoff Hamiltons hage er sikkert en veldig fin bok.

  SvarSlet
  Svar
  1. Den ser rigtig god ud, glæder mig til at kigge nærmere på den.

   Slet
 6. Hej Esther!
  Nu har du en hel del böcker att läsa, mörka höstkvällar. Hade turen att hitta en bok om Tascha Tudors trädgård på loppis för några år sedan. Ett riktigt fynd till en billig peng. Du får många sköna lässtunder.
  Ha en trevlig helg /Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har så mange bøger jeg skal have læst - spændt på om jeg når dem alle.. :)

   Slet
 7. Det er altid rart at have noget havehyggelæsning til de mest mørkevintermåneder. jeg roder altid boghylderne igennem i genbrugsbutikkerne, sommetider kan finde nogle fine ting, fks Karel Capek "Et år i min have" en tussegammel bog, men stadig herlig humørfyldt.
  Hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tør slet ikke gå ind i antikvarboghandlere mere...hihi :) Jeg har næsten en hel reol bare med havebøger.

   Slet