mandag den 1. oktober 2018

Tanken om efterår, nattefrost, november, dagsfrost.....

...plejer slet ikke at hue mig. Jeg er nu en gang allermest til forår og sommer, i nævnte rækkefølge.

Normalt, når vi træder ind i september, kan jeg få en fornemmelse af tristhed over, at sommeren er ved at være forbi og vi snart skal trækkes med en lang og kedelig efterår/vinterperiode, hvor man blot længes efter foråret.

I år er det dog lidt anderledes. Jeg tror, det skyldes den ekstremt tørre sommer.

Jeg vil ikke gå så langt som til at sige, at jeg decideret glæder mig til den mørke tid, men i en eller anden grad ønsker jeg den mørke tid velkommen.

Jeg synes nemlig, at min have ser ualmindelig "slidt" ud. Mange clematis er mere brune end grønne, mine montbretia har stået med brune blade siden juli osv. osv. Haven ser bare træt ud. Den trænger til at hvile sig.

Derfor ser jeg på en måde frem til efterår/vinter og så - forhåbentlig - et forår, der begynder senest midt i marts.

Lidt efterårsbilleder fra haven:

 Flora Danica har været glad for at blive klippet helt ned, da dens blade var ædt af larver. Det kvitterer den for nu.
 Løglægning i lørdags (Der kom jord over efter billedet var taget.)

Åh, at gå og klippe alt det visne væk og fryde sig over alt det friske, grønne, der dukker op...for ikke at tale om, når vintergækker og erantis dukker op...

Allermest glæder jeg mig dog til når først mine mange slags krokus begynder at springe ud....og derefter alle de andre forårsløg.

8 kommentarer:

 1. I dag synes jeg i grunden, at vores have ser mere frisk ud, end den gjorde for en måned siden. En god ting ved efteråret er, at jeg ikke længere lader ukrudt være et irritationsmoment. Det er helt i orden nu at drosle ned.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg skal have taget en runde og fjerne ukrudt på stenstierne. Det ser nærmest ud som der vokser en stengræsplæne... heldigvis er græs nemt at fjerne. Troede jeg kunne nå det i sidste weekend, men plantekassen tog meget længere tid end beregnet.

   Slet
 2. Ja, det har vært en anberledes sommer i år, og selvfølgelig ser hagen litt sliten ut her også. Det skal bli godt med litt hvile nå :)
  Du har en spennende vår fremfor deg med alle de krukkene med løk!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kan også godt fortælle dig, at jeg glæder mig helt vildt til at se mine nye krokus.

   Slet
 3. Ja der er flere friske blomster at glæde sig over nu end i juli. Dog er det ved at blive ret tørt igen, det er jo ikke jydske mængder regn vi har fået.
  Kan du holde musene væk fra alle dine løgkrukker? Jeg har stort set opgivet at lave løg potter selv. Enten gik musene i dem eller osse mugnede de.
  Det bliver spændende til foråret med alle dine nye løg. Og om du har husket dem alle,. Det er altså godt gået du har så meget styr på dem .
  Hilsner gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg synes ikke jeg plejer at have et problem med mus i krukkerne. Men, nu plejer jeg også at stille krukker med løg på terrassen, hvor de fire katte opholder sig dagligt.

   Tro mig, det er første gang, hvor jeg - indtil videre - har så godt styr på løgene. :)

   Slet
 4. Det ser flot ud med dine løgkrukker :o)) jeg må sige du er tålmodig, jeg begyndte allerede for et par mdr siden at klippe alt det visne og brune væk, det var ikke til at holde ud at se på.
  Knus fra mig

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har nærmest ikke rørt en finger i haven siden Åben Have...har haft travlt med skolestart og derefter studietur :)

   Slet