lørdag den 6. oktober 2018

For første gang her: Krokus 'Sativus' blomstrer :)

Den 16. september lagde jeg mine crocus 'Sativus' og de nye crocus 'Speciosus' i nogle ampler naboen havde foræret mig - og hængte dem op i udestuen.

I dag opdagede jeg helt tilfældigt, at den første krokus var sprunget ud. Stor jubel her på matriklen. Jeg har nemlig haft dem lagt før, udenfor, men da fik de kun blade. Til gengæld havde de så formeret sig kraftigt: 50 løg var blevet til 96!
 På tulipanmusset fik jeg det råd at lægge dem et lunt sted - og med det vejr vi har pt. er udestuen jo glimrende til formålet - og så her blot 20 dage efter, er den første i blomst...
 ...og flere er på vej :)
Crocus 'Speciosus' er så småt begyndt at spire. De skal indenfor i varmen for at få blomster, når de har fået blade, men med de temperaturer de lover i den kommende uge, så lader jeg dem blive i udestuen lidt endnu.
Når de er afblomstret kan jeg plante dem ud i haven og så burde de fremover blomstre om efteråret, ifølge tulipanmuseet.

Apropos løg, så har jeg fået lagt "lidt" idag - 1488 løg (Ja, jeg har talt dem, hver og en!)
 • 201 narcisser
 • 32 hyacinter (heraf er de 20 dog små løg)
 • 573 tulipaner
 • 686 krokus
Det er næppe alle løg, der får blomster, da jeg har lagt både store, mellemstore og små, men nu bliver de altså lagt allesammen. Har så småt besluttet mig for at kassere dem, der ikke bliver til blomster næste år, (Formentlig vil det dreje sig om tulipanløg), for jeg gider ikke rigtig mere bøvlet med tulipaner, kan jeg godt mærke.

Jeg kan så se, at jeg nok kun har lagt omkring halvdelen af de løg, jeg har liggende...og i næste uge kommer der 540 mere...hihi.

Indtil videre har jeg lagt  1837 løg:

16/9 - 111 (ampler i udestuen)
29/9 - 145 (små krukker)
30/9 - 93 (den nye plantekasse)
6/10 - 1488 (diverse krukker)

18 kommentarer:

 1. Kjære deg så mange løk du legger! Det kommer til å bli så fint med alle løkene når de blomstrer til neste år :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det håber jeg. Tror nu ikke så meget på tulipanerne, da mange af løgene er små. Men krokus - dem glæder jeg mig til :)

   Slet
 2. Tillykke med blomst i din fine krokus. Du er godt nok vild med løg, sikken en masse du har lagt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak. Ja, jeg er løg'o'holic - dog mest til krokus :)

   Slet
 3. Hej Esther

  Morsomt med efterårsblomstrende Crocus!

  Crocus speciosus er kendt for at dele sig helt vildt.

  Ha en dejlig søndag

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Uh, den må meget gerne brede sig rigtig meget :)

   Slet
 4. Der må da kunne findes en plet ude i haven, hvor de kan springe ud. Du har jo løg nok til både ude og inde.

  SvarSlet
  Svar
  1. Bortset fra nogle krokus bliver alle løg lagt i krukker i år - og så til foråret bliver de plantet ud, der hvor jeg kan se der er huller.

   Slet
 5. Hej Esther!

  Spännande, om jag inte minns alldeles fel är det C. sativus som vi får saffran av. Du milde vilken mängd lökar du petat ner, nu ser vi fram emot bilderna från denna massiva vårblomning i vår.

  Kram!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er den vi får safran fra. Ved dog ikke om jeg høster safranen. Den er jo ret flot som den hænger der med de røde tråde.

   Slet
 6. Du gør ikke noget halvt skal jeg love for. Det bliver jo et helt festfyrværkeri til foråret, men som jeg kan se er du allerede i gang med de høstblomstrende krokus. Forstår godt du er gået over til at plante i kasser og krukker, for du kan vel ikke stikke en spade i jorden uden at ødelægge alle de andre løg du allerede har.
  Jeg er vildt imponeret over din entusiasme og håber på at få lidt resultater at se til næste forår.

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha...ja jeg kender ikke ret meget til begrænsninger, når det kommer til løg, må jeg indrømme. Jeg planter i beholdere i år, og så til foråret kan jeg se, hvor der er huller i bedene og flytte planterne derover, når de begynder at visne ned.

   Slet
 7. Hej Esther!
  Så fint det kommer att blomma hos dig i vår, och att få njuta av krokus redan, härligt.
  Ser fram emot att få se det.
  Ha en fin söndag /Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har allerede besluttet at jeg næste år vil have endnu flere efterårsblomstrende krokus - nu ved jeg jo, hvordan jeg skal få dem i blomst (=udestuen). Efter afblomstring kan de så blive sat i jorden udenfor.

   Slet
 8. Så fantastiskt mycket lök du sätter :) Jag går mer och mer över på löksorter som växer snällt ute i rabatten, hundtänder Erythronium till exempel.

  HA det gott! Carina

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, får sat mange løg i år 😂 hundegård har jeg ingen af, endnu 😁

   Slet
 9. Så otroligt mycket lök du har planterat. Hos mig blir det bara tulpanlökar och liljelökar som planteras i år. Ha det bra.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er en pæn portion, glad for jeg har fået lagt rigtig mange af dem allerede. Det tager lang tid.

   Slet