tirsdag den 21. februar 2006

Ikke mere alene

Det er jo aldeles dejligt at tænke på, at jeg om 8 dage (selvfølgelig afhængig af vejret) ikke mere behøver at føle mig så alene på landevejen.

D  . 1. marts starter årets motorcykelsæson nemlig igen :o)

 I den forbindelsen er det derfor helt på sin plads lige at gøre bilisterne opmærksomme på det på denne blog. Rådet for Større Færdelssikkerhed gør det nemlig ikke! Hvert eneste år sker der alt for mange ulykker ved sæsonstart.

 Som man kan læse nederst i denne artikel: "Lige nu er der også god grund til at pege på, at risikoen for ulykker er størst i begyndelsen af sæsonen. Motorcyklisterne kører mere usikkert på årets første ture, rutinerne og de automatiske reaktioner er rustne efter vinteren. Og bilisterne skal i det tidlige forår også lige få øje på motorcyklisterne igen. De har jo stort set været væk i fire måneder. For at advare mod denne ekstra sæsonrisiko og for at sætte fokus på sikkerheden indleder Rådet for Større Færdselssikkerhed igen i år en MC-kampagne, når sneen og saltet er væk fra vejene. Og der kommer gode råd til motorcyklisterne på rådets hjemmeside, www.trafiksikkerhed.dk." 

Der er dog lige to ting at hæfte sig ved i artiklen; For det første ved jeg ikke lige, hvad RfSF mener med "igen", eftersom de ikke lavede nogen kampagne ved sidste sæsonstart, hvilket den mail jeg fik sidste år (3.3.05) efter forespørgsel om kampagne, da også indrømmer: "Rådet har pt. ingen konkrete kampagneproblemer i fht. MC. Vi følger uheldsudviklingen tæt og er opmærksomme på også de problemer som du peger på. Rådet vil, når sneen er væk og MC sæsonen startet, intensivere sin indsats overfor pressen. På sikkertrafik.dk findes der allerede nu ”gode råd” og flere vil komme til. På forsiden af sikkertrafik.dk vil der også blive anbragt sæsonråd når sneen er væk."

Lige bortset fra jeg nu aldrig har set nogen af delene - og jeg kigger ret ofte på siden! For det andet er linket i artiklen forkert, den rigtige adresse er sikkertrafik.dk

 Noget af det I kære bilister skal være mere opmærksomme på, er at det ikke er alle tohjulede der kommer kørende, der er knallerter! (Det gælder forøvrigt også om vinteren!!)

 Et rigtig godt råd til jer er derfor: Tag lige og træn jeres afstandsbedømmelse noget mere! Hvis I er det mindste i tvivl om det er en mc eller 45'er, der kommer kørende på landevejen, så tag dog for pokker og vent med at køre frem til køretøjet er passeret!

 Gang på gang har jeg her i vinters oplevet at bilister med ubetinget vigepligt pligtskyldigt holder tilbage - for så at ombestemme sig og køre ud - lige foran snuden på mig. "Jamen, det lignede jo en knallert!".

Javist, min vintermc er ikke ret stor, men den kører altså stadig 80 km/t på en landevej!!! Så tag så lige og lær at bedømme afstand/hastighed korrekt, ikk!!!

 Som sagt starter mc-sæsonen meget snart. Af samme grund er jeg også at finde i Tappehallerne i weekenden, der er nemlig en forhåbentlig, meget interessant udstilling :o)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar