mandag den 17. maj 2010

Renters rente er en svær en

I forlængelse af min kommentar til sidste indlæg, hvor jeg skrev, at unge havde det svært med at forstå fx. renters rente, er jeg nu blev korrekseret af en artikel jeg lige faldt over. Bankens ord er volapyk for hver tredje dansker Det er nemlig ikke kun unge, der har problemer - også mange voksne har det - og i særdeleshed mit eget køn. Der bliver bl.a. stillet følgende opgave i artiklen:
Hvor meget får man i kroner og øre ud af at have 10.000 kroner stående i to år på en konto, som giver 10 procent i rente om året?
Omkring en tredjedel svarer forkert. Blandt kvinder er antallet 50%! Svaret findes nederst i artiklen. Jeg er ikke god til matematik, det interesserer mig overhovedet ikke - men simpel rentesregning, det kan jeg da huske! (Det er så vist også en af de få discipliner udover det mest basale, der stadig hænger fast!) Og for nu lige at nævne Luksusfælden igen. Der ser man jo gang på gang, at folk slet ikke aner, at de betaler 18-28% (eller mere!) i renter på et "kviklån"....Mange af dem ser nærmest uforstående ud, når Jan fortæller dem, at "der er meget høje renter på dette lån".... Det er sikkert også en medvirkende årsag til deres miserable økonomi, hvis de tror de bare skal betale det lånte beløb tilbage - og ikke mere! Så er der da ikke noget at sige til, at de havner i nærmest bundløs gæld.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar