lørdag den 1. januar 2011

2010 - et tilbageblik

 Efter to år, der ikke var noget at råbe hurra for, var mit ønske for 2010 at det blev et bedre år - det kunne næsten ikke blive andet efter hele to lousy af slagsen - og min fornemmelse var rigtig; 2010 blev et rigtig godt år. Januar Vinteren fyldte meget i mit (og andres) liv i årets første måneder. Ikke kun fordi den var så lang og snerig, men i særdeleshed fordi den besværliggjorde mit arbejdsliv i uhørt grad.
Hvis jeg ikke havde vidst det i forvejen, stod det hurtigt lysende klart at jeg både tidsmæssigt og pengemæssigt boede et rigtigt upraktisk sted.
Desværre stod min plads på ventelisterne til en lejebolig fuldstændig i stampe og rykkede sig ikke ud ad stedet. Formentlig takket være finanskrisens efterdønninger.
I januar begyndte jeg også på et nyt italienskhold i Køge - et skifte jeg aldrig har fortrudt.
Det var også i januar, at jeg fik en opgave af min søster; nemlig syning af en kagemandsdragt til nevøen.
Jeg fik også temmelig meget gang i strikkepindene - og øvede mig på at jonglere med fem pinde ad gangen. Det resulterede i tre par pulsvarmere i løbet af vinteren.
Februar
Jeg var på bogudsalg for første gang i flere år - og kom hjem med en pæn stak bøger. Desuden var jeg også en tur forbi amazon.com, hvor jeg bl.a. faldt over en bog om dejunking:
Den bog blev startskuddet til årets nok største projekt - indtil jeg købte hus, that is :o) - nemlig mit dejunking-projekt.
I marts kom foråret endelig, men langsomt til Danmark og jeg fik anskaffet mig en ny mobil - den gamle havde holdt i knap fem år.
I april begyndte mit "forsømte forår". Jeg lavede nærmest ikke andet end prøveforberedelser i skoleårets tre sidste måneder.
Men jeg skulle jo også have elever op i både engelsk, tysk og ikke mindst - dansk.
Havemæssigt kunne jeg godt mærke, at lysten ikke var nær så udtalt som tidligere år. Jeg skulle virkelig tage mig sammen til at få ordnet terrassen.
Jeg var også en tur på den Kreative Messe i Roskilde -og den sidste weekend i måneden trillede jeg så til Fyn, hvor vi fik flyttet vores gamle faster på plejehjem.
Maj måned var præget af Køge Kommunes udmelding om skolelukninger - svaret ville vi først få til oktober...! Tak for det.
Juni forsvandt nærmest bare i arbejde.
Ferien blev derfor hilst velkommen med jubelskrig.
I juli fik vi hedebølge. Den faldt sammen med vores tur til Berlin - så den tur faldt slet ikke ud som forventet.
Ellers brugte jeg en stor del af ferien på at dejunke.
I sensommeren var jeg ikke særlig flittig på bloggen - og derfor er det ret svært at huske, hvad der egentlig skete i mit liv.
I august startede skolen igen - i år og som sædvanlig var der et hav af møder, så måneden gik hurtigt.
I september skete der ikke så meget. Jeg passede mit job - og foretog mig ellers ikke meget andet end at ligge på sofaen og se tv. (Sådan føltes det ihvert fald.) Kommunen meldte ud, at der ikke blev folkeskolelukninger, så vi lærere kunne ånde lettet op - ihvertfald for en tid...!
Oktober var måneden, hvor jeg tog fusen på mig selv og fik foretaget en efterstæroperation på venstre øje - i lokalbedøvelse! Højre øje skal opereres til april.
Efterårsferien i uge 42 kan jeg slet ikke huske, hvad jeg foretog mig...! Jeg skrev nemlig intet på bloggen.
En af grundene til mit manglende blog-engagement var at jeg ikke syntes, jeg havde noget at skrive om; Jeg følte mig kørt ud på et sidespor, mens jeg ventede på at kravle længere op ad boligventelisterne.
...og så var det, der skete noget helt specielt fredag d. 29. oktober: Jeg var ude og kigge på hus - og faldt pladask for det. Det hus måtte jeg bare eje og som sagt, så gjort :o)
Det fremgår faktisk også ret tydeligt på bloggen fra midten af november, at jeg pludselig har fået noget at skrive om ;o)
En stor del af november stod naturligvis i flyttekassepakningens tegn - og jeg skal da love for det tog sin tid. Det skyldtes naturligvis også at jeg sorterede mine ting med hård hånd.
Nu hvor jeg ser tilbage, kan jeg godt se, at jeg faktisk har opfyldt det mål jeg satte mig en gang i foråret; nemlig at reducere mit habengut med ca.1/4. Det vil jeg mene jeg har gjort, når vi ikke medregner møbler, men blot "løsøre".
December kom inden jeg fik set mig om - jeg fik nøgle til huset og flyttede ind dagen efter.
Det var ikke meget juleri jeg fik tid til i år - selvom jeg for første gang havde lyst til at jule - men der var ikke tid til det. Der skulle pakkes flyttekasser ud.
På bloggen kunne jeg slet ikke skjule min begejstring over min nye bopæl.
Familien holdt jul hos mig d. 23. og hvor var det skønt at kunne holde jul i sit eget hus :o)
Det meste af juleferien gik ellers med at tage ud til den gamle bolig og sætte den i stand - *gab* - men den 30.12 kunne jeg så endelig aflevere nøglen og sige goddag til den første dag i mit nye liv :o)
...og nu sidder jeg så her den første dag i det nye år og er nået til vejs ende med denne årskavalkade....
...og hvor har det været sjovt at skimme årets blogindlæg - i særdeleshed dem omhandlende vintervejr og trafikproblemer - for nu er "trafik-stress-klumpen" jo en saga blot :o)
GODT NYTÅR TIL ALLE!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar