lørdag den 26. februar 2011

Tegnestue

Jeg skal ellers lige love for jeg er kommet på arbejde.

 I går var jeg lige en tur på biblioteket for at låne en ny stak havebøger. Denne gang er bøgerne hovedsagligt havebøger om små haver, men der har da også sneget sig nogle "almindelige" havebøger med i bunken.

 Indtil videre har jeg klaret mig med at tegne "haveplaner-for-sjov" på en forstørrelse af grundplanen, men den er jo slet ikke nøjagtig nok, så i går var jeg ude med tommestok, blyant på papir og så blev haven ellers målt op - men det er godt nok ikke nemt at få tegnet en perfekt grundplan, når man ikke har prøvet sådan noget før - og haven desuden har "skæve mål".

 De kloge havefolk siger godt nok, at man skal sørge for at tegne meget nøjagtigt, men det har jeg slet ikke tålmodighed nok til, så jeg vil blot have tegnet en rimelig nøjagtig skitse af haven, og så klare mig med den.

Den er jo mest til ideer - for ikke at glemme hvilke elementer jeg gerne vil have i haven. Det vil være meget nemmere for mig at bruge pinde og snore direkte i haven, når jeg prøver at finde på en inddeling....men det får vente til det er blevet lunere - og det er muligt at stikke pinde i jorden...! (Så får jeg også noget nemmere ved at se, om mine ideer fungerer som ønsket.)

 Jeg har ophøjet en ganske almindelig notesbog til min "Have-idebog". Deri skriver jeg alle de ting jeg godt kunne tænke mig i haven, både af planter, blomster og "haveting" som f.eks. hegn.

 En stor beslutning har jeg dog taget; Græsplænen skal væk - helt væk. Ikke om jeg gider bruge tid på at slå græs - det er nok det allerkedeligste havearbejde, der findes.

Noget helt andet er, at jeg har brug for pladsen til at skabe mig lige den have, jeg ønsker mig. Det lille stenbed, der er der, forsvinder også. Det ligger nemlig der, hvor jeg vil have en låge i plankeværket.

Om jeg så laver et stenbed et andet sted, det ved jeg ikke endnu. Et stenbed er dog noteret i notesbogen.

 Udover en masse løg- og staudebede, drømmer jeg om en lille frugthave. Med opstammede frugtbuske og espalierede frugttræer skal der faktisk slet ikke så meget plads til, før den drøm kan gå i opfyldelse.

 Lige så drømmer jeg om et surbundsbed omkranset af hostaer, masser af klatreplanter til at dække en stor del af plankeværket og haveskuret, buer med klatreroser/blåregn, hække og hegn til inddeling af haven, højbede, krukker osv. osv.

 Især er jeg meget opmærksom på også at huske at tænke "i højden" og der er jeg særlig glad for, at jeg allerede har et stort træ i haven. Der kunne jeg godt se en bænk helt eller halvt rundt om stammen til en dejlig skyggefuld siddeplads.

 Jo, ideer har jeg nok af - godt jeg har givet mig selv fem år til at få dem ført ud i livet :o)

 Det allervigtigste bliver dog at få skabt min drømmehave, hvor det hele går op i en større enhed, for jeg ønsker ikke at haven skal virke rodet/uigennemtænkt, så ja, jeg er virkelig kommet på arbejde - men sikke et sjovt et ;o)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar