fredag den 29. januar 2016

Blomsterbindingskursus - 2. gang

Forleden viste jeg det bundt grene jeg havde siddet og klippet til næste blomsterbindingskursus. I går skulle de så bruges.

Som jeg skrev, så havde jeg nok klippet for mange, men det gjorde ikke noget, da jeg nok skulle få de overskydende grene brugt - og det skal jeg med sikkerhed nok få gjort.

Den dekoration - det hed vist en parallel-dekoration - vi lærte at lave i går aftes, er helt klart en jeg vil lave flere af. Den er OPLAGT som forårsdekoration...og hvem siger den absolut skal være firkantet?

Nå, men igår lavede jeg altså en rektangulær (firkantet). 

Først skulle hver gren have snoet en 0.6 tråd stramt rundt om sig.
Derefter blev trådene klippet lidt kortere (og lige lange) og jeg begyndte at sætte grenene fast i den våde oasis. Inden da havde jeg dog taget oasisblokkene ud på bordet og sat dem sammen med en tynd gren.
Det var egentlig nemt nok at sætte grenene fast. Nogle gange stod de meget vakkelvornt, men så skiftede jeg grenene ud og så hjalp det oftest. Det var lidt som et puslespil nogle gange.
Endelig blev jeg færdig med at sætte grene fast hele vejen rundt. De få, der står skævt på dette billede blev rettet til bagefter.
Først fordelte jeg eucalyptus - store og små grene - rundt om på oasisblokkene og til sidst tre slags løgplanter (Scilla, hyacint og perlehyacint). Hvert løg blev fastgjort med en lille træpind, spidset i begge ender.
Til allersidst blev evt. "huller" dækket med små træstykker og/eller mos.
Det er kun scillaen- der er sprunget ud indtil videre - men jeg er sikker på det kommer til at se godt ud, når det hele springer ud. Alle løgplanter skulle gerne være i den lyseblå afdeling.
Jeg er meget tilfreds med mit færdige resultat - og det varer sikkert heller ikke længe før jeg går i gang med en anden en herhjemme.
Jeg skal bare lige først have de ting hjem, som jeg kom til at bestille på nettet i dag....

4 kommentarer:

 1. Hej Esther.Ja!! øvelse gør mester.Men nå alle de små forårsblomster vokser lidt er det bare helt perfekt.
  Men tålmodighed skal der til.Er da også spændt på at se hvad du nu har købt.
  Det bliver vist et dyrt blomsterkursus.
  God aften Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette

   Det er nu ikke noget specielt jeg har købt...bare forskellige oasisblokke og noget mere blomstertråd... Vil bl.a. prøve at lave en rund udgave af dekorationen.

   Slet
 2. Kære Esther det utrolig godt ud med de forskellige grene og blomster du har sat i. Dejligt forårsagtigt. Og jeg kan næsten forstå at det er en dekoration som kan stå rigtig længe, og hvis en af blomster skulle se kedeligt ud, kan den vel bare skiftes ud.
  Er spændt på at se hvordan den næste ser ud
  Kh.
  Kirsten

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Kirsten

   Tak. Jeg skal nok smide billeder op, når blomsterne begynder at springe ud :)

   Slet