mandag den 29. februar 2016

En uforbeholden undskyldning...

...er det første jeg iler med at bringe:

UNDSKYLD

Jeg havde ingen anelser, om hvilke pinsler og fysiske skavanker (= især savl) mine billeder fra chokoladefestivalen ville afstedkomme. Havde jeg vist det, havde jeg da aldrig vist dem. Undskyld!

;)

Jeg vil fluks se til at få mine fremtidige indlæg tilbage i rette spor -> have-sporet.

------------------
Se lige hvad jeg kom hjem til i dag:
Der er jo tilbud i Jem & Fix i denne uge, så jeg fik lige kammeraten med traileren til at hente "et par poser" til mig.

Jeg forsøgte at tage et par billeder i haven, men sådan et sen-eftermiddagslys den sidste vinterdag er ikke nemt at arbejde med og det var kun disse to billeder, der blev bare nogenlunde tydelige.
 Dortealiljer og clematisen 'Duchess of Edinburgh'.

18 kommentarer:

 1. Ja, jeg kunne så slet ikke få øjnene væk fra de lækre chokolader, sad bare der med åben mund og stirrede, kunne hverken kommenterer indlæg, gå på facebook eller andet.
  Hold nu op altså, har trailer vennen købt alt hvad de havde ? ved i ikke at man også skal lade noget blive til de andre kunder..?
  Nå men lækkert ser det ud, hvad skal du bruge alt det til ? du har jo kun en lille have :o) Fnis og pas nu på ryggen

  SvarSlet
  Svar
  1. Uha...det var vist godt jeg bragte den undskyldning kan jeg se ;)

   Ja, jeg har en bette have, men jeg har også en forhave, der skal omlægges (Og de første 40-50 cm jord skal graves af og erstattes af ny (ikke sammenkørt jord)...Desuden har jeg jo en "smule" dahliaer, der skal i krukker - det skal man også bruge jord til :)

   Slet
 2. Ja, det bildet ble nesten for mye av det gode ;))

  Skal si at foråret er kommet til deg!

  SvarSlet
  Svar
  1. Naj...her er nu ikke meget forår endnu...vi har kun lige et par enkelte plusgrader og når solen ikke er fremme (Hvilket den ellers endelig var - mens jeg var på job!) så er det skisme koldt.

   Slet
 3. Hej Esther.Det var bestemt lækre chokolader du viste.
  Mener da mere interesseret i at høre hvad du skal bruge alle de plantesække til.
  For du må da næsten have tømt deres lager.
  Godt med gode venner til at hjælpe........vi kan slet ikke undvære vores anhænger.Vi har været i haven i næsten 5 timer idag i det smukke vejr.Og vi er næsten nået rundt i alle bedene.
  God aften Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg var ikke med i Jem & Fix, så jeg ved ikke om der var flere sække tilbage... :)
   Hvad jeg skal bruge jorden til? Jeg har jo en forhave, der skal omlægges (Og de første 40-50 cm jord skal graves af og erstattes af ny (ikke sammenkørt jord)...Desuden har jeg jo en "smule" dahliaer, der skal i krukker - det skal man også bruge jord til :)

   Slet
 4. Du er tilgivet, det så jo lækkert ud :) og så længe det bare er på skærmen, feder det ikke :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha...tak...det kan der jo være noget om...hm...men jeg nøjedes jo IKKE med at kigge på det på en skærm.... ;)

   Slet
 5. åh du skal sandelig ikke undskylde, jeg undskylder, men jeg elsker chokolade overalt kan desværre ikke få nok og må slet ikke - det passer jo slet ikke sammen... men det var lækkert at se alt det gode chokolade på rad og række, i toppe og reder. Kan stadig se alle billederne foran mig.
  Godt jeg lige har spurgt min far af man han gider at hente nogle sække og godt at vi ikke boer i samme område for jeg har spurgt ham af om han kan hente 50 sække :-) plantesække kan man altid bruge til krukker, opfyldning i højbede, tomater (det er en sæk), så når de er hjemme spiser de ikke brød. :-)
  Det bliver spændende at se hvad der skal ske i forhaven når I går i gang :-)
  Kh.
  Kirsten

  SvarSlet
  Svar
  1. Nemlig, plantesække kan man altid bruge :)

   Jeg er også ret spændt på, hvordan forhaven kommer til at se ud. Det bliver i hvert fald noget helt andet end nu.

   Slet
 6. Hei!
  Det er kanskje dette jeg har mest lyst på. Jord i bøtter og spann.
  God kveld! Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Godt nok er det pivkoldt i dag - og de har lovet sne i nat - men ikke desto mindre så ER det forår, når først jeg får en "bunke" jordsække hjem :)

   Slet
 7. Kære Esther Det var da også lidt af et indlæg, det chokolade indslag :-) Jeg skal da lige se om der også er jord tilbud i nærheden af mig. Det er nogle fine forårsbilleder du har fået taget, sikke den skyder den clematis ;-) knus Tina

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, der er ved at komme gang i flere af mine clematis. Dejligt at se :) Har jo købt over 20 indenfor det sidste år, så nogle af dem har jeg endnu ikke set i blomst - og dem jeg havde plantet sidste forår nåede jo ikke at gro ret meget. Det er min erfaring, at de først kommer i gang for alvor, når de har været plantet i 2-3 år....men så er de til gengæld også i gang.

   Slet
 8. Uha chokolade, tænk hvilke ulykker det kan bringe. Er der er i øvrigt ikke noget om at Verdens produktion af chokolade er truet, grundet overgang til andre afgrøder. Skræk og rædsel. Sådan en pakke sløve padder...
  Vi køber også Jord i Jem og Fix, til at forbedre i bede og som medium til forspirring af dahlia. De er lige så ringe som alle andre plantesække til drivhuset, men da de er billige bruger vi også dem der. Men tilsat god gødning....
  Forår lige straks.
  Henrik

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg har også hørt om der bliver mangel på chokolade...det var dog vist noget med en plantesygdom og noget med mangel på kakaoplantager pga. fældning - jeg husker det ikke nøjagtigt.
   Je er nu udmærket tilfredse med jordsækkene (selvom det irriterer mig der de sidste par år kun er 40 l fremfor 50 l i hver sæk.) og gøder ikke ekstra - bortset fra ved tomaterne.

   Slet
 9. Hej Esther
  Ja men det var nu et dejligt syn...så du behøver ikke undskylde ;)
  Det er utroligt så megen jord man forbruger på en havesæson, jeg plejer også at købe billige plantesække og tilsætte noget godt langtidsvirkende gødning ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er slet ikke sikker på de her sække vil være nok - der skal immervæk graves 40-50 cm af forhaven og erstattes af ny jord (fra sækkene) men der skal også lægges stenstier, så muligvis vil der være nok jord. Det må tiden vise.

   Slet