søndag den 7. februar 2016

Røde kinder og lykkefølelse

Åh, hvor var det bare skønt at komme i haven i dag. Bemærk forøvrigt på nogle af billederne, at vi også så lidt til solen :)
Det var første gang jeg havde Thyborønhabitten på i haven - og hold så lige op, hvor var det bare rart. Jeg frøs ikke på noget tidspunkt (det blæste lidt af og til) og jeg slap helt for at "få et stykke med bart" når jeg bukkede mig ned.

Kæresten klarede nedklipningen af græsser og clematis, ligesom han klippede katteurten i Sydhaven ned.

Jeg gik i gang med årets første bed-rengøring. Nåede Flammebedet og de blå bede. Så kunne jeg godt mærke, at jeg begyndte at blive lidt træt, så tænkte det nok var bedre at stoppe, mens legen var god, selvom jeg havde meget lyst til at nå nogle flere bede.

Jeg måtte formanende sige til mig selv, at vi kun skrev 7. februar og at jeg allerede nu er nået længere med forårsoprydningen end jeg plejer at være i marts måned!

Som det ses fik vi samlet en del haveaffald, der skal køres væk.
Som I nok ved, så har jeg en lukket kompost, men den bruger vi hovedsageligt til køkkenaffald (den lille spand) og til små-lugeri. De store affaldsbjerge får vi altid kørt væk.

Apropos kompost, så er nederste del af beholderen nu blevet til sort guld:
 Det har den lækreste konsistens....nøj altså... :)
Efter grov-oprydning i Flammebedet og de blå bede, gav vi lidt kompost iblandet pottemuld rundt omkring. Der var omkring en fuld trillebør med klar-til-brug-kompost.

Her billeder af dagens arbejde:

Flammebedet FØR.
Flammebedet EFTER.


Det lille blå bed FØR.
Her gravede jeg mine echinops ritró op, da jeg synes jeg har dem for mange steder i haven efterhånden....og så var Linda vist interesseret, ikke?

Det lille blå bed EFTER.
De lange blå bede FØR.
De lange blå bede EFTER.
De lange blå bede FØR.
De lange blå bede EFTER.
Dagens arbejde:
Forhavens elefantgræs FØR.
Forhavens elefantgræs EFTER.
Sydhaven FØR.
Sydhaven EFTER.
Sydhaven FØR.
Sydhaven EFTER.
...og fra den anden side. Det ses tydeligt, der er klippet clematis ned :)
Til sidst lidt forårstegn fra haven:

Narcisser.
 De nye erantis blev plantet i haven.

 Akelejerne er på vej.
 Det samme er allium.
Jo, det var nogle dejlige timer i haven i dag. Jeg synes, jeg passede på mig selv. Nu må vi så se, om kroppen mener det samme.

24 kommentarer:

 1. Det er bare skønt at komme i gang derude - og man kan se, hvor langt man kommer. Her er det ikke blevet til havearbejde i dag -vi har fejret lillepigens fødselsdag med klassekammeraterne, men som du skriver, så er det jo stadig tidligt!

  SvarSlet
  Svar
  1. Der skal jo også være tid til familien :)
   Jeg tænker stadig med glæde tilbage på i søndags - og glæder mig til vejret igen arter sig, så jeg kan komme videre derude.

   Slet
 2. Heldige deg som kan gå i gang med hagearbeide allerede nå! Du har fått gjort mye i dag :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, vi nåede mere end jeg troede. Herligt at have nået så meget så tidligt.

   Slet
 3. Hej Esther

  Ja, det var en super havedag!

  Godt at komme igang - det giver en god fornemmelse i kroppen!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Nemlig - man har det SÅ godt i kroppen bagefter...og ens humør er også helt i top.

   Slet
 4. Hej,
  Skønt med havearbejde. Jeg fik også skønne Erantis med hjem fra Svigermor i dag. Vi har ikke så mange i haven

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg havde kun en lillebitte erantis i haven (fra min afdøde fasters have) indtil jeg købte tre små potter for et par uger siden. Jeg håber de kommer til at brede sig.

   Slet
 5. Hej Esther
  Godt du er ved at være ovenpå igen, frisk luft og havearbejde er også den bedste medicin ;)
  Hvor har i været flittige og kommet langt, jeg bliver jo helt misundelig, her har det regnet det meste af weekenden.
  Dejlige forårsbebudere du viser ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, vi var meget heldige med vejret.... det vejr som nu atter har sat en stopper for udfoldelserne udendørs. Jeg skal ikke ligge og rode, når det er så relativt koldt som lige pt. Håber at uge 8, hvor jeg har vinterferie bliver en vinterferie med mildt vejr, så jeg kan komme lidt videre derude.

   Slet
 6. Hold da op du har været flittig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kæresten var nok den mest flittige, tror jeg. Det var ham, der klippede clematis, katteurt og græs ned...hentede kompost og blandede det...og hældte det ud i bedene.
   Jeg ryddede kun op i bedene og fordelte komposten. :)

   Slet
 7. I har været rigtigt flittige :o) det ser super godt ud og ja tak, Linda er interesseret. Det er de der høje blå med stikkerne der er bløde IK..:o)????

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er lige præcis dem jeg har gravet en gruppe op af. Regner da med de kan overleve i potten. De er vist ret hårdføre. Ellers graver jeg et par klumper op fra de andre to steder, hvor de stadig står.

   Slet
 8. Da jeg tilhørte det arbejdende folk, var det først i påskeferien, at jeg begyndte at rydde op i bedene, så jeg er da imponeret over, hvor meget du har fået fra hånden.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tilhører jo også det arbejdende folk, så jeg var lykkelig for at vejret artede sig så fint i søndags, så det var muligt at komme i haven.

   Slet
 9. I har sandelig fået noget fra hånden. Ja det må give en rigtig god fornemmelse og tilfredsstillelse når man se hvad der er sket i løbet af par timer. Det må være skønt kunne arbejde i jorden nu, her er det slet ikke muligt fordi jorden er meget våd, tung og nærmest død, så det må vente lidt endnu. Jeg plejer først at starte i marts måned, alt efter hvor meget nedbør vi har fået. Men det bliver dejligt.
  Er glad for at du er glad for din dejlige varme kedeldragt. Jeg kan slet ikke undvære min og bruger den langt hen i foråret og i efteråret.
  Kh.
  Kirsten

  SvarSlet
  Svar
  1. Den kedeldragt er et hit...intet mindre. Jeg bilder mig ind det også var pga. den at jeg ikke fik ondt i ryggen...fordi ryggen ikke på noget tidspunkt blev kold...selvom jeg svedte af og til.
   Her var jorden (tung lerjord jeg forsøger at forbedre med kompost og købemuld.) skøn at arbejde med...den var fugtig men det var meget nemt at hive det ukrudt, der var der, op - det plejer det ikke at være.

   Slet
 10. Totalt effektivt arbejde :-) og tak for lige at minde mig om, at elefantgræsset skal klippes ned, det er da noget som ikke kræver det store, og dermed har jeg en lille lettere opgave at se frem til, for uh min arm er godt nok i udu.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, du må altså passe på din arm...husk handsker til elefantgræsset...for det skærer meget nemt hul i ens fingre, skulle jeg hilse og sige.

   Slet
 11. Hej Esther.Skønt at komme i gang i haven........og med ordentligt tøj på kan man jo sagtens være ude.
  Og det har jo allerede pyntet derude i dine bede.
  Og nu er det mig der har fået en ordentlig omgang forkølelse.........surt når jeg skal bruge kræfter til at gøre min stue færdig.
  Godaften Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Æv hvor surt du er blevet forkølet. Forhåbentlig går det bedre nu? Håber også du snart er færdig med maleriet? Når man når et vist tidspunkt med malearbejdet vil man bare blive færdig..sådan har jeg det i hvert fald.

   Slet
 12. Det er dejligt, at få startet i haven og man kan da virkelig se, hvor I har været. Vi kan ikke rigtig starte med nedklipning og lugning endnu (selvom det trænger) der er alt for vådt her hos os.
  Det lyder fint med din nye dragt, det er skønt når man kan arbejde ude i alt slags vejr uden at fryse.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var skønt at komme i gang og det kribler i mig for at komme videre, men nu må jeg vente til vejret arter sig igen.

   Slet