lørdag den 27. februar 2016

Så kom der gang i såningen

Hvor har jeg egentlig været tålmodig i år. Tidligere år er jeg begyndt at så allerede i midten af februar...nu har vi næsten marts.

Til gengæld har jeg så også fået sået flere end jeg troede jeg kunne nå i dag :)
Udestuen:

Drejeblomst - Alba
Haveklinte - hvid
Digitalis - Alba
Violfrøstjerne

Indendøre:

Spiseligt:

Tomat - Red Profusion
Tomat - Tumbling Tom
Penis-peber (Ja, ja...det hedder de...se bare her...)

Blomster:

Blomsterkarse
- Red Indian
- Phoenix
- Black Velvet
- Alaska Salmon orange (Frøene er muligvis for gamle, vi får se.)

Løvemund
- Black Prince
- Rocket White
- Rocket Lemon Yellow
- Mix
- Rainbow

Rudbeckia
- Cherry Brandy
- Marmelade

Scabiosa
- Cherry
- Magic Night

Zinnia
- Hot Mix
- Old Mexico
- Envy

I stuen er "frølingebordet" og det kunstige lys sat op igen. Det står på et bord ved siden af spisebordet. De næste par dage kommer jeg sikkert til at sidde og kigge ret meget efter frølinger...haha.
Er du begyndt at så?

8 kommentarer:

 1. Nej jeg er slet ikke begyndt at så. Og dog jeg såede lathyrus i går i en potte udenfor, det virker fint for mig. Jeg sår jo ikke så meget, men tomater skal jeg have sået, jeg venter dog lidt endnu.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har gjort det til en vane at påbegynde såningen i vinterferien og eftersom det er sidste dag af den i dag, måtte jeg hellere komme i gang :)
   Jeg har endda ikke sået halvdelen af det jeg skal så endnu, men en del af det skal jeg først så i marts/april - skal lige have pluggboksene ledige igen...ligesom nogle af de frø bliver sået i udestuen.

   Slet
 2. Hej Esther
  Jeg har også sået de første frø idag, forsøger at tage det i små bidder så priklingen bliver lidt forskudt.
  Jeg er lidt misundelig på dit vækstlys, men må nøjes med et godt lyst vindue. Ja nu må vi bare vente på det begynder at pible frem ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg ville slet ikke kunne så så meget, så tidligt, hvis ikke jeg havde mine vækstlys, eftersom mit tagudhæng er så bredt at lyset i de fleste af vindueskarmene ikke er godt nok. Undtagelsen er køkkenvinduet.

   Slet
 3. Hej Esther Det var en ordentlig bunke mange frø du har sået, det lover om en vidunderlig blomstring hos dig til sommer. Cherry Brandy og Envy havde jeg sidste år og havde stor glæde af dem. Så flotte! Jeg har også lige sået, måtte ud at komme nye frø, da dem jeg lige havde købt, er blevet forlagt. Jeg viser det i mit sidste indslag. Der kom så lidt ekstra frø med og en pæon. Det er for lokkende kan ikke lade være :-). Rigtig god søndag. Kh Tina

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, har vist talt sammen at jeg skal så omkring 50-60 slags frø i år. Nogle af dem sår jeg altså kun et par stykker af, fx. sår jeg kun 3 af tomaten "Red Profusion" (de sidste tre i posen) ligesom jeg forsøger at begrænse antallet af frø i hver "plugg", men det er ikke lige nemt ved alle frø. En hel del af dem er mikroskopiske..som fx. digitalis.

   Slet
 4. Hej Esther.Du gør da ikke noget halvt.For hold da op en masse frø du har sået.Kan se at der er nogle stykker jeg også skal have sået.
  bakker Godt du har de plantebakker der er høje........for så behøver du da ikke at skulle prikle ud ?
  Rigtig god søndag Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Jeg slipper nu ikke helt for at prikle ud. Før det første har jeg sået i kødbakker (i udestuen) og for det andet er nogle af frøene så små, at det ikke kan undgås jeg får både 4-5-6-7-8 frø i hver lille plugg, selvom jeg forsøger at undgå det ved at have frøene på et stykke papir, når jeg sår...men nogle af dem triller hurtigere ned end man regner med og ligefrem sidde med en pincet...aj...det gider jeg ikke. Så slemt er det heller ikke at prikle ud :)

   Slet