tirsdag den 4. maj 2004

Skemalagt familieliv????

Jeg ser sjældent tv, men lige i aften passede det med at jeg skulle spise aftensmad, mens ”En lykkelig familie” blev vist på TV2. Jeg har ikke set programmet før, men regnede med det var okay underholdning til aftensmaden – det var det sådan set også...især een familie fik mig til at måbe......

Nu ved jeg jo ikke om du også så programmet, men denne familie har altså valgt at drive familien som en virksomhed! Hva’ba?! Jeps, en virksomhed.

(Gad vide hvem, der har fået den ide? Jeg tror det var manden.....han var nemlig den, der førte ordet næsten hele tiden....konen pippede kun lidt med af og til...)

I deres køkken hang (nå ja, hænger - går ud fra de er der endnu *G*) nogle meget fine whiteboards med forskellige overskrifter så som; ”Mission”, ”Spilleregler”, ”Værdier”.
Hver måned afholder de ”strategimøde”, med dagsorden, hvor praktiske gøremål uddelegeres og spilleregler er til afstemning....

Så vidt jeg kunne nå at orientere mig – og udfra det jeg hørte dem sige – vi var nemlig med til et ”strategimøde” – så er hver eneste dag totalt skemalagt, fx. med familietid fra 19-21....og ord som ”spilleregler”, "familietid" og ”voksenvagt” =når kun den ene forælder var hjemme hos børnene – blev hyppigt benyttet.

(Nåede desværre ikke at bemærke om der stod ”forældrehygge” mellem 22-23, onsdag og lørdag aften *gnæk*)

Æhm.....godt nok har jeg ikke børn og skal som sådan ikke tage hensyn til nogen, for at få min hverdag til at gå op i en højere enhed mht. job, madlavning, rengøring, tøjvask etc......men dét jeg så her, det så da godt nok ud til at være et familieliv i meget faste rammer......

......og så er det jeg ikke kan undgå at spørge.....”Hvad med spontaniteten??”

Hvad nu hvis de lige pludselig har lyst til at tage i biffen.....?? Eller Tivoli? Eller hvad hvis de nu pludselig fik vild lyst til at bage boller.....eller muffins? ”Det må vente til vi har bagetid søndag mellem 12-14??..........!!”

Eller hvad nu hvis de bare har lyst til at suse ned og leje videofilm og stene foran tv’et hele dagen (Øhm.....nåhr.. nej....det har børnefamilier vist slet ikke tid til, undskyld *GG*)

Hvad så med planen????! Eller er der også en ”nødplan” for ”uforudsete begivenheder/handlinger”? Eller kan børnefamilier slet ikke være spontane og derfor er det ikke nødvendigt med en nødplan?

Som sagt har jeg kun mig selv og min kat at tage hensyn til....så ved derfor ikke rigtig hvordan nutidens familier indretter sig i dagens Danmark....men jeg vil da gerne vide noget mere om det.....for gad altså godt vide om der er flere, der har indrettet sig på samme måde som ovennævnte familie.....og det er så her du kommer ind i billedet:

Hvordan får du/I hverdagen til at fungere med børn, madlavning, tøjvask, rengøring etc. etc. Har du/I også lavet sådanne skemaer for alt familieliv eller hvad gør du/I for at få det hele til at fungere så smertefrit som muligt?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar