torsdag den 30. december 2004

Opfyldelsen af livsdrømmen

Det er ingen hemmelighed, at 2004 bliver husket som året, hvor jeg endelig blev motorcyklist - og dermed fik ført livsdrømmen ud i virkeligheden!

Inden da skulle jeg dog gå så grueligt meget igennem!

  Hele historien om erhvervelsen af mit kørekort kommer her: 

Da jeg jo havde besluttet at holde det hemmeligt for familien - og da de læser med her på bloggen - kunne jeg ikke bruge bloggen til at afreagere på, når tingene ikke gik som ønsket - og det gjorde det ikke just nemmere at holde ud.

 For jeg skal da lige love for, at tingene mange gange ikke gik, som de skulle! Nogle gange var jeg ved at opgive, når det hele gik så meget op ad bakke, som det gjorde. Heldigvis havde jeg jo fundet mig en god veninde på mit kørehold, hun var rigtig god til at sparke til mig, når jeg var allerlængst nede. Tak!

 Det startede ellers så godt: I slutningen af april måned tog jeg beslutningen om at forhøje mit lån, så jeg også havde noget at køre på, når kortet var hjemme - Tak for "sparket", Jan og Susann!! - og jeg gik på jagt efter en køreskole. Fandt ret hurtigt en i Roskilde og kunne starte i slutningen af maj.

 Så ville tilfældet, at jeg kom forbi Aagensen d. 12. maj og så var min skæbne beseglet!

 Egentlig ville jeg kun have forhørt mig lidt om priser på brugte mc'er - men så stod den der - den mc jeg allerede i '99 svor skulle blive min første mc - en Yamaha XJ600S - ovenikøbet i den mørkerøde farve, jeg helst ville have.

 Tænkte at jeg hellere måtte være lidt "fornuftig" og "lige tænke over det et par dage først", så jeg nøjedes med at erlægge 5000,- i depositum, så cyklen ikke blev solgt til anden side, mens jeg tænkte. 

De næste par dage gik det meste af tiden med at overveje om det skulle være den, eller om jeg skulle vente - men jeg kunne slet ikke bære tanken om, at andre skulle køre på "MIN motorcykel", så d. 17. maj stod jeg atter i forretningen.

 Aldrig før har jeg følt så stor en glæde ved at trække Dankortet igennem og blive 46737,- fattigere - er nu også første gang jeg har hævet så stort et beløb *G*

 D. 27. maj (2 dage efter jeg havde haft mine første teoritimer) lå registreringsattesten i min postkasse;

Nu var det officielt - jeg ejede en mc, så manglede bare kortet - og dét skulle vise sig at blive noget mere besværligt at erhverve!

 Allerede i de første teoritimer fik vi at vide, at det gjaldt om at få afleveret en lægeerklæring og andre nødvendige papirer + foto så hurtigt som muligt, da embedslægen (eller hvem det nu er) godt kunne smøle temmelig meget.

 Allerede 4 dage efter kunne jeg aflevere ovennævnte - det skulle sandelig ikke være dét, der forsinkede mit kørekort! Ha - jeg skulle blive klogere, skulle jeg - meget klogere!

 Så gik der et par uger, hvor jeg havde rigtig mange teoritimer og en del køretimer - Yes! Jeg var i gang med at tage kørekort til mc!

 I slutningen af juni brast ballonen så: Embedslægen havde sendt min lægeerklæring tilbage til min læge, da han havde glemt at udfylde et felt. Desuden var mit foto ikke blevet godkendt - for lille + man ikke kunne se mit højre øre :o(

 Afsted til fotohandleren og få taget "kørekort-billeder" samt en tur forbi lægen, der havde udfyldt min lægeerklæring og sendt den tilbage... ...og for det så ikke skulle være løgn, gik embedslægen på ferie på samme tidspunkt!

Ligegyldig hvem eller hvor jeg spurgte kunne ingen fortælle mig, hvor i systemet mine papirer befandt sig - og uden papirer= ingen teoriprøve.

 Jeg var ved at gå op i limningen af frustration over diverse smølehoveder, men det hjalp jo ikke. Det hjalp heller ikke, at 4 fra holdet var til teoriprøve i samme periode (1 dumpede).

 Endelig - langt om længe dukkede mine papirer op - og jeg blev tilmeldt 1. teoriprøve d. 22. juli. Forøvrigt Capriccio's fødselsdag.

 Om det nu skyldtes for megen nervøsitet, "vigtigheden" af at bestå, så jeg kunne få det pap eller at jeg simpelthen havde læst for meget teori, skal jeg lade være usagt, faktum er i hvert fald at jeg dumpede til prøven. Havde 6 fejl (Man må have 5)

 Nå, men jeg var endnu ikke slået ud - jeg var ikke den eneste, der dumpede, det gik nok bedre næste gang. Så kunne jeg ellers få lov til at vente 3 uger før der var plads igen! D. 17. august var dagen for 2. teoriprøve. Dumpede igen!

Om det var fordi det var akkurat samme prøve som sidste gang, og jeg derfor forsøgte at huske, hvad jeg havde svaret sidst, aner jeg ikke, men faktum var, at jeg igen havde 6 fejl, hvoraf de 5 var i de samme spørgsmål som ved 1. prøve.

 Jeg blev totalt slået ud af det nedslående resultat, så jeg kørte ikke en gang forbi køreskolen for at betale 580,- for en ny teoriprøve og ringede heller ikke til min kørelærer, kørte bare hjem og undlod at tage telefonen, når den ringede. Orkede ikke at snakke med nogen overhovedet.

 Jeg overvejede seriøst at opgive at fortsætte, sælge mc'en og erkende, at det vist bare ikke var meningen, at jeg skulle køre motorcykel. Nøj, hvor var jeg langt nede....

 Dagen efter ringede min kørelærer; han havde undret sig over ikke at have hørt fra mig. Da han hørte, jeg atter var dumpet, fattede han det ikke:
"Hvad fanden laver du, Esther? Ligegyldigt hvad jeg spørger dig om, kan du jo godt svare, hvorfor pokker kan du så ikke til prøven?"
Jeg blev ham svar skyldig.

 Han ville slet ikke høre tale om at jeg stoppede, og sagde at han ville lægge de 580,- ud for en ny teoriprøve, så jeg kunne blive tilmeldt samme dag - der var jo mindst 3 ugers ventetid!

 Efter et par timer ringede han tilbage: 3. teoriprøve d. 14. september.

 Om det var fordi "3. gang er lykkens gang", eller fordi meget af min nervøsitet forsvandt , da "Billede 1" dukkede op og jeg kunne se, det ikke var den samme prøve som de første to gange, ved jeg ikke. Men faktum var at jeg bestod med kun 2 fejl!

 Godt nok var det hemmeligt, at jeg var ved at tage mc-kørekort, men måtte have noget "luft" på bloggen da jeg kom hjem ;o)

 Nu var der så "kun" tilbage at bestå køreprøven d. 5. oktober og som det burde være kendt, så lykkedes det - men de sidste tre ugers ventetid var godt nok seje at komme igennem.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar