tirsdag den 12. april 2005

Mig og kopimaskiner

Jeg har efterhånden fået oparbejdet et temmelig anstrengt forhold til min skoles kopimaskiner - for nu at sige det mildt!

 I går lykkedes det mig at rage uklar med samtlige 4 kopimaskiner - nogle af dem endda flere gange. Det er sgu da meget godt gået! Den første meddelte, da jeg havde taget 2 af de 5 kopier jeg skulle bruge, at den ville have ny overskudstoner - det fik den - for så at komme i tanker om - efter at have stået og tonet op i et par minutter - at den da egentlig også godt lige kunne bruge en ny toner!

Ny toner blev i sat og så kunne jeg få mine kopier......troede jeg. Men næh nej - så lavede den papirstop! Så kunne jeg lige bruge et par minutter på at få udbedret dén skavank - og endelig fik jeg mine kopier.

 Senere på dagen skulle jeg så i gang med at kopiere de tidligere omtalte prøveoplæg. Da kopimaskine 1 var i brug af en kollega - der selvfølgelig ikke havde problemer med den - valgte jeg maskine 2, hvilket straks blev belønnet med et temmelig avanceret papirstop! Fnys!

Det var ikke et papirstop, jeg sådan lige kunne klare selv, så måtte hente hjælp. Klog af skade valgte jeg så at fortsætte kopieringen på maskine 3. Det gik da også meget godt - lige bortset fra, at den åbenbart var blevet inspireret af maskine 1 og også krævede en ny overskudstoner, da den nuværende var fyldt - for derefter at meddele mig, da en ny var sat i, at overskudstoneren var fyldt!!!

Langt om længe lod den dog til at acceptere at den altså havde fået en ny i og kopieringen kunne fortsætte.....indtil den havde kopieret ca. 10 kopier; PAPIRSTOP! Argh!!

 På daværende tidspunkt var jeg ved at være godt arrig - og en kollega forbarmede sig over mig og overtog udbedringen af papirstoppet, mens jeg fortsatte ind i rummet ved siden af - til maskine 4. 

Havde lige fået lagt et ark i indføringsbakken og trykket på "Start", da maskinen meddelte at den havde fået papirstop! Jeg tog en dyyyyyb indånding og begyndte at udbedre papirstoppet. Nåede lige at åbne en enkelt låge, da pokker tog ved maskinen og den kort og klart meddelte mig at NU ville den have, at jeg tilkaldte service!!

 Jeg hoppede arrigt op og ned et par gange - til de nærmeststående elevers udelte fornøjelse - og fik tilkaldt en kollega, der faktisk var i stand til at få maskinen til at fungere igen uden at tilkalde service.
Nå, jeg skulle i hvert fald ikke have trykt noget på den møgmaskine og gik tilbage til maskine 3 - tog en dyb indånding - og fortsatte kopieringen. Denne gang gik det fint - og mit blodtryk faldt langsomt til normalt. Det må maskinen dog have bemærket, for lige som det gik så godt, mente den åbenbart det atter var blevet tid til disciplinen papirstop - med det resultat, at jeg med ekspresfart atter befandt mig oppe i det røde felt.
- Det her er eddermame for =#%(¤)&/(&¤& meget, hvad f..... er det for nogle elendige kopimaskiner vi har anskaffet os i den her biks?? 
- Roooooooolig nu, Esther (velmenende kollega) 
- Jeg kan =#%/¤)%/) da ikke være rolig, når de =#%/(¤)/-kopimaskiner laver papirstop hver eneste gang jeg skal kopiere!
... Nå summasummarum på i går var, at det til sidst lykkedes mig at få kopieret det, der skulle kopieres. I dag skulle jeg så kopiere de par prøveoplæg jeg ikke lige havde haft klar i går, en ny tekst til eleverne samt 2 kopier af en tekst. (Maskine 3)

 Først går det rigtig fint - ingen problemer med prøveoplæggene - det kører bare. Herligt! Det er jo ingen sag at kopiere, når maskinen bare kører :o)

 Så er det tid til kopiering af teksterne - og så er det jeg bliver overmodig!

Jeg beslutter nemlig - mod bedrevidende - at lave duplex (=tryk på begge sider) af den tosidede tekst for at spare lidt papir. Mod bedrevidende fordi jeg - næsten hver eneste gang i de 6 år, jeg har været på skolen - kan være temmelig sikker på, at maskinen laver papirstop, hvis jeg beder den om duplex og af samme grund er jeg - næsten - holdt op med at lave duplex, selvom det irriterer mig at bruge så meget papir.

 Jeg lægger teksten, der kun skal tages 2 kopier af, i indføringsbakken, programmerer til duplex og trykker på start. DIIIIIIIIIIIIIIIIIING! PAPIRSTOP! Hvad ellers?

 Jeg lader maskinen have sit papirstop i fred og tramper lettere arrig ind til maskine 4, lægger de to ark i bakken, UNDLADER at vælge duplex og trykker på start.

Det går fint med ark 1, men så går der kludder i maskineriet da den skal hive fat i ark 2 - PAPIRSTOP!

 Nå, men langt om længe får jeg mine kopier - det var dén spisepause - og kan gå til time med de nykopierede tekster under armen.

 Efter sådanne to - lidt for oplevelsesrige - dage med skolens kopimaskiner er jeg meget træt af kopimaskiner, og det sidste jeg ønsker, er at skulle kopiere nogetsomhelst i meget lang tid.

 Det ønske går dog næppe i opfyldelse, for senest i næste uge er jeg på den igen, når jeg skal til at kopiere prøveoplæg til mine to tyskprøver. SUK.

Hvordan har DU det med kopimaskiner?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar