søndag den 3. april 2005

Uhm - krydderurter!

Så orker jeg ikke mere i dag. Er slet ikke færdig med at forårsklargøre blomsterhaven, men kom da godt i gang. Terassen er tæt på at være klar til sol og sommer. Mangler lige at slæbe plantebordet og havemøblerne ud fra skuret, men det bliver ikke i dag. Senere følger så grill-remedierne, for sommeren i år kan ikke blive andet end bedre end sidste sommer - ergo skal der grilles ofte i år :o)

Nøj, hvor jeg glæder mig, i sær fordi jeg i år kan grille uden at skulle bruge tid på at repetere teori :o))

 Allerede for et par dage siden opdagede jeg at min absolutte yndlingsforårsblomst; scillaen er dukket op. Jeg har ikke mange af dem, men overvejer at købe nogle flere løg til efteråret.

 
Som noget nyt vil jeg i år lave et "krydderurtehjørne" på terassen. Jeg vil have 8-10 krukker med hver sin krydderurt stående lige udenfor døren, så duften fra dem møder mig lige så snart jeg går udenfor :o) Sidste år havde jeg krydderurterne nede i køkkenhaven, og det fandt jeg hurtigt ud af var for langt væk - de skal stå så tæt på boligen som muligt, for at jeg bruger af dem.

 Lige nu står de 3 nyindkøbte krydderurter dog på række, da jeg endnu ikke har blomster nok til at fylde "hylden" - det skal dog nok ændre sig i løbet af en måneds tid :o)

 Om 1-2 uger graver jeg en klump af persille og purløg op og sætter i krukker - og så bliver dilden også sået. Derudover vil jeg også have brøndkarse og ikke mindst basilikum. Friske basilikumblade er noget af det lækreste, velegnet til både tzatziki og humus og alt mulig andet.

 Til kattene kunne jeg godt tænke mig en lav krukke med katteurt - i sær Speedy lader jo til at sætte pris på den plante :o)

  Dyrker du krydderurter?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar