lørdag den 13. marts 2010

En okay dessert

Jeg er helt imponeret over mig selv. Nu har jeg i månedsvis ikke gidet/orket at bruge meget mere end 5-10 min på madlavning (Gæt lige hvor mange gange jeg har fået pasta eller fastfood?!) og så i går bruger jeg tid på at kreere en ny ret OG afprøve en "ny" dessert. 

Det må da være et forårstegn, hva'? Nå, men den der dessert minder egentlig en hel del om noget jeg laver en gang i mellem (Æbler i ovn strøet med mørk farin og kanel, serveret med creme fraiche), så jeg vil ikke kalde den helt ny. Kalorielet er den heller ikke, men nu har jeg da prøvet den - og ja, den smager godt.

Æbler skæres i både og lægges i ildfast fad. Jeg forede fadet med alufolie, så det ikke bliver så besværligt at vaske op bagefter.

 Et par klatter smør fordeles på æblerne og der drysses sukker over. 15-20 min (Indtil æblerne har den konsistens man ønsker - jeg kan bedst lide mine "al dente"... haha, hvis man ellers kan sige det om æbler...) ved 180 grader.

 Imens laves dressingen: Creme fraiche (I opskriften stod der 38%, men jeg brugte altså 9%! Ingen grund til at overdrive kalorieindtaget meget) røres med flormelis og smages til med kanel.

Stilles køligt indtil æblerne er færdige. Dressingen hældes over de varme æbler og så kan der guffes.

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar