søndag den 18. september 2011

Ca. 150 styk løg...

 ...nåede jeg at lægge inden regnen kom.

 Det var ellers ikke meningen, at jeg overhovedet kunne nå i haven i dag - men jeg nåede længere end beregnet med skolearbejdet i går aftes, så jeg belønnede mig selv med en lille tur derud.

 Det første bed, jeg lægger løg i, er bedet langs sydmuren. Det er klart det nemmeste bed, eftersom der ikke er nogen planter der overhovedet.

 Alt blev jo fjernet i sommers, da soklen blev ordnet.

 

 De eneste løg, der har stået der før er de "gamle" allium. Denne gang er de dog kommet en hel del længere ned i jorden end de tidligere lå, se bare på billedet her fra d. 16. januar:

 

 Den gang dækkede jeg dem til med nogle skovlfulde jord, men det slipper jeg vel for denne gang, da de er lagt ca. 10 cm ned + har fået et 5-7 cm nyt jordlag øverst. Jeg vil hellere have de er lidt længere tid om at spire, end at de ligger for øverligt. Udover ca. 60-80 allium (Jeg talte dem ikke) har jeg fået lagt:
  • 30 "Little Beauty" botanisk tulipan
  • 10 "Rip van Winkle" narcissus
  • 20 sorte/hvide "Parrot" tulipan
  • 25 Dasystemon Tarda botanisk tulipan
altså omkring 150 styk. Kan godt mærke jeg gerne ville lægge flere løg, så jeg overvejer at få lagt nogle af de "blandede" tulipanløg i et par krukker - for så er det da gjort - og det kan jeg gøre i næsten-tørvejr...tror jeg nok. Problemet er bare, at jeg først skal have tømt nogle af de store krukker for planter først...! Nå, jeg skal alligevel snart ud og have en smøg, så kan jeg jo lige "sondere" ;o) Har du været i haven i dag?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar