lørdag den 10. december 2011

Slået hjem

Der er ikke noget at gøre.

Jeg kan pt. ikke klare mit job og er på initiativ af min ene leder blevet sygemeldt fra fredag eftermiddag og i første omgang frem til skolestart i januar.

Dårlig nattesøvn, hjertebanken, opkastning, "søvnapnø" (=Vågner ved jeg har glemt at trække vejret og kæmper for at få luft), hukommelsessvigt, koncentrationsbesvær, trykken for brystet foruden sorgen over at have mistet yndlingskollegaen m.m. er en del af min hverdag lige nu.

Aldrig nogensinde havde jeg troet at mit job ville få mig "ned med nakken" - jeg elsker jo at undervise!

Heldigvis er jeg velsignet med to fantastiske ledere, der allerede har fået mig visiteret til coachende samtaler og fysisk træning med fysioterapeut.

Jeg skal ringe mandag og aftale den første tid. Tirsdag har jeg en aftale med min egen læge, da mine fysiske symptomer er blevet forværret de sidste par uger. Efter et par coachende samtaler, skal jeg så til opfølgende møde med min ledelse, og så må vi se hvordan verden ser ud til den tid.

Jeg har haft det skidt med at være nødt til at blive sygemeldt, da jeg føler jeg svigter min arbejdsplads, men samtidig ved jeg jo også godt, at det tager tid at komme af med stress og at det kun kan være bedre for både mig og arbejdspladsen, at jeg så rimelig hurtigt kommer "i behandling", så et længere sygefravær kan afværges (Forhåbentlig).

Når det nu ikke kan være anderledes, kan jeg lige så godt forsøge at få det bedste ud af den næste tid og bruge dagene på det, jeg har lyst til. Skolearbejde er nemlig forbudt. 

Ikke så meget som en lille bitte smule planlægning af timerne efter jul må jeg lave. Det bliver sgu ikke nemt. Føler jo jeg "burde udnytte tiden fornuftigt og lige lave den detailplanlægning, det tager da højst 1-2-3 dage (Fordi jeg altid skal pille-nusse rundt, så det bliver helt perfekt) og så kan jeg slappe af bagefter....lige bortset fra jeg så altid lige kommer i tanker om noget, jeg da også lige kunne lave....!"

Det er jo for f***** den slags tankemønstre, der har sendt mig til tælling nu og også er grunden til, at jeg de sidste mange år har brugt mange dage i hver ferie på skolearbejde, ofte 10-12 timer om dagen....og derfor ofte har oplevet ikke rigtig at have haft ferie, når arbejdet kalder igen.

Jeg håber virkelig samtalerne med en coach kan give mig nogle redskaber, så jeg lærer at koble FRA mit lærerjob. Jeg kan jo for pokker ikke en gang se en film/kigge i en fagbog uden samtidig at overveje, hvordan den evt. ville kunne bruges i en undervisningssituation.

Som en lille hjælp til at undgå skolearbejde de næste tre uger, har jeg derfor forbudt mig selv at gå på Intraen før d. 1. januar....det er jeg meget spændt på, om jeg kan overholde....når jeg sidder ved computeren, er det jo så nemt "lige hurtigt at kigge"...

Jeg må se at få banket ind i hovedet, at jeg de næste tre uger kun må beskæftige mig med "sjove ting", såsom
  • juleforberedelser (Uden julestress, formoder jeg....),
  • masser af håndarbejde
  • haveplanlægning af næste sæson
  • bloglæsning, hvilket jeg slet ikke har haft overskud til de sidste mange uger....
  • læsning af både bøger og blade
  • bagning - både brød og kager*
  • skrivning af julekort
  • mulighed for gåture om formiddagen, hvis det er det jeg har lyst til...
  • indkøb af alle julegaver en formiddag, hvor der vel er færre folk i butikkerne
osv.

Det lyder jo slet ikke så tosset, når det nu ikke kan være anderledes.

Tænk, hvis jeg kunne nå derhen, hvor jeg kan være vågen i flere timer og ikke tænke jobrelateret...?! Det ville være vildt. Her i første omgang vil jeg lige smutte en tur over på biblioteket og forhåbentlig hive en ordentlig bunke læsestof med hjem.

God lørdag, derude.

 * Det der med at bage, begyndte jeg allerede på i går eftermiddags, hvor en kollega og jeg brugte adskillige timer i mit køkken på at bage sønderjyske fedtekager. Firdobbelt portion - og de smager dejligt:

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar