onsdag den 3. juli 2013

Stakkels Felix

I weekenden var Felix og Quintus seriøst oppe at toppes ude i haven, hvilket medførte en del pelstotter rundt omkring - og selvom jeg greb ind var skaden allerede sket.

Det opdagede jeg dog ikke før mandag aften, hvor Felix havde lagt sig ved mig i sofaen.

Det så ud som om han havde et blad/et eller andet fra haven siddende fast i pelsen ved øret, så det ville jeg lige fjerne...og åbenbarede så et betændt sår...!

Tirsdag morgen kl. 8 ringede jeg så til dyrlægen, men kunne ikke få nogen tid før onsdag(!), så jeg måtte nøjes med at rense såret med koldt, kogt vand i løbet af dagen.

I dag kom Felix så til dyrlægen og som jeg havde gættet på, havde Quintus hakket en klo i hovedet på Felix under deres slåskamp og derved lavet et slemt sår. Slemt i den forstand at ubehandlede "katteklos-fremkaldte" sår kan medføre voldsomme betændelsestilstande, hvis de ikke bliver behandlet, så derfor var der slet ingen tvivl om at dyrlægen skulle kontaktes.

Det viste sig forøvrigt, at Felix havde feber -> ergo er betændelsen gået i blodet på ham. (Det kunne måske være undgået, hvis jeg havde kunnet få en tid i går!)

Nå, men såret er blevet grundigt renset og han skal nu have piller (Det skal nok blive sjovt!) to gange dagligt og påsmøres salve på såret tre gange dagligt de næste fem dage.

Han er naturligvis også blevet barberet på hovedet, så han er ikke helt så smuk som han plejer at være i disse dage ;)

Eftersom han er sådan en rolig kat, kunne de barbere ham og rense hans sår uden at bedøve ham....som vet. sygeplejersken sagde til mig, da hun afleverede ham til mig:

Han er lige så god som dagen er lang, så rolig og tålmodig.

....så på den led, er det nok meget godt, at det var Felix det gik ud over....er ikke helt sikker på at Quintus ville have kunnet undgå bedøvelse...han er en hidsigprop af rang; knurrer af mig, blot jeg vil tørre hans (våde, mudrede) poter...!


Hvordan Quintus har det efter deres slåskamp? Han har det ganske glimrende, fejler ikke en s***. 

Verden er jo så uretfærdigt skruet sammen, at det er "bissen", der uddeler tævene og den "rare" der kommer til skade...og Quintus er bissen af de to, det har han vist adskillige gange...men jeg holder nu stadig lige meget af alle mine katte - ingen tvivl om det ;)

2 kommentarer:

 1. God bedring med Felix!
  Jeg har også en Felix,som er syg og på antibiotika.Piller er prøvet,men erstattet med mikstur.Den ser anklagede på os når vi nærmer os.Desværre spiser den intet,så det går den forkerte vej.Håber at det er sandt at katte har ni liv,men nu skal der mirakler til.
  Hilsen fra
  Kattemor

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lise

   Puh, ikke rart at læse om din Felix...jeg håber det er begyndt at gå bedre. Det er ikke til at holde ud, når ens dyr fejler noget.

   Sender dig mange tanker.

   Slet