lørdag den 27. juli 2013

Håber næsten på skybrud...

Forleden nat regnede det en smule, men slet ikke nok. Regnvandstønden blev kun fyldt lidt under halvt op....og det vand har jeg brugt.

Der er nærmest ingen planter i min have, der ikke lider af manglen på vand og selvom jeg da har brugt haveslangen, når det har været for slemt... Så kunne min have nu godt bruge en ordentlig skylle. Gerne 20-30 mm... Også selvom det vil betyde vand på gulvet i udestuen...!

For to år siden, i august stod min have under vand i fem-seks timer. Det tror jeg dog ikke sker denne gang, trods evt. skybrud i nat. Jorden er nemlig så tørstig, som jeg ikke har set den før.

Desuden er det bed, der dengang var hårdest ramt af stående vand, nu lavet om til hhv. stenbed og et bed højere end før. Indimellem de to bede ligger min stensti, som jo kan fungere som vandbassin, hvis det skulle være :)


Så kom nu bare med en masse vand, tak!

6 kommentarer:

 1. Så kan regnen ellers bare komme an i din have. Jeg tror vi fik 1 lille millimeter i nat.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tja, tror jeg fik 8-10 mm forleden. Regnvandstønden blev da fyldt. Bedre end ingenting, men slet ikke nok. Håber dog på det dersens skybrud de siger er over dele af DK lige nu... :)

   Slet
 2. Ja tørstige er vist de fleste haver..vi fik ingen regn, hvis det kan trøste! I formiddag stod termometeret på 32° i skyggen, det har jeg ligegodt aldrig set før, både så tidligt og så så høj en temperatur! Det helt vand-vittigt!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er vand-vittigt med de høje temperaturer...og de skulle jo komme igen om et par dage. Jeg håber sørme der er mere normale temperaturer, når jeg skal begynde på jobbet igen (7/8) for ellers kreperer jeg da af varme bare af at køre på job. Kører jo ikke uden mckluns på.

   Slet
 3. Tja, her blev de lovede 50 mm i løbet af 5 dage til usle 4 mm.
  Men hellere det end drukneåret 2011. Jeg husker stadig lugten af rådne kartofler

  SvarSlet
  Svar
  1. 2007 var også slem. Da fik jeg skimmelsvamp i mit klædeskab (boede i kælder og skabet stod mod ydermur) og brugte det meste af juli på at vaske tøj med Atamon...ikke nemt at tørre, når det regnede i tide og utide og jeg ikke havde tørretumbler.

   11 var min første havesæson her i haven og jeg husker glimrende juli og for den sags skyld også august, hvor de p****** ned nærmest i døgndrift. Min have stod under 10-20 cm vand flere gange. Må se snart at få smidt nogle flere af de gamle indlæg på bloggen her...der var nemlig billeder af mine oversvømmede bede.

   Slet