søndag den 7. februar 2010

Mit dejunking-projekt

Jeg blev færdig med at læse "Oprydningsbogen" for en lille halv time siden - og det har været meget inspirerende læsning og der er ingen tvivl om, at foråret 2010 meget gerne skal blive det forår, hvor jeg får reduceret mit habengut med mindst en fjerdedel.

 Derfor er jeg også mægtig glad for at have investeret i bogen, for den har klart været det spark jeg har trængt til. Jeg kan sagtens rydde op, og tror også jeg får ryddet ud, men de fleste gange får jeg vist egentlig bare flyttet rundt på tingene - og så fylder de jo stadig lige så meget. Det kan være umådelig svært at skille sig af med ting, man måske har haft i tyve eller flere år, men det kan lade sig gøre, omend det er et sejt træk.

 Bogen er fyldt med råd, forklaringer etc. og jeg hverken kan eller vil liste dem alle her, men de råd jeg umiddelbart kan bruge her og nu er disse: 1) At bruge blot 10-15 minutter hver dag, men til gengæld at komme til bunds i "dagens område" (f.eks. en enkelt skuffe). Efter blot en uge, kan jeg have gennemgået hele min kommode 100% grundigt uden at det har føltes særlig hårdt (Bortset fra selve udsmidningsdelen, som jo kan være en ualmindelig hård nød at knække!) 2) At gå i gang et par måneder før en flytning (Jeg håber jo at kunne flytte en gang i løbet af de næste 7-8 måneder, så det er helt perfekt at starte nu) 3)

Ved pakning af flyttekasser skrives 1, 2 eller 3 på kasserne, hvor kasser mærket 1 indeholder ens allervigtigste ejendele og så fremdeles. Når man pakker ud, pakker man først alle 1-kasser ud, så alle 2-erne.... og så kan det godt være man egentlig ikke har brug for/savner tingene i 3-kasserne, og så kan man meget nemmere sige farvel til de ting. Det er sgu da genialt. Når man rydder op, skal man aldrig spørge:
"Hvor mange gange har jeg brugt denne ting i løbet af det sidste halve år?!"
....og hvis svaret så er nul, så kasserer man tingene. Man smider jo ikke sine ski ud, bare fordi der ikke er sne en vinter. (Hvis de er i stykker - og man næppe får dem repareret foreløbigt, er det en anden sag.) Eller hvad med en ildslukker? Den smider man vel heller ikke ud, bare fordi den ikke har været brugt? I stedet kan man spørge:
Beriger denne ting mit liv lige nu - eller kommer den til det i fremtiden? Elsker denne ting også mig? Hvad er det værste der kan ske, hvis jeg smider dette ud eller giver det væk?
Jeg er allerede så småt gået i gang med dejunking-projektet. I går fik jeg f.eks. ryddet op på mine opslagstavler - det tog kun 10 minutter - men sikke en forskel det har gjort allerede! På min lille opslagstavle hænger der nu kun en bette tøjbamse, en vittighedstegning, en lille brochure om pilefletning, og et nyprintet a4-ark:
Dejunking is Number 1 until it's done.
Det skulle gerne hjælpe mig i min kamp mod for mange ting.

Har DU for mange ting?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar