lørdag den 29. oktober 2011

Historien om et huskøb

I dag er det præcis et år siden, jeg så mit hus for første gang, så jeg synes det vil være passende at skrive historien om mit første huskøb ned og krydre med nogle billeder. Nu kan jeg nemlig godt holde ud at se på mit flytterod - for det var jo dengang! :o) -

 Jeg glemmer aldrig den fredag eftermiddag - den 29. oktober 2010.

 Min mor og B. kom og hentede mig. Vi ankom adressen lidt før ejendomsmægleren og benyttede derfor tiden til straks at inspicere haven.

 Dengang var der ikke meget at se derude - men det kunne dog anes på de planter, der stod der, at ejerne havde været havemennesker.

   

Rent have-indretningsmæssigt var haven for kedelig og almindelig efter min smag; græsplæne med 20-30 cm brede bede langs kanten.

Eneste undtagelse var forhaven. Ejendomsmægleren ankom efter små 20 minutter og vi kunne endelig gå ind i huset.

 
  Køkken, stue, skur

 Ligegyldig hvor jeg så hen, kunne jeg bare lide hvad jeg så og havde lidt svært ved at skjule min begejstring, men det lykkedes dog nogenlunde. Skulle jo helst ikke virke alt for interesseret. 

Selvfølgelig bar indretningen præg af, at det var ældre mennesker, der havde boet der, men jeg kunne sagtens se mulighederne i huset.

Vi begyndte at snakke økonomi og inden længe havde jeg afgivet et bud på huset! Besigtigelsen endte med, at mægleren forsøgte at kontakte sælger med mit bud, men sælger tog - selvfølgelig - ikke telefonen...!

 Vi sagde farvel til mægleren og kørte til Køge, hvor vi spiste hos Slagter Stig & co. Lækker, lækker mad, men lidt svært at koncentrere sig...! 

Jeg havde så mange sommerfugle i maven som aldrig før. Kiggede på min mobil - og opdagede at mægleren faktisk havde ringet til mig...og jeg havde ikke hørt det! Argh!

 Skyndte mig at ringe ham op; han havde fået fat på sælger, der lige ville tygge på mit bud weekenden over, så vi aftalte jeg kunne ringe til ham mandag og høre om de accepterede buddet.

 Der skulle nemlig være åbent hus på ejendommen om søndagen og det kunne jo være, der kom et højere bud...!

 ALDRIG nogensinde har en weekend føltes så lang.... jeg var ved at gå til....kunne ikke foretage mig noget som helst fornuftigt.

Havde vild lyst til at gå i gang med at pakke, men vidste jo ikke, om huset var mit eller ej. Nå, men weekenden blev overstået og omkring middagstid mandag ringede jeg så til mægleren:
Sælger har accepteret dit bud - og har været forbi og underskrive. Har du tid til at komme forbi i eftermiddag?
MON ikke!

 Mandag eftermiddag var jeg forbi mægleren og underskrive - og så måtte jeg hellere lige få en bank med indover...! *G*

Onsdag ringede banken, at lånet var blevet bevilliget ....og så kunne jeg komme i gang med at få fat på flyttefirma, skrive huskelister, skifte bank, pakke og alle de andre ting, der skal gøres, når man skal flytte. 

Denne gang havde jeg dog oceaner af energi at tage af, for jeg var bare så glad, så glad.

Det sværeste var at holde bøtte overfor alle - bortset fra min mor - indtil jeg havde været til nevøens 3års fødselsdag, hvor jeg endelig kunne fortælle min søster det.

 Jeg fik ret hurtigt fat på et flyttefirma - og fik leveret kasser - og så blev der ellers pakket flyttekasser. 110 i alt, hvis jeg ikke husker helt galt...!

 

Flyttekasserne var jeg desuden nødt til at pakke ind i plastic, da Speedy var overbevist om, at det var kradsekasser til ham - allesammen...! 

Ved at pakke dem ind - han kunne ikke lide den raslende lyd - nåede han kun at ødelægge en enkelt kasse - og det var heldigvis en af mine egne! -

 Selvfølgelig var 2010 det år, hvor vinteren kom meget tidligt...! Allerede i midten af november.

 

 Det besværliggjorde naturligvis alting - ikke mindst min transport til/fra job...! Mange tusinde kroner blev brugt på taxakørsel i november/december - mange flere end jeg ønsker at tænke på...!

 Uanset vejret fortsatte pakningen dog indendøre - og jeg skal love for jeg også fik smidt ud undervejs, jeg vil gætte på, det ville fylde 25-30 kasser!

 

 Jeg havde taget fri fra jobbet onsdag, torsdag og fredag (1.-3. december) så jeg kunne nå at få pakket det sidste til flyttedagen d. 2. december.

 Sidst på eftermiddagen d. 1. december tog jeg så til Stevns for officielt at overtage nøgler og aflæse målerne. Det var et stort øjeblik at stå med nøglerne i hånden.

 

 Nu er huset MIT!

 Dagen efter flyttede jeg så ind...and the rest is history...

 Hvis du vil læse mere derom, så kig i arkivet for december 2010... :o)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar