søndag den 8. januar 2012

Gulerodsbrud (Meyers Bageri)

 Jeg har fået afprøvet en af de få opskrifter i "Meyers Bageri", der ikke kræver surdej.

 Nemlig gulerodsbrud. I følge opskriften giver portionen 12 styk. Jeg lavede 16 og kunne sagtens have gjort dem i hvert fald halvt så store, for de blev megastore (Gennemsnitsstørrelsen er ca. 10 x 15 cm!)... ....eller også skal jeg undlade at ælte dejen så meget (=godt) at den hæver helt vildt *G* 

Efter at have æltet dejen så grundigt som min maskine nu tillod, var det tid til at hælde den ud på køkkenbordet og så ellers gå i gang med håndæltningen.

 

 Jeg skal lige love for jeg fik varmen! Kan slet ikke huske, hvornår jeg sidst har æltet så længe (15-20 min) - men resultatet af mine anstrengelser udeblev sandelig ikke. Det blev til en meget flot og ensartet dej - her efter hævningen.

 

Efter hævningen var det så tid til "det nye": Æg, revne gulerødder og solsikkekerner ned i en fordybning i dejen og så få det hele samlet til en stor bolle uden at æggene løb ud.

 

 Det lykkedes og var ikke så svært som troet.
 

 Derefter gik jeg i gang med at "hakke" dejen med min metalskraber...faktisk en ret sjov opgave.

 

 Her er dejen næsten hakket færdig. Den blev delt i 16 næsten lige store stykker, der så blev lempet over på en bageplade med skraberen.

 

 Efter endnu en times hævning, var de vokset igen-igen, så seks styk fyldte næsten hele bagepladen! Efter 12-15 minutter i ovnen kunne jeg så tage dem i nærmere øjesyn - og var slet ikke utilfreds med resultatet - bortset fra størrelsen :o)

 

 Efter afkøling kunne jeg så endelig skære en over og beundre den smukke krumme :o)

 

 En klat smør på den stadig lune "bolle".....og nøj hvor de smager godt :o) Det er helt klart ikke sidste gang jeg kaster mig over den opskrift - næste gang laver jeg dem dog noget mindre!

 På et tidspunkt skal der også eksperimenteres med fyldet, overvejer hvordan det ville smage med valnødder i stedet for solsikkekernerne.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar